woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlClubsKatwijkVERSLAG | Scheveningen countert naar drie punten op De Krom

VERSLAG | Scheveningen countert naar drie punten op De Krom

,,De goal viel op het juiste moment”, is een vaak gehoorde opmerking binnen het voetbal en even zo vaak maakt het niet echt uit wanneer het doelpunt dan viel. In het geval van Scheveningen kon de openingstreffer op De Krom niet op een idealer moment vallen. Dankzij die vroege openingstreffer konden de bezoekers de bal aan Katwijk laten en rustig afwachten tot dat ene moment van onachtzaamheid in de Katwijkse defensie. Halverwege de tweede helft kwam dat moment. Katwijk kwam in het vervolg van het duel niet verder dan de aansluitingstreffer, waardoor de Kustderby een prooi werd voor de Schollenkoppen, 1-2.

Al na negen minuten werd de rode loper uitgelegd voor Kevin Gomez, die vanaf de rand van het zestienmetergebied met een lage schuiver Mark de Vries kansloos liet. Tot dat moment waren er voor beide doelen nog nauwelijks interessante acties te zien geweest. Kort na de 0-1 kreeg Katwijk via Norair Mamedov en, in de rebound, Jan Willem Tesselaar de twee grootste kansen om voor rust de gelijkmaker te produceren. Mamedov vond Bjorn Benard op zijn weg, Tesselaar werd dankzij een alles-of-niets-tackle dusdanig van zijn stuk gebracht dat hij de bal voor een leeg doel naast schoof. Verder was het voor Katwijk vooral zonder succes zoeken naar ruimtes in de Scheveningse defensie en kwamen de Krombewoners tot de rust niet verder dan een kopbal van Bart Sinteur uit een hoekschop.

Katwijk-trainer Jan Zoutman voelde zich in de rust genoodzaakt een dubbele wissel toe te passen. Omar Hamdi en Bennie van Noord bleven in de kleedkamer achter, Sten Vreekamp en Rick van der Meer namen hun plaatsen in. Katwijk kreeg in de tweede helft wel wat meer grip op het duel, maar echt grote kansen bleven lang uit. De grootste kans was voor Joey Jongman, die een afgeslagen bal hoog over de goal van Benard volleerde. Achterin gaf Katwijk lange tijd ook niets weg, totdat na een ruim uur spelen, Barry Rog in het strafschopgebied kon worden aangespeeld. Hij ontdeed zich met een slimme kapbeweging van Guus van Weerdenburg en liet in de afronding de Vries kansloos, 0-2.

Daarmee leek de wedstrijd wel beslist, maar omdat Robbert Susan op hockey-achtige wijze een hand vond in het strafschopgebied en scheidsrechter van der Laan een penalty zag in deze handsbal kreeg het publiek nog een aardige slotfase voorgeschoteld, waarin Katwijk nog dicht bij een terechte gelijkmaker was. Twee corners op rij vielen uiteindelijk echter niet in het voordeel van de thuisploeg (eerste caramboleerde net langs de eerste paal, de tweede werd op de lijn gered door Benard), waardoor de Krombewoners gezien het spelbeeld wellicht te weinig kregen.

Daarmee gaat het seizoen voor de ene kustploeg als een nachtkaars uit en onderstreept die andere kustploeg een succesvol eerste jaar in de Tweede Divisie met een mooie overwinning. Scheveningen voldoet met een redelijk gemakkelijke handhaving volledig aan de doelstellingen, voor Katwijk lijkt de echte motivatie na het mislopen van de titel volledig verdwenen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD