Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | Spakenburg trakteert Excelsior Maassluis op tweede thuisnederlaag

VERSLAG | Spakenburg trakteert Excelsior Maassluis op tweede thuisnederlaag

Het Spakenburg van trainer John de Wolf heeft zaterdagmiddag met 1-2 gewonnen van Excelsior Maassluis. In een wedstrijd van bedenkelijk niveau vielen alle goals al voor rust, waarvan twee vanaf de strafschopstip. Invaller Olaf van der Sande werd vlak voor rust de matchwinner.

Op het vanmiddag zonovergoten sportpark Dijkpolder stond de wedstrijd tussen de nummers 6 en 7 van de Tweede Divisie op het programma. Thuisploeg Excelsior Maassluis en gasten uit Spakenburg hadden in alle voorgaande wedstrijden dit seizoen precies dezelfde resultaten geboekt: 3 keer winst, 2 keer verlies en 1 keer gelijk spel. Alleen door het aantal gemaakte doelpunten stonden de Tricolores nog net boven de ploeg van John de Wolf. Vijf van die doelpunten werden gemaakt door Daan Blij. Helaas voor trainer Dogan Corneille kon er voor deze wedstrijd geen beroep worden gedaan op de topscorer, want de aanvallende middenvelder moest door een kwetsuur aan zijn knie deze wedstrijd verstek laten gaan. Ook uitblinker van vorige week Melvin van Ewijk moest geblesseerd afhaken. Hun vervangers waren respectievelijk Redouan Omar Ouali en Michael Poeljes. Bij Spakenburg minder personele problemen. John de Wolf kon dezelfde elf op het wedstrijdformulier zetten als vorige week in de derby tegen IJsselmeervogels.

Snelle wissel
Vrijwel in de eerste minuten van de wedstrijd kwam hier echter al verandering in. Middenvelder Argjend Selemi kwam hard in botsing met een tegenstander en kon het veld niet zonder ondersteuning verlaten. Zo was het na vijf minuten al Olaf van der Sande die zijn opwachting moest maken.

Speldenprikjes
Kansen waren schaars in de eerste helft. Beide ploegen speelden behoudend en loerden vooral op het foutje bij de tegenstander. Bovendien miste de thuisploeg natuurlijk haar topscorer. De momenten van gevaar mogen eigenlijk niet meer dan speldenprikjes genoemd worden. Via de thuisploeg had met name Marouane Afaker was kansjes, maar keeper Leon ter Wielen hoefde amper in actie te komen.

Strafschoppen
Na een half uur spelen kwam er meer leven in de wedstrijd toen Kevin Sterling door Daan Smith foutief werd neergelegd in het strafschopgebied van de Tricolores. Scheidsrechter Frank van den Elzen kon niets anders dan een strafschop toekennen en zo had Spakenburg de ideale mogelijkheid om op voorsprong te komen. Mike Vreekamp schoot feilloos binnen en zo was de voorsprong van de Blauwen een feit. Een paar seconden na de goal was het al bijna weer gelijk toen Ter Wielen een schot uit zijn handen liet glippen, maar gelukkig voor de doelman kon hij zich herstellen en bleef hem een flater bespaard.

Excelsior Maassluis moest nu wel komen en zette meer druk naar voren. Het drukte Spakenburg meer terug in de verdediging en kreeg vijf minuten voor rust ook een penalty toen de doelpuntenmaker van de 0-1, Vreekamp, hands maakte in de eigen zestien. Stephan Kruithof is de specialist van het huis als het gaat om strafschoppen en ook deze werd onberispelijk ingeschoten. Vlak voor rust stond het dus weer gelijk, maar toch werd dit niet de ruststand. Één minuut voor het eind van de officiële speeltijd stuurde Youri Koelewijn met een geweldige pass de rappe Van der Sande de diepte in. De ingevallen aanvaller kapte naar binnen en schoot de bal heerlijk in de verre hoek over de kansloze Jean-Paul van Leeuwen; 1-2.

Na rust moest Excelsior dus weer aan de slag om de stand om te buigen, maar de thuisploeg was zeker niet in goede doen vanmiddag. De scherpte die het vorige week wél had toen had van Katwijk won, ontbrak in deze wedstrijd. Even leek het zelfs 1-3 te worden toen Nick de Bondt een lange solo van Koelewijn afmaakte, maar de ex-Ajacied stond buitenspel en zodoende keurde Van den Elzen het doelpunt af.

Slotoffensief
Vanaf een kwartier voor tijd begon Excelsior Maassluis echt aan het slotoffensief. Verdediger Daan Smith meldde zich steeds meer als een soort targetman voorin om alles door te koppen. Het leverde twee grote kansen op waar de Spakenburgse defensie door het oog van de naald kroop. Eerst was het invaller Dean van Ooijen die de bal op een presenteerblaadje kreeg van Afaker, maar in plaats van de bal vanaf een meter of 7 door het net te knallen, aaide de middenvelder de bal en werd de kans verprutst. Ook invaller Assad el Harti kreeg in de laatste minuten nog een grote kans. De aanvaller behield echter niet de rust en knalde de bal over het goal.

De bal ging er niet meer in en zo boekte Spakenburg een zwaarbevochte overwinning in Maassluis. Ondanks dat Excelsior Maassluis vandaag met acht jongens uit de zo succesvolle jeugdopleiding speelde, was het vandaag niet in staat om haar wil op te leggen aan de Blauwen. Na IJsselmeervogels winnen dus ook de Spakenburgers op Dijkpolder en was de tweede thuisnederlaag van de Tricolores een feit. Einduitslag: 1-2.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie