maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVERSLAG | Rijnsburgse Boys – Koninklijke HFC: de één iets meer de...

VERSLAG | Rijnsburgse Boys – Koninklijke HFC: de één iets meer de bal, de ander iets meer kansen

Zowel voor Rijnsburg als HFC was de ontmoeting op de Middelmors de eerste wedstrijd sinds corona. En dus was het allemaal nogal onwennig.

Bij de thuisclub waren Bram de Bruin en Jordy Strooker geblesseerd en stonden nieuwkomer Sanny Monteiro (centraal achterin) en Robbert Olijfveld (spits) in de basis. De basis bestond uit: Bekkers – Koomen – Ros – Monteiro – Zandbergen – vd Plas –   v. Otterloo – (de jarige) Spruyt – Hudepohl – Olijfveld – Zeldenrust. Na rust waren 8 spelers vervangen.

Tamerus deed het allemaal wat anders. De 3 keepers Michaels, de Groot en Verduin kregen elk een half uur toebedeeld. De overige 10 in de basis: Lee – Hols – Boer – Morgan – Vlak – Tros –  Lewis – Kuling – Brandsma – Hilterman.  Castien was na een half uur de eerste verse veldspeler bij HFC, dat na rust ook ineens met 7 nieuwe spelers in het veld kwam.

In de eerste helft was de bal iets vaker in bezit van de Uien, echter de betere kansen deden zich voor het doel van de thuisclub voor. Na een klein kwartiertje bijvoorbeeld kreeg Brandsma de bal cadeau vanuit het Rijnsburgse middenveld maar mikte in vrije positie net iets te veel naar rechts. Vlak kwam ook vrij voor Bekkers maar de aanname was onvoldoende. Aan de overkant kwam Zeldenrust tot enkele moeilijk af te ronden kansjes. Eenmaal kopte hij over en later was zijn schot  een prooi voor Verduin. De net ingevallen Castien had met een laag schot het laatste kansje voor de rust op zijn schoen. Bekkers was attent.

Kort na rust kwamen de gasten op voorsprong toen Volkert vanaf links laag en hard voorbracht en Sietse Brandsma de bal richting de tweede paal verlengde: 0-1. Even later redde de paal Rijnsburg, waarna aansluitend de 1-1 viel. Mieras was op links weg en zijn voorzet werd door Van Otterloo naar de rechterhoek gestuurd. Beide teams vochten aansluitend in deze wat rommeliger tweede helft nog voor de zege waarbij de Haarlemmers vooral knap werden aangestuurd door de ingevallen Michael Krohn-Dehli. Vlak voor tijd leek dat de winner op te leveren maar Yuksel miste van dichtbij de juiste richting. In plaats van 1-2 was in de laatste momenten ook de 2-1 nog mogelijk maar ook de Uien konden het net niet meer vinden in deze prima door scheidsrechter Jensch geleide oefenpartij.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD