vrijdag, mei 27, 2022
HomeCompetitiesDerde DivisieVERSLAG | Slim en gretig FC Lisse legt zwakke plekken Rijnsburgse Boys...

VERSLAG | Slim en gretig FC Lisse legt zwakke plekken Rijnsburgse Boys bloot

FC Lisse heeft op sportpark Middelmors vertrouwen getankt in aanloop naar de start van de Derde Divisie. Eerder deze oefencampagne kregen regio- en competitiegenoten Ter Leede en VVSB flink klop kregen van Rijnsburgse Boys, dinsdagavond was een gretig en slim spelend FC Lisse de hele wedstrijd de bovenliggende partij. De 1-3 eindstand had nog hoger uit kunnen vallen als de bezoekers het vizier volledig op scherp hadden gehad. Voor de Uien van Henk Wisman was er voldoende lesmateriaal uit de oefenderby te halen, iets wat de positief ingestelde Rijnsburgers nog uit kunnen leggen als een voordeel midden in de oefencampagne.

Aan de spelers van Rijnsburgse Boys was deze manier van omdenken kort na de wedstrijd nog niet besteed. Het chagrijn droop er van af. Er was dan ook voldoende om chagrijnig over te zijn. In balbezit waren de Uien te traag, te voorspelbaar en te slordig, bij balverlies gaven te veel spelers niet thuis, waardoor Lisse naar hartenlust via de omschakeling de ruimtes achter de Rijnsburgse defensie kon zoeken en vinden. Maar de voornaamste reden dat de zwakheden bij Rijnsburgse Boys zo pijnlijk blootgelegd konden worden, moest gezocht worden in een fundamentele basisvaardigheid: de wedstrijdinstelling.

Energie
Hoe groot het kwaliteitsverschil tussen twee ploegen ook is, dat verschil betaalt zich pas uit op het moment dat beide ploegen dezelfde energie in een wedstrijd steken. Lisse stak meer dan voldoende energie in de wedstrijd, waardoor de spelers met extra kwaliteiten, zoals Tom Noordhoff en Jeffrey Klijbroek ook van extra waarde konden zijn. Omdat Rijnsburgse Boys bij lange na niet dezelfde energie aan de dag kon leggen, zullen beide spelers zich bij tijd en wijle als kinderen in een snoepwinkel hebben gevoeld. Binnen het half uur stond het 0-2 en had de FC nog een handvol kansen laten liggen. Noordhoff kon naar hartenlust de bal achter de defensie van Rijnsburgse Boys leggen. Een defensie die enerzijds wankel stond opgesteld, maar anderzijds ook aan hun lot werd overgelaten doordat er in de linies ervoor spelers op halve kracht hun defensieve taken uitvoerden. Dankzij een falende buitenspelval wist Dani van der Moot de score voor rust nog een draaglijker aanzicht te geven.

Ongeïnspireerd
Ook na rust was het spel van de thuisploeg ongeïnspireerd, al was men binnen twee minuten twee keer dicht bij de aansluitingstreffer. De lat boven de jonge goalie Jochem Lensen bood beide keren soelaas. Drie minuten later ging Rob Zandbergen aan de andere kant opzichtig in de fout en tekende Jaap Zwetsloot voor zijn tweede en voor Lisse de derde goal van de avond. Daarna veranderde het spelbeeld nauwelijks, maar de stand helemaal niet meer. De 1-3 eindstand was een terechte, maar daarom niet minder lekkere opsteker voor Derde Divisionist FC Lisse. Tweede Divisionist Rijnsburgse Boys moet even terug naar de basis.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]