Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | Stabiele organisatie weerhoudt Katwijk en Jong Vitesse van scoren

VERSLAG | Stabiele organisatie weerhoudt Katwijk en Jong Vitesse van scoren

Bij het thuisdebuut van trainer Jan Zoutman is de regerend landskampioen er niet in geslaagd de volle buit op De Krom te houden. In een wedstrijd waar vooral de scherpte in de eindfase ontbrak en beide ploegen de verdediging goed georganiseerd hadden kwamen de ploegen niet tot scoren en eindigde het dus zoals het begon: 0-0.

Voor een op papier minder aansprekende wedstrijd was De Krom zaterdagmiddag goed gevuld voor de ontmoeting tussen Katwijk en Jong Vitesse. Bij Katwijk zat trainer Jan Zoutman voor het eerst op de bank in een thuiswedstrijd en na de winst bij zijn debuut tegen GVVV (0-1) leek Jong Vitesse een goede tegenstander om daar een tweede winst bij te voegen. De jonge Arnhemmers kennen onder leiding van Joseph Oosting een wisselvallig seizoen en staan op plek 13. Voor de week rust van vorige week ging Jong Vitesse onderuit tegen Spakenburg en moest vandaag voor een resultaat gaan tegen de ploeg waar Marciano Mengerink nog niet klaar was voor een basisplaats na zijn jukbeenbreuk.

Door het ontbreken van de topscorer van vorig seizoen in de basis bestond het aanvalstrio vanmiddag uit Jan-Willem Tesselaar, Damiano Schet en Norair Mamedov. Vooral laatstgenoemde was in de beginfase van de wedstrijd gevaarlijk aanwezig. In de tweede minuut moest Vitesse-keeper Bilal Bayazit al meteen twee keer redden optreden op schoten van de Armeniër. Het eerste, en gevaarlijkste schot, tikte de doelman knap uit de hoek en uit de daar op volgende corner kreeg Bayazit opnieuw een poging van Mamedov op zich af, maar het schot uit de tweede lijn was dit keer een stuk makkelijker en werd klemvast gepakt.

Katwijk opende de wedstrijd goed. Het hanteerde een hoog tempo, was dominant aan de bal, maar tot echte kansen leidde het niet. De Arnhemmers hadden een prima organisatie en probeerden ook de Katwijkers vroeg onder druk te zetten wanneer zij het balbezit hadden. Dit leverde ook de eerste kans van Vitesse op toen de verdediging van de thuisploeg de bal via Kieboom zomaar inleverde bij Anil Mercan, die van een meter de bal op goal kon schieten. De bal ging over, maar bijna strafte Vitesse het klungelige balverlies af. Diezelfde Mercan bezorgde even later doelman Ricardo Kieboom met een verraderlijke dwarrelbal nog meer problemen. De keeper kon de bal blokkeren, maar gaf een rebound weg. Gelukkig voor Katwijk lette Kay Blokland goed op en werd de bal weggewerkt voordat de bal door de inkomende Vitessenaren kon worden ingetikt en kwam het zodoende met de schrik vrij.

Katwijk hield de controle en had met linksback Guus van Weerdenburg (Guus Jan, volgens het wedstrijdformulier, NV) een motor aan de linkerkant die telkens mee naar voren stoomde. De aanvallende drang van de verdediger zorgde voor rust nog voor bijna een kans toen aanvoerder Robbert Susan de linksback met een steekpass alleen voor de keeper probeerde te zetten, maar de goed-spelende Oskur Aktas sloot de poort en zo kon doelman Bayazit de bal net voor de voeten van Van Weerdenburg wegplukken.

Zo gingen beide ploegen op een steeds kouder-wordende De Krom met de brilstand aan de thee. Beide ploegen liepen zich vaak stuk op de defensieve degelijkheid van de ander en was het voor de aanvallers een zeer lastige wedstrijd. Na rust leek Vitesse echter goed uit de kleedkamer. Mercan mocht ongehinderd van een meter of 20 uithalen en zag zijn schot, via de vingertoppen van Kieboom en de onderkant van de lat, tot twee maal toe op – of toch misschien over? – de lijn stuiteren. Zo kroop Katwijk niet door één, maar wel twee ogen van naalden en kwam het uitermate goed weg.

Hoe verder de wedstrijd vorderde, hoe meer het er op leek dat de punten verdeeld zouden worden. Beide coaches probeerden met aanvallende wissels de code van de defensie van de ander te kraken, maar tot resultaat leidde het niet. Ook het inbrengen van Mengerink leverde geen resultaat op en eindigde het dus in een 0-0 gelijkspel. Een resultaat wat zeker verdiend was, maar waar beide ploegen eigenlijk zeer weinig aan hebben. Katwijk staat met dit resultaat op 6 punten afstand van koploper AFC op plaats 4 en maakt voorlopig nog geen aanspraak op titelprolongatie.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie