Volg ons

Derde Divisie

VERSLAG | SJC onderuit: Groninger voetbalshow of toch competitievervalsing?

VERSLAG | SJC onderuit: Groninger voetbalshow of toch competitievervalsing?

Ondanks het verlies zagen de SJC-gezinde toeschouwers best een leuke voetbalavond. De neutrale toeschouwer zag superieur voetballende beloftes van FC Groningen een terechte overwinning behalen. En de supporters zagen dat SJC daar inzet en veel passie tegenover wilde stellen. Dat dit uiteindelijk onvoldoende bleek om het de noordelingen negentig minuten lang echt moeilijk te maken verwonderde uiteindelijk niemand.

Door Wouter Leydes

En dat laatste is snel verklaard. Omdat de eredivisie stil lag wegens de interland tegen Duitsland, benutte trainer Alfons Arts de mogelijkheid om vijf 1e elftalspelers het veld in te sturen. Daaronder Mateo Cassierra, de van Ajax gehuurde miljoenen aankoop. Ook SJC begon in een gewijzigde opstelling. Door het ontbreken van de geblesseerde Tom Broekhuizen en de op de als reserve aangekondigde Trecy Kapata stond er een compleet veranderde verdedigingslinie met Mike van Toor nu in het centrum, Jordy Groot weer terug op links en op rechts Hakan Bayram. Omdat ook Stef van der Zalm wegens een blessure ontbrak zagen we Levy Berends in de basis starten. Al direct werd duidelijk dat het voor SJC heel erg moeilijk zou worden. De vaardige Groningers bezorgden handenvol werk. Duels waren stevig en konden door de hardwerkende SJC-ers nauwelijks worden gewonnen. Mike van Toor en Tom Duindam moesten direct al ervaren dat zij van de scheidsrechter weinig mededogen hoefden te verwachten. Onbestrafte overtredingen met blessurebehandelingen als gevolg. Het leek een beetje op met 2 maten meten toen Jordy Groot voor een overtreding plots wel een gele kaart zag voor geschoteld.

Groningen was natuurlijk sterker maar aanvankelijk creëerden zij nauwelijks scoringsmogelijkheden. Pas na een ruim half uur kwam er een eerste schot op doel met even later een gevaarlijk uitziende kopbal die net naast verdween. Die speelruimte ontstond omdat SJC toen iets opportunistische de aanval zocht. Eerst na zo’n 20 minuten had SJC zich een beetje onder druk vandaan weten te spelen. Een korte periode was vooral Dario Lovecchio een plaag voor zijn directe tegenstander, kwam men vaker in de buurt van het Groninger doelgebied en kon SJC het de verdedigers echt moeilijk maken. Na de al genoemde Groningse kansen viel in de 38e minuut het doelpunt toch aan de andere kant. Vanuit een corner was het de al eerder genoemde Cassiera die doelman Kevin Schelvis het nakijken gaf. Overigens nogal discutabel omdat in de aanloop van de corner de scheidsrechter het aanvallen van de keeper in zijn doelgebied onbestraft liet. Maar SJC kon voor rust toch nog iets terug doen. Jordy Groot stak het veld over om zich over een vrije trap te ontfermen. De specialist zag dat zijn inzet werd doorgekopt en uiteindelijk in een rommelige situatie door Tom Duindam werd afgerond: 1-1.

Met die stand kwam de rust en de vraag was of de amateurs van SJC de professionals van Groningen partij zouden kunnen blijven geven. Maar al na ruim 5 minuten viel de 1-2. En daar zou het niet bij blijven. De Groningers voerden het tempo op. Hun balvaardigheid, tezamen met handelingsnelheid en loopvermogen, zorgden met regelmaat voor vlot lopende combinaties. Waardoor SJC het steeds moeilijker kreeg hen buiten de 16 te houden. En zo werd het na 55 minuten 1-3. Met Chris Hoogervorst, Tim Gorter en Stroil in de ploeg kwam er even meer lucht maar al gauw moesten ook zij ervaren dat dit Groningen nauwelijks af te stoppen was. Met nog een kwartier te gaan kwam er 1-4 op het scorebord en in de 85e minuut ook nog 1-5. Daarmee kwam er het einde aan wat een Groninger voetbalshow kan worden genoemd..

De volgende wedstrijd van SJC is tegen SteDoCo. Zij wonnen 0-1 tegen Eemdijk. De ploeg, die trainer Frans Adelaar zag vertrekken en nu onder leiding staat van Gijs Zwaan, staat bekend als een stugge ploeg met veel kwaliteit. Toch is SJC tegen hen zeker niet kansloos maar winnen zal ook geen eenvoudige zaak blijken. M

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie