zaterdag, maart 25, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVERSLAG | Scheveningen deelt dreun uit aan 'roodgekleurd' FC Lienden

VERSLAG | Scheveningen deelt dreun uit aan ‘roodgekleurd’ FC Lienden

Scheveningen heeft zaterdagmiddag een essentiële zege behaald om weg te komen uit de degradatiezone. Op het eigen sportpark Houtrust boekte de ploeg van coach John Blok een verdiende, maar iets geflatteerde, 4-0 zege op directe concurrent FC Lienden. De Liendenaren zagen Shuremy Felomina en Noah Barendse met rood naar de kant worden gestuurd. Spits Brandon Robinson was, net als vorige week, weer van groot belang met twee doelpunten.

Aanhaken of afhaken
Het al dood en begraven verklaarde Lienden kende de afgelopen weken een ongelooflijk turbulente periode. De club zou zich terugtrekken uit de Tweede Divisie en zag spelers vertrekken. Tóch wist de club een oplossing te vinden voor het geldprobleem en kon de strijd in de competitie hervat worden. Met 12 nieuwe spelers is het natuurlijk nog de vraag hoe dit elftal zich gaat redden. Tijd om ingespeeld te raken was er amper. Vorige week zondag moest er gelijk een uitermate belangrijke wedstrijd worden gespeeld tegen hekkensluiter VVSB. Het duel eindigde in 0-0 en dus werd er geen definitieve afstand genomen van de directe degradatieplaats. Vandaag heette de te nemen horde SVV Scheveningen. De Schollekoppen kennen ook een moeilijke (debuut)seizoen in de Tweede Divisie en stonden met maar 3 punten hoger dan Lienden op plaats 16. Een echt zes-punten-duel. Aanhaken of afhalen!

Rentree Uiterloo van korte duur
Na een zonovergoten trainingskamp op Gran Canaria was het voor Scheveningen nu weer tijd voor de eerste thuiswedstrijd van 2019 op het eigen, ijskoude, Houtrust. Bij FC Lienden was nieuwe spits Rafaël Uiterloo speelgerechtigd en zodoende mocht de aanvaller meteen in de ploeg van Hans van der Haar starten. Heel lang en succesvol was het debuut echter niet. Al na zes minuten raakte de spits geblesseerd en moest hij zich laten vervangen door de speler met de mooiste naam van het wedstrijdformulier: Frank Wiafe-Danque.

Rood Felomina
Of het de kou was, valt te betwijfelen, maar het spel van beide ploegen was in de eerste helft niet om over naar huis te schrijven. Beide ploegen creëerden eigenlijk niets en grossierden vooral in slordigheden. Al het gevaar kwam uit standaardsituaties en dit was dan ook hoe de thuisploeg in de 26e minuut op voorsprong kwam. Uit een korte corner tussen Levi Schwiebbe en Barry Rog leverde eerstgenoemde de bal af aan rechtsback Kevin Gómez Nieto en kon de naar Quick Boys vertrekkende verdediger de bal langs Thom Jonkerman koppen. Of het een verdiende voorsprong was, was te betwijfelen, maar de thuisploeg was in ieder geval de ploeg die het de meeste aanspraak op maakte. Vlak daarna was er nog een meevaller voor de thuisploeg. Na een overtreding van Brandon Robinson op Shuremy Felomina kon de verdediger van Lienden zich niet inhouden en maakte een natrappende beweging. Robinson kreeg geel van scheidsrechter Van der Laan, maar Felomina kon vroegtijdig naar de kleedkamer met een rode kaart op zijn naam.

Schade beperken
In de tweede helft kreeg Scheveningen ondanks de man-meer-situatie niet veel kansen. Het tempo lag niet al te hoog en Lienden kon de verdediging gesloten houden. De echte beslissing viel na een uur spelen toen spits Brandon Robinson een goede actie van Mehmet Aldogan benutte. De spits scoorde vorige week ook al twee keer tegen Kozakken Boys en start 2019 dus uitermate productief. Lienden kon met 10 man geen tegenstand meer bieden en het was wachten op de 3-0. Keeper Jonkerman kon nog een paar keer voorkomen dat de score opliep, maar zag dat aan het eind van de wedstrijd de score nog flink opliep. Eerst was het nog verdediger Noah Barendse die met zijn tweede gele kaart, en dus rood, kon vertrekken. Daarna waren het nog treffers van Joël Donald en opnieuw Brandon Robinson die de score tot 4-0 lieten oplopen.

Productief 2019
Zo pakt de ploeg van John Blok drie essentiële punten in de strijd tegen degradatie. De Schollekoppen bezetten nog steeds de zestiende plaats, maar concurrent Lienden is door deze zege op een comfortabele 6 punten achterstand gezet. Of dit genoeg is om definitief afscheid te nemen van de onderste plekken, zal de komende weken moeten blijken. De Scheveningers zijn 2019 in ieder geval uitstekend begonnen. Volgende week staat het treffen met titelkandidaat IJsselmeervogels op het programma.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD