woensdag, juli 28, 2021
Home Clubs Scheveningen VERSLAG| Scheveningen behoudt foutloze status na oefenzege op Westlandia

VERSLAG| Scheveningen behoudt foutloze status na oefenzege op Westlandia

Scheveningen heeft ook haar tweede wedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen winnend weten af te sluiten. In de eerste serieuze test voor de Tweede Divisionist was het door goals van Tim Peters (2x) en Mohammed Ouarraki uiteindelijk met 1-3 te sterk voor het in de Derde Divisie acterende Westlandia.

- Advertentie -

Het Scheveningen van coach John Blok staat waarschijnlijk weer aan de vooravond van een loodzwaar seizoen. Waar de ‘Schollekoppen’ vorig jaar al meededen in de bodem van de Tweede DIvisie, zal dat dit jaar waarschijnlijk ook het geval gaan worden. De Scheveningers hadden zelf, mede door de coronacrisis, maar een zeer beperkt budget om haar selectie te versterken, terwijl bijvoorbeeld bij concurrent TEC Tiel de financiële mogelijkheden ineens tot aan de hemel lijken te reiken. De geboren Scheveninger, die opgaat voor seizoen 17 bij zijn club, zag namen zoals keeper Wesley Zonneveld (Rijnsburgse Boys), Nigel Ogidi Nwankwo (Quick Boys) en Samir El Moussaoui (Gestopt) verdwijnen uit de selectie, terwijl voornamelijk spelers met een verleden bij de club (zoals spits Michael de Niet, keeper Danny Koning en middenvelder Jordy de Bruin) weer terugkwamen op het oude nest. Voorafgaand aan de wedstrijd gaf Blok al aan niet te verwachten dat er nog veel bij gaat komen en dat dit waarschijnlijk de selectie is waar hij het het mee moet zien te flikken dit jaar. Ook voor Westlandia coach Marcel Koning geen blik met nieuwe aanwinsten. De ploeg die vorig jaar op plek 14 “eindigde” zag o.a spits Giovally Serbony vertrekken en ruilde, uitgerekend met de tegenstander van vandaag, back Gio van Ree voor Tyrone Owusu.

Juist deze Tyrone Owusu speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd tegen zijn oude ploeg. De 21-jarige rechtsback van Ghanese afkomst was belangrijk in het spel van de Scheveningers en was in de eerste helft vaak gevaarlijk toen hij herhaaldelijk de rechterflank bestormde. Binnen de eerste 10 minuten had Scheveningen al 2 grote kansen gehad, maar deze waren niet besteed aan o.a. spits Rowdy van der Putten. Westlandia had last om een echte grip op de gasten te krijgen en dit leidde tot veel kleine overtredingen en dus irritatie bij tegenstander Scheveningen. De ploeg van Marcel Koning kwam niet echt vaak in kansrijke positie, maar zag spits Serhat Cakmak (overgekomen van SV Nootdorp) keeper Björn Bénard twee keer testen. Één keer moest de 29-jarige keeper écht ingrijpen toen hij na een half uur spelen de spits recht op zich af zag komen. Het uitkomen van Bénard was echter afdoende en maakte de eerste serieuze poging van de thuisclub onschadelijk.

Ondanks dat de wedstrijd tussen de Tweede- en Derde Divisionisten het predicaat “vriendschappelijke wedstrijd” had, was daar op het veld om sommige momenten maar weinig van te merken. De scheidsrechter van dienst (naam helaas onbekend) had zijn handen vol en van enige controle was geen sprake. Waar de scheidsrechter van te voren had gecommuniceerd geen rood te zullen gaan trekken, was dat in een paar gevallen zeker het overwegen waard geweest. Het eerste geval speelde zich halverwege de eerste helft af en kwam voort uit balverlies van Scheveningen. Aanvaller Rowdy van der Putten besloot om halverwege het veld snoeihard aan de noodrem te trekken en de watervlugge Donovan de Groot hard neer te halen. Waar dit in de competitie waarschijnlijk een directe rode kaart had geweest, kwam de ex-FC Lisse-aanvaller er nu met een vermaning van af. Vlak voor rust sloeg de vlam echter volledig in de pan na een overtreding van middenvelder Mitchell de Vlugt. Westlandia reageerde fel op de harde charge waarna ook de spelers van Scheveningen zich met het opstootje bemoeide. De Vlugt werd beloond met geel en ook aanvaller Mehmet Aldogan verdween in het boekje vanwege zijn felle reactie.

Gelukkig was het in de tweede helft een stuk minder agressief. Via een vrije trap van Levi Schwiebbe had Scheveningen voor de tweede keer van de avond het aluminium weten te raken en dus bleven de goals uit. De wedstrijd kabbelde een beetje voort tot dat Blok, na een uur spelen, 6 wissels inbracht. Weer wat verse krachten en vers elan moesten de wedstrijd openbreken en dat lukte. Invaller Samu Siemens stond nog geen 3 minuten in het veld toen hij aan een dribbel door de verdediging van de Westlanders begon. Tot twee keer toe werd hij foutief afgestopt in de zestien meter, maar pas bij de tweede keer was dit genoeg voor een penalty. Routinier Tim Peters pakte dit buitenkansje met beide handen aan en schoof simpel de 0-1 tegen de touwen en bezorgde zijn team daarmee de voorsprong. Nog geen twee minuten later was het opnieuw Peters die de felicitaties in ontvangst mocht nemen na het scoren van de 0-2. Westlandia verslikte zich in de druk van Scheveningen waarna de bal via Barry Rog en Nabil Haddadi werd ingeleverd bij Peters, die in een leeg doel kon binnentikken. De wedstrijd leek hierna als een nachtkaars uit te gaan, maar via de individuele klasse van buitenspeler Donovan de Groot werd er toch nog iets teruggedaan door de thuisploeg. De watervlugge aanvaller liet de verdediging van Scheveningen zijn hielen zien en liet Bénard vanaf dichtbij kansloos. In de periode daarna waren er nog mogelijkheden op en neer en had Westlandia nog een reële kans op de gelijkmaker, mits er wat meer finesse in het uitspelen van de aanvallen had gezeten. De gelijkmaker bleef dus uit en uiteindelijk was het Scheveningen wat 5 minuten voor tijd de beslissing op het bord schoot. Na een enorme rush van Michael de Niet behield de aanvaller, in de zestienmeter van Westlandia, uitstekend het overzicht en gunde de van FC Lienden-overgekomen-aanvaller Mohammed Ouarraki de goal en maakte de 19-jarige vleugelspits er simpel 1-3 van.

Zo pakt Scheveningen een verdiende overwinning en wint het na de eerste oefenwedstrijd tegen SVC’08 nu ook de eerste serieuzere oefenwedstrijd van de voorbereiding. In de komende weken staan o.a. nog ontmoetingen met HBS, Quick, DUNO, Leonidas, TOGB en RKAVV op het programma. Voor Westlandia was dit de eerste wedstrijd in de voorbereiding. De ploeg van Koning kent een zwaar programma, want naast Scheveningen staan ook andere Tweede Divisionisten zoals ASWH, Excelsior Maassluis en Rijnsburgse Boys op het programma. Op zaterdag 5 en zondag 6 september beginnen voor beide ploegen de reguliere competities weer.

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

Steun Voetbal247.nl met een kleine donatie

0
Nog een paar maanden en dan hopen we eindelijk weer ons geliefde topamateurvoetbal als vanouds te kunnen beleven. Zo'n anderhalf jaar moeten we onze geliefde weekendbesteding nu missen. In die tijd hebben we op Voetbal247.nl zo goed en zo kwaad als het gaat je...
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..