donderdag, maart 4, 2021
Home Competities Tweede Divisie VERSLAG | Spektakelstuk tussen RBB en GVVV eindigt onbeslist, hoofdrol voor jubilaris...

VERSLAG | Spektakelstuk tussen RBB en GVVV eindigt onbeslist, hoofdrol voor jubilaris Johan Jansen

GVVV en Rijnsburgse Boys zijn het jaar met veel spektakel begonnen. Op de Middelmors was het publiek uiteindelijk de winnaar bij het spektakelstuk wat uiteindelijk in 3-3 eindigde. Grote uitblinker aan de kant van de Veenendaalers was keeper Johan Jansen, die met enkele spectaculaire redding zijn ploeg op de been hield én bovendien een assist verzorgde. Genoeg voor de winst was het echter niet. Vlak voor tijd zorgde Frank Tervoert nog voor de 3-3.

- Advertentie -

Menens
Ook voor Rijnsburgse Boys en GVVV zit de winterstop er weer op. In de bijna maand zonder voetbal zullen beide teams de roerige eerste helft van het seizoen goed geanalyseerd hebben. Voor beide clubs was het namelijk nogal een wisselvallig zestiental wedstrijden. De ups, maar ook zeker de ruim aanwezigen downs, zorgden ervoor dat het duel van vanmiddag op de Middelmors tussen de huidige nummer 11 en 9 van de competitie ging. Een plaats die voor beide ploegen eigenlijk te laag is en dus was het, in ieder geval op papier, meteen menens. GVVV zal echter niet al te lekker in de bus vanuit Veenendaal hebben gezeten. Uit de voorgaanden ontmoetingen in Rijnsburg waren het vaak de Uien die de punten thuis hielden. De laatste overwinning dateerde alweer uit het seizoen 2014-2015 toen Sherwin Grot (nu ook weer bij de selectie) de winnende treffer op zijn rekening schreef.

Debutant
In deze editie, 5 jaar later, had ex-Rijnsburgse Boys-coach Niek Oosterlee geen plaats in de basis voor de matchwinner van toen. Ook bij de thuisploeg een verandering in de punt van de aanval. De nieuwe spits, overgekomen uit Amerika, Jeroen Meefout kreeg de voorkeur boven Tervoert en mocht in de eerste wedstrijd van zijn nieuwe club na de winterstop gelijk zijn basisdebuut maken. Gelijk in het begin van de wedstrijd werd de lange spits al gezocht en dit resulteerde meteen in een paar kansjes, maar tot groot gevaar leidde dit nog niet.

Kansenfestival
Aan de andere kant was het eerste gevaar van GVVV meteen raak. Via een prima combinatie met Jeremy de Graaf speelde Soufiane Laghmouchi zich uitstekend vrij en werkte de bal beheerst achter Richard van Nieuwkoop. Ondanks de druk van de thuisploeg, was het dus de equipe van Oosterlee die genadeloos toesloeg. De Uien konden niets anders dan nog meer aanvallen en wéér was het Meefout die de verdediging van GVVV het lastig maakte. Het geluk ontbrak toen Jeffrey Jongeneelen de bal bij de tweede paal op een presenteerblaadje kreeg van Max Hudepohl, maar de aanvoerder gleed uit en zo was de kans verkeken. Het spel ging op en neer en het was zeker niet vervelend om naar te kijken.

Rode kaart
Na een halfuur spelen leek het spelbeeld te veranderen. Joël Tillema leek door te breken en een vrije baan te hebben naar doelman Jansen, maar werd neergelegd door controleur Mart de Jong. Scheidsrechter Frank van den Elzen twijfelde niet, trok de rode kaart en stuurde De Jong vroegtijdig naar de kleedkamer. GVVV moest met tien man verder en meestal wordt daar het spelbeeld niet leuker van. Het tegendeel was echter waar. GVVV verdubbelde zelfs de score! Na een scrimmage voor de goal van Van Nieuwkoop kreeg spits Jeremy de Graaf de bal op een of andere manier bij Guido Jannsen die klaar stond bij de tweede paal om nog voor rust de gasten de 0-2 voorsprong te geven. Heel lang kon er echter niet genoten worden van deze luxe. Nog binnen de minuut deed rechtsback Roderick Gielisse weer wat terug namens de thuisploeg en verkleinde de achterstand tot 1-2. Het had in de dying seconds nog 2-2 kunnen worden toen wéér Meefout een kans kreeg, maar de spits had zijn vizier nog niet op scherp en zodoende bleef de 1-2 ook bij rust op het scorebord staan.

Jubilaris uitblinker
Ook de tweede helft begon weer zoals de eerste geëindigd was: met kansen. Keeper Van Nieuwkoop moest meteen aan de bak op een vrije trap van Terschegget en ook in de rebound werd een goal voorkomen. De gasten trokken dus ondanks de man minder meteen weer ten strijde. Ook Rijnsburgse Boys kwam met veel aanvalsdrang uit de kleedkamer en probeerde zo snel mogelijk de gelijkmaker te forceren. In een periode van tien minuten tijd werd het doel van Johan Jansen steeds vaker onder vuur genomen en liet de keeper van GVVV zien waarom hij al 250 wedstrijd onder de lat heeft mogen staan. Met een paar spectaculaire reddingen bezorgde de jubilaris frustratie bij alles en iedereen met een zwart-geel hart. Toch moest de uitblinker net na het uur capituleren. Een perfecte voorzet landde op het hoofd van Jeroen Spruijt en daarmee was het tóch weer gelijk. Rijnsburg wilde er op en er over, maar GVVV speelde met die man minder een prima wedstrijd en was nog zeker niet verslagen. Coach Wilfred van Leeuwen wilde koste wat het kost de punten in huis houden en bracht aanvaller Tervoert voor verdediger Carlos Opoku om zo nóg meer druk op de uitgedunde Veenendaalse defensie te zetten.

Geschiedenis herhaalt zich
Bij GVVV was aanvaller Grot in het veld gekomen en 5 minuten na zijn invalbeurt leek de geschiedenis zich te herhalen. Een lange bal van keeper Jansen belandde bij de aanvaller, die zijn man uitkapte en in de korte hoek de 2-3 voor GVVV binnenschoot. Het was dus wéér Grot die de matchwinner leek te worden, tot uitzinnige vreugde van keeper Jansen die met een knieschuiver zijn eigen feestje vierde na zijn prima assist.

Toch wist GVVV zijn voorsprong niet vast te houden en bezweek het onder de druk van de thuisploeg. Een prima voorzet van Marc Magan werd subliem ingekopt door invaller Tervoert en zo stond er alsnog een (verdiende) gelijke stand op het bord. Een stand waar iedereen wel mee leek te kunnen leven. Beide ploegen hebben in ieder geval aan klantenbinding gedaan met fris en aanvallend voetbal.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES