maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseVERSLAG | SC Feyenoord doet goede zaken op de ranglijst en in...

VERSLAG | SC Feyenoord doet goede zaken op de ranglijst en in periode 2

De Sportclub Feyenoord heeft zaterdagmiddag in de strijd om promotie uitstekende zaken gedaan. De ploeg van Raymond Frehe verraste op eigen veld de voormalige koploper in de tweede periode Spijkenisse met 3-0. Alle Rotterdamse treffers vielen in het uitstekende eerste bedrijf toen SC Feyenoord een signaal gaf aan de concurrentie.

Door de zege is SC Feyenoord de virtuele lijstaanvoerder in de tweede periode. SC Feyenoord staat op totale ranglijst op een keurige derde stek met vier punten achterstand op lijstaanvoerder DHSC, dat verrassend thuis onderuit ging tegen Rijnvogels met 1-2. DHSC heeft 38 punten. De nummer twee van de ranglijst is Sportlust´46 met 36 punten. Volgende week werkt SC Feyenoord op zaterdag 22 februari nog de afgelaste wedstrijd tegen Achilles´29 af. Daarin kan de ploeg de achterstand op de top-twee weer gaan verkleinen.

SC Feyenoord boekte de tiende overwinning van het seizoen en de achtste overwinning op Varkenoord, waar de equipe traditiegetrouw moeilijk te verslaan is. De uitwedstrijden verlopen minder gunstig voor de mannen van Frehe. Daarin behaalde het slechts twee overwinningen.

SC Feyenoord is met 48 treffers de productiefste ploeg in de hoofdklasse A. Doelman Rick van den Burg moest 24 maal vissen, maar hield tegen Spijkenisse wel voor de derde maal in dit seizoen de nul. De ervaren doelman heeft zijn vertrek overigens al aangekondigd. Hij zegt de voetbalsport vaarwel.

Spijkenisse zakte door het verlies een plekje op de ranglijst en staat nu dertiende met 22 punten uit 19 duels. De ploeg strijdt al een aantal jaren tegen degradatie naar de eerste klasse.

De overwinning van de Rotterdamse brigade kwam makkelijk tot stand. SC Feyenoord was dominant in alle opzichten. Met name in de eerste helft kwam het uitstekend voor de dag. SC Feyenoord nam de bezoekers uit de gemeente Nissewaard in de houtgreep. Het aanvalsspel spel van SC Feyenoord stond dan ook garant voor een aantal fraaie treffers. SC Feyenoord behoort in voetballend opzicht dan ook tot de beste ploegen in de afdeling. Daar is iedereen het wel over eens. In verdedigend opzicht maakte SC Feyenoord, doordat het vrijwel geen kansen weggaf, in beide helften een goede indruk.

Na de hervatting slaagde SC Feyenoord er in balbezit niet in om de lijn door te trekken. SC Feyenoord was vooral in de laatste 25 minuten nog dicht bij nog meer doelpunten. Toch kwam de Rotterdamse zege niet in gevaar, doordat de inbreng van Spijkenisse te verwaarlozen was.

Spijkenisse oogde achterin behoorlijk kwetsbaar. De ploeg, die voor het treffen met SC Feyenoord vijfmaal op rij had gewonnen, slaagde er aanvallend niet in om de defensie van SC Feyenoord en doelman Rick van den Burg te beproeven. Het leek wel alsof Spijkenisse teveel ontzag had voor de Rotterdamse promotiekandidaat.

SC Feyenoord ging voortvarend van start. Al na drie minuten kon de ploeg de polonaise lopen. Junior Obiku was verantwoordelijk voor de 1-0 door oud Feyenoord-jeugdkeeper Michael Termijn te verrassen. De vroege 1-0 werkte als doping voor de gastheren. Na ongeveer een half uur besliste de thuisploeg de wedstrijd in zijn voordeel. Linksbuiten Junior Obiku, zette de bal voor op Jeffrey Duijnstee en die volleerde de bal vervolgens fraai in hoek. Beide hoofdrolspelers lieten zien dat het een echt duo is. Vlak voor rust sloeg SC Feyenoord toe. Duijnstee versierde een onterechte strafschop en haalde vervolgens hard uit: 3-0. Duijnstee maakte daarmee zijn negende treffer van dit seizoen. Hij heeft een goal achterstand op aanvallende middenvelder en ploeggenoot Khalid Rahli die 10 maal het net wist te vinden.

In de tweede helft verzuimde SC Feyenoord om het verschil op te voeren. Dat gebeurde bijvoorbeeld na 64 minuten toen Adil Akaniou vergat om een assist van Junior Obiku af te ronden. En halverwege de tweede episode hield Termijn Spijkenisse op de been door een kopstoot van Duijnstee fraai te pareren. In de 70e minuut werd Spijkenisse eindelijk gevaarlijk. Alessandro Franzoso schoot op aangeven van invaller Sander Barragan echter niet raak. Een kans die uit de lucht kwam vallen. Een bevlieging van een tegenvallend Spijkenisse.

Tijdens de slotfase zette SC Feyenoord Spijkenisse nog meer onder druk. In de 82e minuut had SC Feyenoord pech dat arbiter Van de Ketterij een doelpunt van Duijnstee afgekeurde vanwege een duwfout. Vervolgens faalde invaller Sanzio Dieterich nog tweemaal in de afronding. De invaller voor Akanioui volleerde bij zijn eerste kans de bal in de handen van Termijn en vervolgens bleek hij oog-in-oog met de doelpunt opnieuw niet in staat om de eindstand op 4-0 te bepalen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD