Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

VERSLAG | Titelstrijd weer helemaal open na terechte zege van Quick Boys op Noordwijk

VERSLAG | Titelstrijd weer helemaal open na terechte zege van Quick Boys op Noordwijk

De strijd om het kampioenschap van de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal is weer helemaal open na speelronde dertig. In een fantastische entourage wist Quick Boys de kraker te winnen van Noordwijk (2-0). Door deze zege is de achterstand van de ploeg uit Katwijk op de lijstaanvoerder nog maar twee punten.

De Kruijs
Binnen de minuut was Noordwijk al dichtbij de openingstreffer. Een vrije trap van Reynaers werd op doel gekopt door Emiel Wendt, hij zag zijn inzet op de paal terechtkomen, dit tot opluchting van alles en iedereen met een voorkeur voor Quick Boys. De thuisploeg werd na zes minuten spelen gevaarlijk voor het doel van Noordwijk. Even later kreeg Westdijk een mogelijkheid, maar hij schoot de bal in het zijnet.  Marc de Kruijs kreeg in de twaalfde minuut de kans om de score te openen, alleen voor doelman Rondeltap schoot hij de bal echter hard over het doel. In deze fase was het een open en zeer levendige wedstrijd. Nadat Noordwijk de kans kreeg om via Westdijk aan de leiding te komen was het even later wel raak, maar dan voor Quick Boys. Marc de Kruijs wist met het hoofd een fraaie aanval af te ronden (1-0). Na deze treffer werd de thuisploeg sterker en moest Noordwijk alle zeilen bijzetten om een grotere achterstand te voorkomen. Quick Boys kreeg mogelijkheden, maar miste net de benodigde scherpte voor het doel van Rondeltap. Net voor de pauze werd Noordwijk weer sterker en dat leverde gevaar op, maar geen treffers. Na een hoekschop voor de uitspelende ploeg wist Quick Boys te counteren, dit leverde wederom een grote kans op voor Marc de Kruijs die deze echter voor de tweede keer deze middag niet wist te benutten.  Quick Boys en de supporters van de thuisploeg hadden voor de pauze echter nog één reden om te juichen. Kay Tejan zorgde op de valreep voor de 2-0 voorsprong.

Tweede helft
Noordwijk begon net zo sterk aan de tweede helft als het deed aan het eerste gedeelte van de wedstrijd. Sabir Achefay wist echter de mogelijkheid niet te benutten, hij raakte de bal maar half,  waardoor het niet direct weer helemaal terug in de wedstrijd wist te komen. Even later moest Paul van der Helm weer in actie komen toen Achefay in een goede schietpositie kwam. In de 66ste minuut was de doelman van Quick Boys wederom belangrijk toen hij de bal wist te pakken op een inzet van Bröcker. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd leek de thuisploeg op weg naar de derde treffer van de middag. Rob Overliet gleed uit waardoor Jesse van Nieuwkerk alleen op doelman Rondeltap af kon lopen, hij schoot de bal echter over het doel in plaats van tegen de touwen. Noordwijk probeerde het een en ander te forceren, maar daardoor was Quick Boys gevaarlijk vanuit de counter. Als de uitspelende ploeg al kansen wist te creëren was het telkens doelman Van der Helm die een tegentreffer wist te voorkomen. Na iets meer dan negentig minuten spelen stond de eindstand van 2-0 op het scorebord.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie Zaterdag