vrijdag, februari 26, 2021
Home Derde Divisie Derde Divisie Zaterdag VERSLAG | Sparta Nijkerk wint bij doelpuntrijk debuut in derde divisie

VERSLAG | Sparta Nijkerk wint bij doelpuntrijk debuut in derde divisie

Sparta Nijkerk heeft haar debuut in de derde divisie luister bij kunnen zetten met een overwinning. Tegen Barendrecht werd een zwaar bevochten maar verdiende zege geboekt: 3-2.

Daar zag het in de openingsfase totaal niet naar uit. De thuisploeg moest duidelijk wennen aan de hitte, het hoge speltempo en elkaar. Barendrecht kreeg twee grote mogelijkheden om de gastheren pijn te doen, maar zij waren onzorgvuldig in de afwerking. Adriaan Kruisheer was dat niet. De middenvelder, vorig seizoen bij de Gelderlanders aangesloten na een mislukt profavontuur in Finland, schoot de bal schitterend in de winkelhaak. Daarna leek er een last van de Spartaanse schouders te vallen.

De thuisploeg domineerde het duel en bij de 2-0 was Kruisheer opnieuw belangrijk. De middenvelder werd binnen de beruchte lijnen neergelegd door Barendrecht-goalie Van der Ploeg. Het buitenkansje was een kolfje naar de hand van Maurice de Ruiter, die de doelman de verkeerde kant op stuurde.

Na de rust drong Barendrecht wat meer aan en wist het zelfs de aansluitingstreffer te maken. Peter de Lange kopte een voorzet bij de tweede paal volledig vrijstaand binnen. Daarna was Sparta Nijkerk het even kwijt, maar het was Jesse Buitenhuis die een counter schitterend afmaakte. Een counter uit het boekje noemde trainer Eric Speelziek het na afloop. Daarna leek het duel beslist.

Het Barendrecht van coach Jack van den Berg ging echter alles of niets spelen en wist vlak voor tijd de 3-2 te maken via Yarick Dorst. Ondanks wat hachelijke momenten hield Sparta Nijkerk stand en won het ook de tweede officiële wedstrijd van dit seizoen nadat het vorige week UNA uitschakelde in de eerste kwalificatieronde van de KNVB beker.

Volgende week treffen de Gelderlanders in een streekderby VVOG.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments