maandag, augustus 15, 2022
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVERSLAG | Sparta Nijkerk toont kampioenskwaliteit bij Ter Leede

VERSLAG | Sparta Nijkerk toont kampioenskwaliteit bij Ter Leede

Trainers willen er zo vroeg in het seizoen meestal nog niet over praten. We zijn amper op een kwart van de te spelen wedstrijden. Maar toch: zowel op de tribune alsook in de bestuurskamer en het clubhuis van de Roodemolen in Sassenheim was men het er wel over eens: Sparta Nijkerk voetbalde als een kampioensteam.

Vlotte voorsprong Nijkerkers
Vaak wordt een rode kaart door de verliezende partij aangehaald als de reden van de verliespartij. Zo niet in Sassenheim. Men was het er vrijwel unaniem over eens. Dit Sparta Nijkerk voetbalde in een zo hoog tempo, was zo sterk aan de bal en zorgde er daarmee voor dat er weinig duels uitgevochten konden of hoefden te worden. Daarmee voorkwamen de gasten ook dat de thuisclub zich in de wedstrijd kon vechten. De bal was voor Sparta, dat haar eerste kans nog net over de deklat boven doelman Mark de Vries van Ter Leede zag vliegen. Aanvaller Gilbrano Plet, die deze kans nog miste, was even later wel de aangever van de 0-1, die Roy Bakkenes in de linker benedenhoek schoot. Nadat Maurice de Ruiter met een fraaie passeeractie ook bijna de 0-2 op zijn schoen had, was het na 21 minuten eigenlijk al klaar met de wedstrijd.

Driedubbel gestraft
Jesse Buitenhuis werd door Feyo Glim onderuit gewerkt binnen de beruchte 16 meter. Scheidsrechter Preston Henshuijs floot niet alleen, en terecht, voor de strafschop, maar veroordeelde Glim met een rode kaart ook tot een veldverwijzing en aansluitend te verwachten schorsing. Drie straffen dus voor een toch niet gewelddadige overtreding. Maurice de Ruiter ontfermde zich over het buitenkansje om er 0-2 van te maken en dat ging de spits uitstekend af: 0-2. Nog geen drie minuten later lag de bal alweer achter doelman Mark de Vries, echter nu ging het feestje niet door wegens buitenspel.

Hogeschoolvoetbal
Het was allemaal uitstel van executie. Ter Leede bleef zich volledig inzetten om het wedstrijdbeeld een ander aanzicht te geven. Maar Sparta Nijkerk speelde in de hoogste versnelling, bleef haar kansen zoeken en kreeg die ook via onder meer De Ruiter, Bakkenes en Plet. De 0-3 viel uiteindelijk net nadat Ter Leede een keer met 10 man op de helft van Nijkerk terecht was gekomen. In de tegenaanval speelden de Nijkerkers linkervleugelverdediger Mike Ahrens vrij en zijn harde schot naar de benedenhoek kon door Mark de Vries nog wel worden aangeraakt maar niet gekeerd. Bij rust was de wedstrijd uiteraard al gelopen.

Voetballen voor de eer
Het valt in de Sassemers te waarderen dat er ook na de pauze volop werd gevoetbald voor een beter resultaat. De punten waren met 10 tegen 11 en tegen een zo goed voetballend Sparta Nijkerk niet meer binnen te slepen, maar het team van Steef Roodakkers wist tussen twee treffers van de gasten door nog wel de eer te redden. Na de 0-4 van v.d. Brink, een prachtig doelpunt overigens, scoorde invaller Melvin van Stijn op aangeven van Shaquille Prijor, ook een invaller, de 1-4. Maurice de Ruiter onderstreepte met de 1-5, op aangeven van Jesse van Nieuwkerk, echter nog maar eens dat er deze middag maar één team was dat de punten verdiende. Het team waarvan velen zeiden dat het op kampioensniveau had geacteerd: Sparta Nijkerk.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS