Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | Spakenburg behoudt aansluiting door ‘remontada’ bij Rijnsburgse Boys

VERSLAG | Spakenburg behoudt aansluiting door ‘remontada’ bij Rijnsburgse Boys

Spakenburg heeft op bezoek bij Rijnsburgse Boys een belangrijke zege geboekt om de aansluiting bij de top van de Tweede Divisie te behouden. De Blauwen leken een kansloze wedstrijd te spelen en stonden na 40 minuten met 2-0 achter, maar door onder meer twee doelpunten van Philip Ties keerde de wedstrijd finaal en boog Spakenburg de achterstand om naar een 2-4 voorsprong. In in de aller laatste secondes tekende ook Furhgill Zeldenrust nog voor zijn tweede treffer en de 3-4, maar het mocht niet meer baten voor de thuisploeg, die door dit verlies terugzakken in het moeras van de middenmoot.

Op de Middelmors was het op deze zonnige zaterdag tijd voor een wedstrijd tussen twee clubs met toch wel grote ambities, maar die er dit seizoen niet uit kijken te komen. Het affiche tussen Rijnsburgse Boys en Spakenburg is fraai. Twee grote amateurclubs met een mooi complex en altijd een goede sfeer tijdens de thuiswedstrijden. Beide ploegen bevinden zich eigenlijk in het niemandsland van de Tweede Divisie. De echte top is al uit zicht en ook degradatiezorgen hebben beide coaches niet. Met name de Rijnsburgers hebben zich na de winterstop goed hersteld. Voor de winterstop stonden de Uien nog in het rechterrijtje en ging veel verloren, maar met de extra krachtinjectie in de vorm van aanwinsten Jeroen Meefout, Furhgill Zeldenrust en Thomas Bakker maakt de ploeg een stabielere indruk en wint het ook vaker. Vorige week werd voor het eerst in 5 wedstrijden weer eens verloren tegen de Kozakken Boys. Voor Spakenburg was het vanmiddag van belang om de aansluiting voor de rest af te kappen. De Blauwen stonden voorafgaand aan de wedstrijd 4 punten voor op de kopgroep van het rechterrijtje en had dus zeker baat bij een overwinning om die veilige marge te behouden. Philip Ties, vorige week nog uitgeroepen tot Speler van de Week, mocht ook deze week in basis starten. Door de terugkeer van Jordi Bitter was het echter niet als spits, maar als controlerende middenvelder.

Schot van 25 meter
De wedstrijd op de Middelmors was qua affiche dus al een prima wedstrijd en ook de weersomstandigheden waren ideaal voor een lekker middagje voetbal. Ook op het veld brak de wedstrijd al snel open. Nog binnen 10 minuten namen de gastheren de leiding toen verdediger Thomas Bakker de bal vanaf een meter of 25 achter Jordy Deckers schoot. De verdediger zag zijn vrije trap nog wel licht getoucheerd worden door de Spakenburgse muur en zag daardoor een antwoord van de Spakenburgse doelman uitblijven. Een fijn begin van een wedstrijd die tot dan toe eigenlijk nog niks qua gevaarlijke situaties had opgeleverd. De ex-HHC verdediger is na zijn terugkeer uit Japan een zeer belangrijke en stabiele aanwinst gebleken voor het team van Wilfred van Leeuwen. De Uien leken 10 minuten na de voorsprong op 2-0 te komen toen Jeroen Spruijt de bal voor zijn voeten kreeg en Deckers andermaal passeerde, maar scheidsrechter Nick Smit was genoodzaakt de goal af te keuren wegens buitenspel. Spruijt leek echter niet degene te zijn die buitenspel liep in die situatie, maar Smit was, op aangeven van de grensrechter, besluitvast. De Spakenburgers konden er maar weinig tegenover zetten en hadden nogal wat overtredingen nodig. De enige momenten van gevaar kwamen voort toen doelman Richard van Nieuwkoop tot tweemaal toe finaal onder een hoge bal doorging en zodoende zelf het gevaar veroorzaakte.

Nieuwelingen doen het
De Uien waren de betere ploeg en drukte dat tien minuten voor de rust ook uit in de score. Na een panklare voorzet van aanvoerder Jeffrey Jongeneelen kon Furhgill Zeldenrust bij de tweede paal de bal op zijn hoofd laten vallen en de 2-0 aantekenen. Net als eerste doelpuntenmakers Thomas Bakker is ook Zeldenrust een nieuwe speler in het team die in de laatste wedstrijden heeft laten zien een welkome aanvulling te zijn in de Rijnsburgse aanval. Vlak voor rust kwam de spanning echter weer terug in de wedstrijd toen Kevin Sterling werd neergelegd in het strafschopgebied en mocht Philip Ties zijn ploeg weer terug in de wedstrijd brengen. De middenvelder bleef ijskoud en benutte het buitenkansje waardoor Spakenburg in de tweede helft weer alle kansen op een resultaat had.

Ommekeer
Toch was de thuisploeg ook in de tweede helft de ploeg met meer initiatief. John de Wolf had in de rust nog Bitter naar de kant gehaald en Tom Menting gebracht, maar de kansjes waren voor de Uien. Zo hadden Jongeneelen en Jordy Strooker mogelijkheden, maar tot doelpunten leidde het niet. Het is een oud voetbalcliche dat je hem tegenkrijgt als je hem zelf niet maakt en ook vanmiddag op de Middelmors kwam dit weer uit. Binnen twee minuten (57 & 59) boog Spakenburg de 2-1 om naar een 2-3 voorsprong. Eerst was het Olaf van der Sande die met een chip in de hoek de zeer onzeker spelende Richard van Nieuwkoop passeerde en twee minuten laten volleyde Philip Ties een afgeslagen voorzet andermaal achter Van Nieuwkoop. Waar er tot vlak voor rust geen wolkje aan de lucht leek voor de thuisploeg, trok er nu een Spakenburgse storm over de Middelmors.

Alles of niets
De Rijnsburgers moesten iets gaan forceren en brachten spits Jeroen Meefout voor verdediger Gino Demon. Na de goals van Spakenburg leek Rijnsburgse Boys het een beetje kwijt en werd het vooral slordig in de passing. Daardoor gingen er mogelijke kansen al in een vroeg stadium in rook op en konden de Spakenburgers zich relatief makkelijk op de been houden. Met snelle tegenstoten probeerden de Blauwen er steeds uit te breken en op die manier de wedstrijd definitief te beslissen. Met name Sterling en Van der Sande hadden met hun snelheid veel profijt van deze situatie, maar de goals bleven uit en zodoende waren de kaarten nog zeker niet geschud toen de slotfase aanbrak. Het was de vraag wat de thuisploeg nog kon doen. De puf leek er met nog tien minuten te spelen niet meer te zijn en dus moest Van Leeuwen wat doen. De oefenmeester bracht Marc Magan en Edo Knol als laatste troeven. Ook verdediger Carlos Opoku werd in de spits gepositioneerd. Dit resulteerde in nog meer ruimte in de tegenstoot en uiteindelijk kon Kevin Sterling daar profiteren. In de 88e minuut gooide hij het duel in het slot door Van Nieuwkoop met een droge knal de passeren. Spakenburg waande zich in een speeltuin door alle ruimte achterin en kon via Tom Menting nog bijna op 2-5 komen, maar de geniale stift van de middenvelder verdween maar net naast.

Scheids negeert vlagsignaal
Toen de toeschouwers al zich naar de uitgang manoeuvreerden werd het bijna toch weer spannend. Uit het niets kon Zeldenrust nog de 3-4 maken. De grensrechter vlagde voor buitenspel, maar scheidsrechter Smit keurde de goal goed. Dit was ook meteen het laatste moment van de wedstrijd, die uiteindelijk helemaal werd omgedraaid in Spakenburgs voordeel. Door deze overwinning behoudt de ploeg van De Wolf de aansluiting bij de kopgroep van de Tweede Divisie.

Advertentie
Advertentie

Meer over Tweede Divisie