woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseVERSLAG | Sportclub Feyenoord verslaat Capelle opnieuw met 2-1

VERSLAG | Sportclub Feyenoord verslaat Capelle opnieuw met 2-1

In de Hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal heeft SC Feyenoord Capelle op Varkenoord, net als in de heenwedstrijd, met 2-1 verslagen. En dus kende de ploeg een uitstekende generale voor de topper van volgende week tegen het Utrechtse DHSC. SC Feyenoord speelt dan op het Wesley Sneijder Sportpark tegen de promovendus het duel van de waarheid, waar iedere amateurvoetballiefhebber nu al reikhalzend naar uitkijkt.

SC Feyenoord staat nog altijd op een vierde plaats met 30 punten uit zestien duels. De equipe van Raymond Frehe heeft met een wedstrijd minder gespeeld zeven punten achterstand op lijstaanvoerder DHSC. Voor de achtste keer op eigen bodem won het op het goed bespeelbare veld van Varkenoord. SC Feyenoord behaalde in totaal negen overwinningen, speelde driemaal gelijk en leed vier nederlagen. De afgelopen vier duels leverden acht puntjes op voor de gastheren. De 3-2 nederlaag tegen Zwaluwen Vlaardingen en de tegenvallende 2-2 tegen VV Rijsoord, kunnen als een incident in Rotterdam-Zuid worden beschouwd. Verleden week baarde SC Feyenoord al opzien met een keurige 3-1 overwinning op Jodan Boys.

Tot nu toe scoorde SC Feyenoord al 43 goals en kreeg het 22 goals om de oren. Het heeft de meeste doelpunten in de afdeling gemaakt. Toch liet de ploeg in de matig bezochte derby weer een breed arsenaal aan kansen onbenut. Hoe is dat toch elke keer weer mogelijk? En dit onderdeel van het voetbal heeft SC Feyenoord minstens zes punten gekost en dan ziet de wereld er natuurlijk nog rooskleuriger uit. Raymond Frehe heeft al diverse malen tegen onder meer ondergetekende laten weten dat SC Feyenoord regelmatig te veel kansen mist. Frehe verklaarde voor de derby dat zijn ploeg de laatste wedstrijd wel weer stappen aan het maken is. ´´We worden bovendien ook steeds volwassener.´´

Bij SC Feyenoord maakte Kevin Patijn na lang blessureleed zijn opwachting weer als opkomende en fel verdedigende linksback. De herboren Patijn nam de plaats in van Joris van Eijck. Beide spelers zijn gelijkwaardig aan elkaar. Middenvelder Quincy Oosterom is dit seizoen door een blessure niet mee inzetbaar. Ali Ulusoy maakte daardoor eveneens zijn opwachting in de basis. Hij startte als middenvelder.

Ton van Bremen, coach van Capelle, kon geen beroep op onder meer goalie Marvin van Tienen en Joseph Goncalves, die niet fit waren. Het lijkt erop dat de selectie niet breed genoeg is om basisspelers te vervangen. En dat kan de ploeg in het resterende deel van de competitie nog lelijk gaan opbreken. Het is dan ook niet verwonderlijk, dat Capelle net als het afgelopen seizoen weer een voorschot heeft genomen op degradatievoetbal. En dat de bedenken dat de club in het 2017-2018 nog actief was in de Derde Divisie. Het lijkt erop dat de magere jaren voor de ploeg van Van Bremen zijn aangebroken.

Capelle blijft met 20 punten uit 16 duels op de elfde positie staan. De teleurstellend acterende equipe had in de derby veel te veel overtredingen nodig om zich staande te houden. Arbiter Riewijk weigerde echter om bekeuringen uit te delen aan de Capellenaren. In voetballend opzicht viel de inbreng van de groen-zwarten ook al bitter tegen. Capelle ontbeerde creativiteit en kwam te opportunistisch voor de dag. En daar staat de ploeg ook om bekend. De inzet van het gepassioneerde Capelle kon het gebrek aan patronen en individuele acties niet verhullen. De ploeg werd ook in de persoonlijke duels door de thuisploeg afgetroefd. Capelle verloor dan ook de strijd op het middenveld. En dan is het lastig voetballen tegen SC Feyenoord, dat niet voor niets een van de beste voetballende ploegen in de afdeling is.

Al met al behaalde SC Feyenoord, dat slordig met de kansen omsprong, een verdiende zege op Capelle. Met name spits Jeffrey Duijnstee was ditmaal geen scorend element, maar een storend element. Hij zat dan ook niet in de wedstrijd. Vanaf het beginsignaal van arbiter Riedijk nam SC Feyenoord, zowel in de eerste-als in het tweede bedrijf de regie in handen. De ploeg maakte met verzorgd voetbal, indruk als een echte titelkandidaat. SC Feyenoord speelde af en toe wel te gehaast. Verdedigend oogde de ploeg degelijk en volwassen. De Rotterdamse defensie gaf achterin weinig ruimtes weg, waardoor Capelle zelden gevaarlijk werd. Met de inzet van de Varkenoorders was eveneens weinig mis.

Bij SC Feyenoord vielen vooral de optredens van linksbuiten Junior Obiku en Adil Akanioui op, die beiden met individuele acties en goede voorzetten het regelmatig op hun heupen hadden. Junior Obiku was betrokken bij de openingsgoal van Akanioui die de bal vervolgens achter de Capelse keeper Massimo van Ewijk wist schieten. Het verdiende doelpunt viel pal voor rust: 1-0. Een fraaie goal van de rechtsbuiten die alweer zijn zevende goal van de competitie wist te maken. De voormalige speler van Jodan Boys heeft zich dan ook de afgelopen seizoenen ontwikkeld van meeloper tot meer dan vaste waarde. Het is dan ook een goede zaak dat de technische commissie zijn contract weer met een jaar verlengd heeft. Zoals de meeste selectiespelers van SC Feyenoord toch al hebben aangekondigd om te blijven.

Scoreverloop
Akanioui zette de ploeg dus vlak voor het rustsignaal op een keurige 1-0 voorsprong. Het antwoord van de bezoekers kwam na na vier kwartier. Philippe den Hartog, die verder vooral onzichtbaar was, bracht de gelijkmaker op zijn naam. Dat deed hij op aangeven van Justin van Mullem. Een treffer die uit de lucht kwam vallen. Het moet gezegd: SC Feyenoord raakte niet in paniek door deze tegenvaller. Want een kwartier tijd kregen de Varkenoorders loon naar werken. Kevin Patijn lanceerde met een schitterende pass Rahli en de ´valse spits’ bezorgde SC Feyenoord vervolgens de volle buit!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD