donderdag, februari 2, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVERSLAG | Topper in de Derde Divisie tussen Harkemase Boys en DVS'33...

VERSLAG | Topper in de Derde Divisie tussen Harkemase Boys en DVS’33 eindigt in puntendeling

De wedstrijd tussen Harkemase Boys en DVS’33 leverde zaterdagmiddag in Friesland geen winnaar op (2-2). De topper kon niet helemaal aan de verwachtingen voldoen, maar het laatste kwartier was, zonder overdrijven, spectaculair te noemen. De twee ploegen wisten in deze slotfase ieder één keer het net van de tegenstander te vinden en beiden namen tot aan het laatste fluitsignaal zichtbaar geen genoegen met één punt.

Openingstreffer
DVS’33 was uitermate effectief in de beginfase, de eerste kans die het kreeg leverde direct een treffer op. Na een snelle aanval werd Oktay Öztürk in stelling gebracht en zijn uithaal vanaf een meter of twintig vloog binnen (0-1). Wat volgde was een sterke periode van Harkemase Boys waar nog net binnen de twintig minuten een kans ontstond voor topscorer Henny Bouius, zijn kopbal kwam echter terecht in de handen van doelman Huiskamp. In de 21ste minuut werd Joshua Patrick in de loop aangespeeld en kon hij aanleggen voor een schot op de rand van het zestienmetergebied. Zijn inzet werd tot corner verwerkt door sluitpost Jansema. Even later was er weer gevaar voor het doel van Harkemase Boys, Enrico Patrick maakte zich aan de rechterzijde van het veld vrij na een fraaie individuele actie waarna hij de bal voorgaf op zijn broer Joshua, laatstgenoemde kwam niet iets te kort om de bal op doel te kunnen schieten.

Beimers
De wedstrijd kabbelde vervolgens verder zonder dat het echt onderhoudend was. In de 36ste minuut kreeg Jari Slort aan de linkerzijde van het strafschopgebied de bal en gaf deze hoog voor in de richting van het doel, Berwout Beimers was iedereen te slim af en kopte de gelijkmaker binnen (1-1). Het gejuich was nog maar net gestopt toen Benjamin Roemeon na een fraaie actie uithaalde, de bal raakte de paal waardoor de gelijke stand op het scorebord bleef staan.

Matig
In de eerste twintig minuten van de tweede helft waren er enkele mogelijkheden voor de twee partijen op het veld, maar voor de neutrale toeschouwer was er niet al te veel te genieten in deze fase van het duel. Er waren weinig momenten in de beiden strafschopgebieden waarbij de mensen rondom het veld even goed voor moesten gaan zitten. Met nog zeventien minuten op de klok wist invaller Curty Gonzalez wel goed door te zetten en kreeg hij de mogelijkheid om op doel te schieten, de bal verdween echter voor Harkemase Boys aan de verkeerde zijde van de paal. Deze kans was echter wel het startsein voor een leuk laatste kwartier in Friesland.

Spektakel in slotfase
In de 78ste minuut gaf verdediger Iloba Achuna een strakke lange bal op Bouius. De veel scorende middenvelder nam de bal goed aan en was niet zelfzuchtig ondanks dat hij in een goede positie stond. Bouius gaf e bal af aan Beimers die zijn tweede van de middag binnen schoot (2-1). Enkele minuten leek Bouius de wedstrijd te beslissen, maar zijn fraaie boogbal over de doelman van DVS’33 werd afgekeurd vanwege buitenspel. Zeven minuten voor het einde van de wedstrijd was de stand echter weer gelijk. De bal kwam terecht bij Joshua Patrick en de aanvaller wist de verdediger van zich af te schudden en vervolgens doelman Jansema te passeren (2-2). Na de gelijkmaker was het overduidelijk dat de twee ploegen geen genoegen wensten te nemen met een puntendeling, Harkemase Boys en DVS’33 gingen voor de winst wat voor het aanwezige publiek een welkome afsluiting was van het duel.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD