Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | Strijd, passie en Van Zundert ingrediënten van broodnodige zege De Treffers

VERSLAG | Strijd, passie en Van Zundert ingrediënten van broodnodige zege De Treffers

De Treffers heeft zondagmiddag een zeer welkome zege geboekt tegen Jong Sparta. In een wedstrijd met twee gezichten was aanwinst Lowie van Zundert met een goal en een assist meteen goud waard voor de Groesbeekse club. Waar het er in de tweede helft naar uitzag dat Jong Sparta gelijk zou gaan maken was het uiteindelijk Coen Maertzdorf die met een geweldige solo de eerste driepunter van 2019 veilig stelde. Einduitslag: 3-1.

Voor beide ploegen was het alweer even geleden dat er een driepunter genoteerd mocht worden. De Treffers boekte onder coach Anton Janssen voor het laatst op 1 december een overwinning (tegen Rijnsburgse Boys, NV) en zag voor de rest vooral de tegenstander met de punten weggegaan. Ook Sparta-coach Jeroen Rijsdijk zag zijn ploeg zelden winnen de afgelopen speelrondes. Zijn team speelde zelfs de laatste vijf wedstrijden allemaal gelijk en wacht zelfs al sinds half november op een zege. Voor beide ploegen zal dus op het goede voornemenslijstje hebben gestaan om zo snel mogelijk weer een overwinning aan het totaal toe te voegen en zo 2019 met een knaller te beginnen. De Treffers moest dit doen zonder Sjoerd Ars en Arda Havar, maar had wel beschikking over de van NEC gehuurde spits Lowie van Zundert. De lange spits mocht ook meteen zijn plek in de spits innemen in de equipe van Anton Janssen.

Van Zundert zou een belangrijke rol spelen in de wedstrijd, die erg Engels aandeed. Slecht weer, een zompig veld, veel strijd en een hoog tempo. Het was eigenlijk geen moment saai op Sportpark Zuid. Sparta startte wat beter en mocht het eerste gevaar op haar naam schrijven. De eerste goal viel echter aan de kant van de thuisploeg. Na een snelle omschakeling bezorgde Van Zundert de bal op een presenteerblaadje bij collega aanvaller Niek Versteegen, die de bal in de verre hoek langs Kenny Lipman schoot. De bijzonder gewenste voorsprong was een feit en het sterkte de thuisploeg om nog meer gas te geven. De wedstrijd vloog heen en weer en van rust was dan ook geen sprake. Tien minuten later (min 20) werd de voorsprong verdubbeld. Boy van de Beek leverde een corner precies af voor Van Zundert en de spits werkte de bal opnieuw achter Lipman: 2-0. Een ongekende luxe voor De Treffers dat sinds dat moment eigenlijk weinig meer te duchten had van Sparta. Het was de baas op het veld en dat werd dus ook uitgedrukt in de score. Tot aan de rust kwam het ook niet meer in de problemen en ging het met een zeer comfortabele voorsprong de rust in.

Na de rust kantelde het spelbeeld echter volledig. Jeroen Rijsdijk had in de rust een paar wijzigingen doorgevoerd met onder andere het inbrengen van Sven Mijnans voor Joshua Sanches en dat zorgde voor meer grip op de wedstrijd. De Treffers moest steeds meer achteruitlopen en kwam niet veel meer in gevaarlijke positie. Sparta was (kasteel)heer en meester en het wachten was eigenlijk op de aansluitingstreffer. Deze volgde na 67 minuten spelen toen Mijnans de bal bij Gianni dos Santos kreeg en de vleugelaanvaller de bal, nog via keeper Niels Kornelis, binnen kon werken.

De angst om de voorsprong uit handen te geven leek toe te slaan en dit was eigenlijk geheel terecht. Sparta speelde sterk onder leiding van middenvelder Brad van Hoeven, die met veel creativiteit de Groesbeekse toeschouwers op de tribune veel zenuwachtige momenten bezorgde. De Treffers leek weer wat lucht te krijgen toen in de 73e minuut verdediger Daan van Unen zich vergreep aan de doorgebroken Niek Versteegen en met rood kon vertrekken. Echter was zélfs na de rode kaart het nog flink billenknijpen voor de thuisploeg. Zeker toen spits Ragnar Ache met een kopbal nog de paal raakte.

De bevrijding kwam echter vijf minuten voor tijd. De Treffers kon er via Coen Maertzdorf uit en dit resulteerde in een geweldige rush met dito afronding, compleet met bal door de benen van keeper Lipman. 3-1 en het feest was compleet in Groesbeek want de overwinning was binnen.

Na afloop sprak Jeroen Rijsdijk over een verdiende overwinning voor De Treffers. Volgens de trainer was zijn ploeg het niet gewend om op een nat en moerassig veld te spelen en opperde de coach om voor de volgende keer maar ergens in een tuin te gaan trainen in de aanloop van een wedstrijd met deze omstandigheden. De Treffers-coach Anton Janssen was blij met de zeer welkome overwinning en noemde de zege op basis van passie en strijdkracht terecht. Zijn team neemt door deze punten een belangrijke stap om weg uit de degradatiezone te komen. Jong Sparta voelt door deze nederlaag nog steeds de hete adem van de bodem van het linkerrijtje in de nek.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie