dinsdag, september 26, 2023
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVERSLAG | Sparta Nijkerk staat na vijf wedstrijden waar het wil staan

VERSLAG | Sparta Nijkerk staat na vijf wedstrijden waar het wil staan

Sparta Nijkerk kreeg in VVSB een nog ongeslagen opponent op bezoek op sportpark De Ebbenhorst. Na negentig minuten waren de gastheren samen met ACV nog de enige twee ploegen die ongeslagen zijn gebleven in de derde divisie: 2-0.

Sparta Nijkerk begon in een voor de fans vreemd 3-5-2-systeem tegen de formatie uit Noordwijkerhout. In het begin leek de thuisploeg even te moeten wennen, want het was VVSB dat de eerste, grote kans kreeg. Danny Bakker haalde verwoestend uit, maar zag Sparta Nijkerk-goalie Wouter Beukers – die midweeks te horen had gekregen het seizoen als eerste keeper voor Manuel Hoogewoning te vervolgen – de bal met zijn vingertoppen beroeren. Via de paal stuiterde het leer terug het veld in, waarna Bert Steltenpool zijn Volendamse hoofd er tegenaan zette. Beukers was echter op tijd terug om de bal te keren.

Daarna kreeg Sparta Nijkerk een paar kleine kansjes, maar er kon pas echt gejuicht worden nadat Bryan Burgerhout zijn maatje voorin Gilbrano Plet alleen voor doelman Ruben Valk zette. De flankspeler haalde met links verwoestend uit: 1-0. VVSB maakte in het restant van de eerste helft geen aanstalten om de score gelijk te trekken. Er werd vooral tegengehouden in Nijkerk, waar diezelfde Plet, De Ruiter en Donny van der Wal (vrije trap) nog een mogelijkheid kregen de marge te verdubbelen. ,,We hebben nagelaten om meer goals te maken. Verder ben ik – gezien de omstandigheden – best tevreden over vandaag”, oordeelde trainer Eric Speelziek.

Na de thee was er eigenlijk maar weer één ploeg die kansen kreeg en dat was Sparta Nijkerk. Burgerhout schoot rakelings voorlangs, Plet faalde oog-in-oog met Valk en Obi Onyeike haalde de bal ternauwernood van de lijn na een sublieme inzet van de Nijkerkers. Tot de laatste fase, toen Peet van der Slot als stormram binnen de lijnen stond, was VVSB te afwachtend. In de laatste tien minuten kreeg de ploeg van Richard Plug wel twee grote mogelijkheden. Bert Steltenpool zag een volley net langs de voor hem verkeerde kant van de paal gaan en Felitciano Zsüsschen schoot van afstand hard op het doel van Sparta Nijkerk. Beukers stond daarbij ook paraat en hield voor de derde keer dit seizoen de nul.

Aan de andere kant besliste Ricardo Fransberg het duel. De invaller profiteerde van afjaagwerk van Jesse van Nieuwkerk, waarna de aanvaller een vrije doortocht naar het VVSB-doel had. Hij was koelbloedig en liet Valk kansloos: 2-0. ,,We zijn nog ongeslagen, hebben elf punten uit vijf wedstrijden en met een aangepaste defensie voor de derde keer dit seizoen de nul gehouden. Dinsdag spelen we tegen Sliedrecht in de KNVB beker. Mochten we daar doorheen komen, kun je spreken van een heel goede competitiestart”, keek Speelziek, die in de tweede helft zijn aanvalsleider Maurice de Ruiter met een lieskwetsuur en aanvoerder Donny van der Wal met een hamstringblessure zag uitvallen, vooruit. ,,Het is even afwachten hoe ernstig het bij beiden is. We hebben al een behoorlijke lijst afwezigen en ik moet al continu puzzelen. Maar dat doet niks af aan het team en ze hebben tegen VVSB een goede teamprestatie geleverd. Het was niet sprankelend, laat dat duidelijk zijn, maar ik ben een tevreden trainer op het moment”, sloot de oefenmeester af.

Sparta Nijkerk staat met 11 punten uit 5 wedstrijden bovenaan in de derde divisie. ACV, waar het vorige week nog 2-2 tegen werd in Assen, heeft een minder doelsaldo en staat daardoor op de tweede plek. Sportlust ’46 completeert de top drie met eveneens elf punten, maar de formatie uit Woerden heeft een wedstrijd meer gespeeld.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD