Volg ons

Derde Divisie

VERSLAG | SteDoCo-spits Joran Schröder geeft wederom visitekaartje af

VERSLAG | SteDoCo-spits Joran Schröder geeft wederom visitekaartje af

SteDoCo-trainer Frans Adelaar zag zaterdag zijn team voor de vierde keer ongeslagen blijven in de oefenperiode. Na Achilles Veen (3-1), DHSC (4-3) en Hercules (4-1) werd nu de ploeg van Joop Hiele, zaterdag eersteklasser Heinenoord, aan de zegekar gebonden. Na 90 minuten voetballen werd het 4-1.

Het werd niet echt een hoogstaande wedstrijd, maar dat kon het weinige publiek ook niet echt verwachten bij de zomerse temperatuur van ruim 30 graden. Het was zeker niet de sterkste oefenwedstrijd van SteDoCo. Als excuus mocht Adelaar aanvoeren dat hij door blessures van Wesley Pollemans en Yannick Cortie achterin aardig moest gaan schuiven. De laatste vier bestonden nu uit Jongeneel, Pereira, Edwards en Intezar.

Verheul en Schröder begonnen in de basis terwijl Dos Santos op de bank plaats mocht nemen. Al vrij snel kwam de thuisclub aan de leiding. Een corner van Van Wanrooij werd door Schröder keihard ingeknikt, waardoor hij maar weer eens uitdrukkelijk benadrukte dat hij eigenlijk onmisbaar is voor de rood-zwarten en samen met Vincent Verheul een gevaarlijk koppel vormt: 1-0.

Was het een en al SteDoCo dat de klok sloeg? Nee, Heinenoord was in de 10e minuut bijna op gelijke hoogte gekomen maar het houtwerk voorkwam erger bij een schot van Larbi al Harouchi terwijl doelman Mark Smith even later erger voorkwam bij een doorbraak van Djim Kammerman.

Na de rust bracht de inbreng van Guytano dos Santos beduidend meer aanvalskracht en spirit in het SteDoCo-team. Dat resulteerde al na 25 seconden in een fraaie pass van Dos Santos op Schröder, die geen moment twijfelde en 2-0 aan liet tekenen. Vijf minuten later nam Dos Santos zelf de 3-0 voor zijn rekening.

Adelaar gunde reservedoelman Jochem van der Werff in het restant van de wedstrijd ook wat speelminuten en liet de jeugdige doelman de laatste 25 minuten invallen. Daarin moest hij ook nog eenmaal de bal uit het net halen toen Larbi al Harouchi hem verschalkte via een keurige lob: 3-1.

Het laatste wapenfeit kwam op naam van wederom Joran Schröder, die zijn goede vorm bevestigde door zijn derde treffer van deze middag aan te laten tekenen en daarmee de eindstand op 4-1 bepaalde.

Adelaar moet een tevreden trainer zijn. Voorin weet men elkaar goed te vinden, wordt er volop gescoord en met het terugkeren van de geblesseerde Pollemans en Cortie staat er een ploeg die toch wel moeiteloos in het linkerrijtje van de Derde Divisie mee moet kunnen draaien. De toekomst zal het uitwijzen.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie