Volg ons

Derde Divisie

VERSLAG | Ruime zege op ODIN ’59 verbloemt spelniveau van DVS’33

VERSLAG | Ruime zege op ODIN ’59 verbloemt spelniveau van DVS’33

Bij DVS’33 is het resultaat dit seizoen heilig. De Ermeloërs hebben fors geïnvesteerd in de selectie, met spelers waar menig middenmoter in de Tweede Divisie vermoedelijk jaloers op is. Een uur lang kon DVS op bezoek bij ODIN ’59 niet overtuigen, maar toen de 0-1 van Benjamin Roemeon er eenmaal in lag, kon er evengoed aan het vertrouwen worden gewerkt.

Het is wat apart: een kampioenskandidaat die met twee snelle centrumspitsen voorop speelt. Een tactiek die je vaker ziet bij teams die vaak de onderliggende partij zijn en zo gokken op de tegenaanval en het resultaat heilig verklaren. Toch koos trainer Bert van Hunenstein ook tegen het stugge ODIN’59 voor Benjamin Roemeon en Olivier Pilon in de voorhoede, met daarachter de enthousiaste maar wat onervaren Julian de Ruiter. Het zorgde voor een beginfase waarin DVS via Pilon twee goede kansen kreeg, maar doelman Barry van Dijk een prima redding in huis had. Naar mate de eerste helft vorderde was het steeds meer ODIN dat er voetballend doorheen kwam, terwijl bij DVS nauwelijks het voorgenomen spelidee zichtbaar was. Wat wellicht ook niet hielp was het lastig te bespelen kunstgras en het korte veld in Heemskerk.

Na een half uur had ODIN eigenlijk de leiding moeten nemen. Een oliedomme overtreding van Frank van der Burg gaf scheidsrechter Frank de Winter geen andere keuze dan ODIN een strafschop te geven. Eelke de Graaf, die zeker niet in zijn beste vorm steekt, zag zijn inzet echter via de onderkant van de lat terug het veld in komen. Na rust leek de openingstreffer aanvankelijk het meest waarschijnlijk voor de thuisploeg te gaan vallen, waar met name Ahmed Abdallah al Mahdi bij vlagen ongrijpbaar was. Enigszins vanuit de lucht viel echter de 0-1 voor DVS’33. Benjamin Roemeon ontsnapte in de tegenaanval en maakte door de benen van Van Dijk de openingstreffer. Die goal, wellicht in combinatie met de gemiste strafschop, was het mentale breekpunt voor ODIN. Twintig minuten voor tijd zag het bovendien hoe een van richting veranderde vrije trap van Oktay Ozturk in het doel verdween. Het verzet was gebroken en DVS’33 kon aan het vertrouwen werken. Dankzij een slapende grensrechter bleef het in minuut 75 bij 0-2, want zelfs met het blote oog was duidelijk te zien dat het schot van Pilon via de onderkant van de lat duidelijk achter de doellijn was, maar omdat scheidsrechter De Winter afging op zijn assistent, werd het doelpunt niet geteld.

Drie minuten later vond Pilon alsnog zijn treffer in de uitbraak: 0-3. De ingevallen Berry Powel bepaalde de eindstand met een subtiele voetbeweging op 0-4. Het liet een feestje losbarsten in de kleedkamer van de Ermeloërs. Immers, het betekende de tweede zege op rij, waarin 15 goals gescoord werden, en daarmee mogelijk het begin van een mooie serie. Echter, men doet er bij de geel-zwarten verstandig aan te beseffen dat de dertien behaalde punten onder meer tot stand kwamen dankzij zeges op SJC, Eemdijk, Achilles ’29, De Dijk en nu dus ODIN ’59, ploegen die vermoedelijk dit seizoen vooral bezig zullen zijn met handhaven. Daarnaast is interessant om te zien hoe de technische staf het keur aan vedettes tevreden houdt, wanneer Maurice de Ruiter en Christian van Hussen weer fit zijn en de concurrentie voor een basisplaats nog heviger wordt.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie