dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVERSLAG | Rijnsburgse Boys verliest drie punten en doelman Bekkers bij v.v....

VERSLAG | Rijnsburgse Boys verliest drie punten en doelman Bekkers bij v.v. Noordwijk

De Bollenstreekderby Noordwijk – Rijnsburgse Boys is in een 2-0 zege voor de thuisclub geëindigd. Met het verlies van de punten waren de gasten al niet blij, maar bovendien verloren ze ook hun doelman Michael Bekkers na een hevige botsing met Emiel Wendt, die op hetzelfde moment de tweede treffer voor Noordwijk scoorde. De ongelukkige doelman werd na langdurige behandeling op het veld met ernstige nekklachten naar het ziekenhuis afgevoerd.

Noordwijk is al jaren een club waar de gastvrijheid in alle ruimtes, van persruimte tot kantine van hoog niveau is. Maar eenmaal op het veld dan is het uit met de pret. Alleen Koninklijke HFC kon de Noordwijkers (in de eerste wedstrijdronde) de punten op Duinwetering ontfutselen. Daarna hielden de kustbewoners zowel De Treffers, IJsselmeervogels, GVVV als afgelopen zaterdag Rijnsburgse Boys voldoende in toom en was de goedgeefsheid over. Dat leverde zaterdagmiddag andermaal drie punten op voor het team van Kees Zethof.

Breekpunt
Een breekpunt in de wedstrijd, zowel letterlijk als figuurlijk, was het moment in de dertigste minuut waarop Emiel Wendt onderweg ging naar de 2-0. Het was de tweede keer in de wedstrijd, die toen een half uur oud was dat de Rijnsburgers achterin te veel ruimte aan de voorwaartsen van Noordwijk lieten om in de buurt van hun goal te komen. Er was vertwijfeling centraal achterin en ook even bij doelman Michael Bekkers. Emiel Wendt gebruikte zijn kracht en kwam er tussen. Bekkers wierp zich voor bal en speler, kreeg diens scheenbeen voluit tegen zich aan en was zowel verslagen als knock out. Wendt gaf het laatste tikje voor de 2-0 en Bekkers bleef groggy achter. De behandeling brak de wedstrijd in feite in 3 delen, want pas na een haf uur werd die hervat met een aftrap van de Rijnsburgers .De vraag of het doelpunt nou wel of niet geldig zou zijn was daarmee meteen beantwoord. Ja dus. De spelers van geel/zwart hadden al niet hard geprotesteerd, hun trainer Henk Wisman was het er duidelijk niet mee eens maar scheidsrechter Jorn Te Kloeze was duidelijk in zijn oordeel: de bal was los, dus doelpunt. En zo maakte de 23 jarige Allessandro Kwant zijn debuut in de tweede divisie onder niet al te prettige omstandigheden, bij een 2-0 achterstand in een derby op vreemde bodem.

Korte hoek
Dat het al 2-0 stond was, zoals eerder gezegd, vooral te wijten aan het feit dat de Uien te veel ruimte weggaven aan de Noordwijkse spitsen. Ook bij de 1-0 greep men onvoldoende in om de Noordwijkers bij het doel weg te houden. De voorzet van rechts kon vrij worden gegeven, maar nog leek dat niet voor direct gevaar te zorgen. Waar iedereen ook van Reynaers een voorzet verwachtte meende de middenvelder een andere oplossing te moeten toepassen. Vanuit een op zich moeilijke hoek kreeg hij alle ruimte om meteen uit te halen. Bekkers werd in de korte hoek verrast en de 1-0 stond daarmee al na 4 minuten op de borden.

In het apart gespeelde derde kwartier kwamen beide teams nog tot één kans. Dennis v.d. Plas kopte langs doelman Jansen maar zag de bal alsnog van de doellijn worden gehaald en aan de andere kant ging de omhaal van Raies Roshanali net over de lat boven Kwant.

Jansen
Na de meer gebruikelijke pauze was er sprake van een redelijk gelijkopgaand duel. De eerste echte kans was voor Emiel Wendt, die de voorzet echter niet voldoende kon toucheren om doeltreffend te zijn. In het laatste halve uur trokken de Uien het initiatief meer en meer naar zich toe. Dat leidde weliswaar tot kansen en kansjes, maar slechts zelden van heel groot formaat. Dat had ook te maken met het zekere optreden van Lars Jansen in het doel van Noordwijk. Robbert Olijfveld wipte een voorzet van Jeffrey Jongeneelen net over en kort daarna kopte Van der Plas de bal naar de korte hoek maar was Jansen daar bijtijds bij.

Dat was kort nadat Wisman zijn laatste impuls aan het team gaf middels drie invallers. Van Otterlo, Gielisse en Magan kwamen in het veld, maar het leidde uiteindelijk nergens meer toe. De gastvrijheid van Noordwijk houdt tegenwoordig op bij de rand van het veld. Daarbinnen is al wekenlang niet veel te halen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD