donderdag, 29 februari 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVERSLAG | Solide Katwijk boekt gemakkelijke zege bij Scheveningen

VERSLAG | Solide Katwijk boekt gemakkelijke zege bij Scheveningen

Jan Zoutman en zijn Katwijk hebben zaterdagmiddag een heerlijke middag gehad in Scheveningen. Niet alleen qua weersomstandigheden, maar ook qua spel was er geen vuiltje aan de lucht voor de Krombewoners. Door doelpunten van Van den Ban en Van Dam begint de afgetreden kampioen van twee seizoenen geleden met een prima driepunter na de 0-2 zege op Scheveningen. 

Eindelijk ging de poort van de wei weer open en begonnen Scheveningen en Katwijk aan een nieuwe jaargang van de Tweede Divisie. Thuisploeg Scheveningen speelde zich na enkele sterke fases in de tweede seizoenshelft nog redelijk ruim veilig en zodoende mag de equipe van John Blok zich weer opmaken voor een (hoogstwaarschijnlijk) zwaar seizoen. De Schollenkoppen zagen o.a. routinier Leroy Resodihardjo en spits Brandon Robinson vertrekken, maar haalden in de personen van o.a. Youri de Winter (Jong Sparta), Robert van Koesveld (Cambuur) en Rowdy van der Putten (FC Lisse) op papier adequate vervangingen. De Katwijkers van trainer Jan Zoutman konden vorig jaar geen vuist maken in de competitie en zagen de titel over worden gedragen aan AFC. Om dit seizoen weer op volle kracht voor de titel te gaan trokken de Krombewoners vooral aanvallende krachten aan. Zo werden de eerder benoemde Robinson, Roland Bergkamp (RKC Waalwijk) en Marouane Afaker (Excelsior Maassluis) aan de frontlinie toegevoegd. Bovendien beschikken de oranjehemden nog altijd over de topscorer van de Tweede Divisie uit het kampioenseizoen: Marciano Mengerink. Echter stond vanmiddag in Scheveningen alleen de naam van Bergkamp op het wedstrijdformulier. De andere drie “kanonnen” zaten om verschillende reden niet eens bij de selectie.

 
Voorafgaand aan de wedstrijd had Scheveningen-coach John Blok al aangegeven dat het andermaal een zeer lastig seizoen zou gaan worden en dat werd in de eerste helft al aardig duidelijk. Katwijk was heer en meester en controleerde vrijwel vanaf het eerste fluitsignaal wat er op het veld gebeurde. De Scheveningers trokken zich massaal terug en namen amper initiatief om voetballend iets te creëeren. Alleen bij spaarzame counters werden “De Schollekoppen” nog wel eens gevaarlijk. Het eerste gevaar van de wedstrijd was dan ook voor de thuisploeg toen Sergi Roeleveld een goede kop kans kreeg, maar keeper Ricardo Kieboom kon de inzet over kijken.

 
Ondanks de dominantie van Katwijk, creëerde de ploeg van Zoutman weinig echte kansen. Het duurde dan ook tot de 33e minuut voordat de Katwijkers ook qua score de leiding namen. Na goed doorkoppen van Bergkamp kreeg Mike van den Ban de bal in de zestien voor zijn voeten en bleef, oog in oog met keeper Zonneveld, kalm genoeg om de bal in de verre hoek te schuiven. Meteen na de aftrap had Van den Ban meteen zijn tweede kunnen aantekenen, maar dit keer was de scherpte niet aanwezig en verdween zijn inzet naast de goal van de thuisploeg. De Scheveningers hadden het zwaar en moesten ook voor rust nog wisselen. Sergi Roeleveld, vorig seizoen ook al vaker geteisterd door blessures, kon niet verder en zodoende kon de van Jong Sparta overgekomen Youri de Winter zijn debuut maken voor zijn nieuwe club.

 
In de tweede helft weinig veranderingen qua spelbeeld. Katwijk was de betere partij en Scheveningen moest tegenhouden. In tegenstelling tot de eerste helft sloeg Katwijk nu al vrij snel weer toe en leek de wedstrijd in de 50e minuut al beslist. Verdediger Michiel van Dam kopte, bij de tweede paal een aangesneden vrije trap van Rick van der Meer tegen de touwen en zo leken de 3 punten al snel in de Katwijkse tas te zitten.

 
Scheveningen kon vanmiddag maar weinig tegen het zeer solide Katwijk. Aanvoerder Levi Schwiebbe probeerde het vuurtje nog wel wat aan te wakkeren door een opstootje te beginnen met collega-aanvoerder Robbert Susan, maar, buiten een gele kaart voor beide kemphanen, leverde het weinig op voor de wedstrijd die dus al vroeg in het slot zat. Scheveningen perste er in de laatste 15 minuten nog een slotoffensiefje uit waar middenvelder Nabil Haddadi de spanning had kunnen terugbrengen, maar zijn poging verdween over de goal van Kieboom, die een zeer prettige middag op het zonnige Houtrust beleefde.

 
Ondanks de wat opgevoerde druk, kwam Katwijk geen moment meer in echte nood en kon het zelfs met 10 man (na een blessure van invaller Omar Hamdi) de Scheveningers van zich af houden. Solide, degelijk en stabiel; dit waren de kernwoorden voor de eerste Katwijker driepunter van het seizoen. Volgende week volgt de eerste thuiswedstrijd, waarin nieuwkomer ASWH op bezoek komt op De Krom.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD