woensdag, februari 1, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVERSLAG | Sterk Excelsior Maassluis bezorgt landskampioen AFC nederlaag

VERSLAG | Sterk Excelsior Maassluis bezorgt landskampioen AFC nederlaag

Excelsior Maassluis heeft zaterdagmiddag kersvers landskampioen AFC een 3-1 nederlaag toebedeeld. De ploeg uit Maassluis speelde een uitstekende partij en zag, zoals wel vaker dit seizoen, Daan Blij weer eens zeer belangrijk zijn. De aanvaller was met een assist en twee goals de grote man op sportpark Dijkpolder. Door deze overwinning hebben de Tricolores de tweede plaats weer wat steviger in handen.

,,De topper die een stuk spannender had kunnen zijn”. Zo benoemde de thuisclub deze wedstrijd in haar voorbeschouwing. Het affiche tussen de nummers 1 en 2 had een spectaculaire kampioenschapswedstrijd kunnen opleveren, ware het niet dat de Amsterdammers vorige week al de competitie beslisten door zelf 5-0 te winnen van Scheveningen nadat het concurrent IJsselmeervogels had zien verliezen tegen De Treffers. Door dit verlies was Excelsior Maassluis de lachende derde die ineens tweede werd. Alhoewel, ineens? De ploeg van Dogan Corneille is (op een paar nederlagen bij laagvliegers na) bezig aan een ijzersterk seizoen. Waar de ‘Kampioen gelijkspelen’ van vorig jaar niets meer was dan een aardige subtopper, zijn de Tricolores dit seizoen uitgegroeid tot een stabiele topploeg met de juiste mix van ervaring en talent die voor niemand bang hoeft te zijn. Het duel van vanmiddag tegen de kersverse kampioen was dan ook dé ideale gelegenheid om dit nog een keer te laten zien aan de buitenwereld. Eerder dit seizoen verloren de Maasluizenaren met 4-1 op Goed Genoeg en was het volgens Corneille de eerste keer dat zijn ploeg echt was weggespeeld. Genoeg redenen dus om deze topper te gaan voor de sportieve revanche. Kampioen AFC had enkele wijzigingen doorgevoerd in de opstelling. Zo mochten keeper Joey Potveer, Sam Nijpels, Matthijs Jesse en Tiemen van Hezel in de basis beginnen ten opzichte van de kampioenswedstrijd. Ook bij de thuisploeg één kleine wijziging waar Sefa Kurt de plek van de geblesseerde Tobias Kleijweg in nam.

Na een erehaag door de spelers van Excelsior bij de opkomst ontbrandde de wedstrijd al snel. Waar beide teams eigenlijk alleen nog voor de eer voetballen, lagen er binnen de eerste 10 minuten al twee ballen in het netje. Gelijk verdeeld over de teams. Namens de thuisploeg opende Vincent van den Berg in de 4e minuut de score door, oog in oog met keeper Potveer, rustig de blijven en de steekpass van Daan Blij in de verre hoek te schuiven. Lang kon er niet genoten worden van de voorsprong, want 4 minuten later bereikte Jesse Ignacio met een harde voorzet en kon de topscorer van de Tweede Divisie zijn 24e goal binnenglijden. Beide ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd en spraken de wil uit om te voetballen; bijzonder aangenaam voor de aanwezige fans op sportpark Dijkpolder. Zeker voor de fans van de thuisploeg werd het na een half uur spelen, nóg wat aangenamer toen Daan Blij (in twee instanties) de Tricolores weer op voorsprong schoot. De aanvaller kreeg de bal terug van de paal nadat hij zijn eerste poging daarop zag belanden en passeerde de al op de grond liggende Potveer eenvoudig. Alweer de vijftiende treffer van de smaakmaker van de Tricolores dit seizoen.

Beide ploegen wilden scoren en dit leverde werk op voor beide keepers. Vooral keeper Potveer van AFC moest vlak voor rust handelend optreden op een vlammend schot van rechtsback Milan van Ewijk. De back stoomde op waagde van een meter of 20 zijn kans met een vlammend schot. Potveer regeerde echter bekwaam en voorkwam zo dat zijn ploeg met 3-1 aan de thee ging. Het werd zelfs bijna nog gelijk toen Fouad Belarbi Raily Ignacio de diepte instuurde en deze een fraaie volley in huis zag hebben. Het geluk ontbrak echter net en de bal eindigde op de bovenkant van de lat. Géén vijfentwintigste treffer voor Ignacio dus.

Ook in de tweede helft helft vervolgden beide ploegen het aanvallende spel. Gelijk aan de start van de hervatting moest keeper Jean-Paul van Leeuwen naar de hoek om het harde schot van Matthijs Jesse uit de korte hoek te ranselen. Een paar minuten later kreeg ook Kenny Teijsse een goede kopkans aangeboden door invaller Vincent Weijl, maar hij kon de bal niet voldoende sturen om de bal ook echt richting het gevaarlijke kader te krijgen. De intenties van AFC leken in ieder geval duidelijk en Landvreugd en zijn mannen waren niet van plan om te gaan verliezen.

De Amsterdammers hadden echter de pech dat Excelsior Maassluis een prima partij voetbal speelde en steeds sterker werden en steeds meer terrein wonnen op de landskampioen. In een fase van 10 minuten kregen de Maasluizenaren 3 100% kansen die er door toedoen van een prima keepende Joey Potveer niet tot doelpunt werden gepromoveerd. De keeper pakte in de 64e minuut zelfs een penalty van Milan van Ewijk. De back plaatse de bal niet voldoende in de hoek en zodoende was de bal een prooi voor de vervanger van eerste keeper Patrick Zonneveld. Even later schreeuwde alles en iedereen bij Excelsior Maassluis om een nieuwe penalty toen er hands werd gemaakt in de zestien, maar scheidsrechter Sander de Brito Roque zag geen opzet in het spel en gaf slechts een corner. De Tricolores hadden AFC echt bij de keel en waren bezig aan een zeer sterke fase. Het doelpunt kon niet uitblijven en dat deed het ook niet. In minuut 70 verwerkte keeper Potveer een diepe bal slecht en leverde de bal zo in bij Daan Blij. Blij pakte dit cadeautje graag uit en schoot de bal vanaf 20 meter in het lege goal. De Maasluizenaren drukten het overmacht nu ook uit in de score en daar was weinig op af te dingen.

AFC probeerde nog wel naar voren te drukken, maar behalve een enorme mogelijk voor Tiemen van Hezel, hadden de Amsterdammers eigenlijk in de tweede helft weinig in te brengen en was de zege van Excelsior Maassluis verdiend. Na afloop werd er in de bestuurskamer zelf over “de beste wedstrijd van het seizoen” gesproken door de thuisclub. Door deze zege lijkt Excelsior Maassluis de tweede plaats vast te gaan houden. Zeker nu naaste concurrent IJsselmeervogels wéér verloor. De voorsprong van de Maasluizenaren bedraagt nu 3 punten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD