Volg ons

Katwijk

VERSLAG | Slechts schouderklopjes voor de Uien in Katwijkse derby

VERSLAG | Slechts schouderklopjes voor de Uien in Katwijkse derby

Een helft lang had Rijnsburgse Boys een veldoverwicht op De Krom en toen dat overwicht in het tweede bedrijf naar de thuisploeg ging, waren de beste kansen voor de bezoekers. Meer dan lof oogstte de ploeg van scheidend trainer Wilfred van Leeuwen er niet mee, want kort voor tijd deed Marciano Mengerink wat hij afgelopen seizoen op Middelmors ook deed: de Katwijkse derby in het voordeel van de Oranjehemden beslissen, 2-1.

Vrijwel iedereen was het achteraf eens over het feit dat Katwijk met die overwinning wat te veel had gekregen. In een derby waarin beide ploegen, deels onbewust, met open vizier streden, was Rijnsburgse Boys een helft lang de bovenliggende partij, maar stond er bij rust 1-1 op het bord. Katwijk kwam zelfs, tegen de veldverhoudingen in, op voorsprong. Joey Jongman kreeg in de as van het veld alle ruimte om een splijtende pass te versturen richting Jan-Willem Tesselaar. De jonge buitenspeler faalde, oog in oog met Richard van Nieuwkoop, niet en zette de Krombewoners op een 1-0 voorsprong. Drie minuten later was het alweer gelijk, nadat Jeffrey Jongeneelen met het hoofd Joel Tillema in stelling bracht. Tillema, die in de openingsfase een lob wel over Mark de Vries zag gaan, maar ook over het doel zag stuiteren, werkte de bal nu wel achter de Katwijk-goalie in de touwen.

Kort na de gelijkmaker was Furghill Zeldenrust dichtbij de 1-2, maar hij kwam niet verder dan de voeten van De Vries. Diezelfde Zeldenrust zag nog een kopbal over het doel gaan en schotkansen waren ook aan Bram Ros en Jongeneelen niet besteed. Op slag van rust kroop Rijnsburgse Boys nog door het oog van de naald, nadat scheidsrechter Roosendaal een aan Katwijk gegeven penalty (Jongman werd in het strafschopgebied opzichtig vastgehouden door Roderick Gielisse) op advies van zijn assistent annuleerde, wegens buitenspel van Jongman.

Kansen
In de tweede helft keerde het spelbeeld wel in Katwijks voordeel, maar waren de grootste kansen voor de Rijnsburgers. Tillema raakte de buitenkant van de paal vanuit een lastige hoek, nadat hij de Vries had omspeeld en spits Jeroen Meefout miste jammerlijk, nadat invaller Norair Mamedov hem onbedoeld lanceerde richting het doel van Katwijk. Een kwartier voor tijd was het weer de beurt aan Tillema, die als eindstation van een messcherpe counter zijn inzet via de punt van de rechterschoen van de Vries naast de goal zag hobbelen.

Magie
De thuisploeg kwam niet tot zulke grote kansen. Bij lange na niet zelfs. Maar de magie waar Katwijk-spits Marciano Mengerink afgelopen seizoen zo om geroemd en gevreesd werd, blijkt nog ergens te branden. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd werd hij op links aangespeeld, ontdeed hij zich met een mooie beweging van Carlos Opoku en krulde hij vanaf de rand van het strafschopgebied de bal achter de kansloze Richard van Nieuwkoop. Zowel de goal zelf als de eindstand zorgden bij velen voor een deja vu, een winnende treffer met een tweelingbroer.

Katwijk kwam daarmee eindelijk weer eens tot een overwinning, met daarbij de kanttekening dat de Krombewoners wat te veel kregen in eigen huis. Die conclusie zal wellicht nog enigszins een goed gevoel geven aan iedereen met een Geel-Zwart hart, maar uiteindelijk zijn de schouderklopjes een schrale troost voor een goed spelend Rijnsburgse Boys.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Katwijk