maandag, augustus 15, 2022
HomeClubsHHC HardenbergVERSLAG | Scheveningen krijgt 2 van de 3 punten cadeau van HHC

VERSLAG | Scheveningen krijgt 2 van de 3 punten cadeau van HHC

Waar HHC – Scheveningen ondanks een stortvloed aan kansen in 0-0 leek te eindigen deed de thuisclub de Schollekoppen in extremis alle punten cadeau: 0-1.

Lex Immers

Natuurlijk was de aanwezigheid van Lex Immers bij de Scheveningers een bezienswaardigheid op zich. Weliswaar pas twee weken serieus in training, maar toch goed genoeg voor de volle wedstrijd. Hij en zijn teammaten trokken het initiatief naar zich toe en zo ontstonden in de beginfase al enkele kansjes voor de bezoekers. De Groot schoot naast, Immers dwong Nick Borgman tot een stijlvolle safe en Van Eyk werd in kansrijke positie wegens buitenspel teruggefloten.

Stroef

HHC kon maar niet tot geslaagde combinaties komen. Het was dan ook tekenend voor de Oranjehemden dat Matthijs Hardijk het na 21 minuten met een afstandsschot probeerde, terwijl hij na 32 minuten pas voor de eerste keer een gevaarlijke voorzet afleverde, die evenwel van achter de achterlijn vandaan kwam. Alleen Jari Oosterwijk wist nog enig gevaar te stichten bij een kopbal voorlangs na een hoekschop van Glenn Kobussen. Het was veel te weinig voor 45 minuten voetbal. Het betere van het spel lag nadrukkelijk bij Scheveningen.

Reparatie verdediging

John Blok, de oefenmeester van Scheveningen, moest in de pauze de nodige reparaties in zijn verdediging aanbrengen. Robert van Koesveld was met zijn hoofd tegen de arm van Jari Oosterwijk tegengekomen en bleek te groggy voor nog eens 45 minuten. Blok bracht Kevin Gomez Nieto in, maar dan als rechtsback. Tyrone Owusu verdween daarmee naar links terwijl Ruben Koorndijk daar weer vandaan naar het centrum verhuisde.

Kansen

HHC kreeg, wellicht mede vanwege bovenstaande wijzigingen, direct na de pauze kansen op de 1-0. Jari Oosterwijk kopte bijvoorbeeld langs doelman Sven van der Maaten, maar zag Koorndijk op de lijn redden. Ook de verdedigers Kevin Gortz en vooral Serge Fatima waren in de loop van de tweede helft gevaarlijk door de lucht. Scheveningen kwam tot in feite twee doelrijpe kansen na rust. Aanvoerder Tim Peters zag zijn schot gestopt worden door Nick Borgman, die ook attent was bij een kopstoot van Gomez. Aan de andere kant bleef het kansen regenen, echter Hardijk schoot voorlangs, Kaptein net over en zijn kopbal ging even later weer voorlangs. 

Het laatste kwart van de wedstrijd veranderde er in feite niets, behalve de veldbezetting vanwege de nodige spelerswisselingen. Daaronder die van Rob van der Leij voor Oosterwijk. De nummer 9 van HHC kreeg twee prachtige kansen, echter bij de eerste produceerde hij een rollertje en bij de tweede vond hij Sven van der Maaten met een knappe reflex op zijn weg. Ook bij een schot richting de korte hoek van Thomas Reinders was de doelman heer en meester.

Toch geen 0-0

Waar eenieder al rekening hield met een doelpuntloos gelijkspel beslisten Owusu en Borgman anders. Scheveningen ontzette met een lange bal haar eigen doelgebied waarna HHC via haar eigen doelman dacht weer een aanval te gaan opbouwen. Echter verdediger en uitblinker Tyrone Owusu ging door richting de doelman die zich hevig vergaloppeerde in de situatie. Owusu ontfutselde de doelman de bal en tikte de beslissende 0-1 tegen de touwen. Heel zuur voor de thuisclub gezien de tweede helft en een gelukje voor de bezoekers, die voor de pauze hadden verzuimd hun overwicht op het scorebord tot uiting te brengen. Later de commentaren van de trainers Bert van Hunenstijn en John Blok.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS