Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | Volwassen AFC ‘Herbstmeister’ na zege op Jong Vitesse

VERSLAG | Volwassen AFC ‘Herbstmeister’ na zege op Jong Vitesse

AFC blijft stoïcijns in haar strijd om de koppositie. De Amsterdammers waren een paar maatjes te groot voor een ietwat naïef spelend Jong Vitesse: 4-1.

Het was Jong Vitesse dat bovendien brutaal de leiding greep dankzij een vroege kopbal van Özgür Aktas. Na twaalf minuten had het eigenlijk 0-2 moeten staan, toen Thomas Buitink een opgelegde kans overschoot. Door het aanvallend en energiek spel van zowel de jonge Arnhemmers als de thuisploeg was de eerste helft zeer het aanzien waard. Met de 1-1, gescoord uit een afgeslagen hoekschop door Thomas van den Houten, leek echter Jong Vitesse haar organisatie kwijt. Toen enkele minuten later Yordi Teijsse, wederom uit een hoekschop, de 2-1 binnenkopte, had AFC de regie weer stevig in handen.

Na rust liet AFC het initiatief aan Jong Vitesse, zonder dat de Arnhemmers nog echt gevaarlijk werden. Spelmaker Anil Mercan waagde verschillende pogingen, maar doelman Patrick Zonneveld bewees zijn klasse met een aantal knappe reddingen. Toen het geloof bij de ploeg van Joseph Oosting stilaan leek te verdwijnen, sloeg AFC nogmaals toe. Eerst was het centrale verdediger Tim Linthorst die mee naar voren was getrokken en een voorzet van Melvin Grootfaam binnentikte. De 4-1 was echter het hoogtepunt van de wedstrijd. Yordi Teijsse maakte zijn tweede van de middag met een weergaloze volley.

Het stelde AFC-coach Ulrich Landvreugd in staat om Teijsse een publiekswissel te gunnen, waarmee hij de invallende clubicoon Magid Jansen zijn 250ste optreden in het rood-zwarte traditieshirt schonk. Door de 4-1 is AFC in feite al ‘Herbstmeister’, omdat Jong Sparta en Katwijk alleen nog op doelsaldo naast de Amsterdammers kunnen komen. Beide clubs staan op zes punten achterstand. IJsselmeervogels staat door de nederlaag tegen GVVV zelfs op zeven punten achterstand.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie