Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | Rijnsburgse Boys buigt pas op strafschopstip voor TOP Oss

VERSLAG | Rijnsburgse Boys buigt pas op strafschopstip voor TOP Oss

De Middelmors mocht lang hopen op een stuntje van thuisploeg tegen Eerste Divisionist TOP Oss, maar uiteindelijk vonden de Uien hun Waterloo na een strafschoppenserie volgens het nieuwe ABBA-systeem. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1, daar kwam in een verlenging, waarin de ruimtes aan beide kanten groot werden, geen verandering in.

Rijnsburgse Boys deed zichzelf eigenlijk tekort na eerste 90 minuten spelen. De Uien hadden meer balbezit dan de bezoekers uit Oss en wisten, weliswaar in fases, ook echt de wil op te leggen aan de profs. Na 25 minuten spelen werd het echter uit het niets 0-1, nadat Philippe Rommens kon aanleggen en de verre hoek achter de kansloze Virgil Deen vond. De goal kwam eigenlijk uit het niets, maar zorgde voor een korte fase van overwicht voor TOP Oss. De thuisploeg overleefde die fase zonder kleerscheuren, maar wist zelf tot de rust ook niet meer gevaarlijk te worden.

De trainer van Rijnsburgse Boys, Wilfred van Leeuwen, besloot in de rust tot een dubbele wissel. Hidde Prijs en Jeroen Spruijt bleven in de kleedkamer achter, voor hen kwamen Gino Demon en Edo Knol. Het zouden niet deze wissels zijn die de Uien in het zadel zouden helpen. Dat duwtje kwam nadat Carlos Opoku binnen het uur geblesseerd raakte aan de enkel. De lange verdediger werd vervangen door Wesley Goeman en met die wissel kwam er ook meer schwung in het spel van Rijnsburgse Boys. Langzaam maar zeker kregen de Uien grip op de wedstrijd en kansen op de gelijkmaker. Met name de goed spelende Max Hudepohl vond doelman Nick Olij tweemaal op zijn weg.

Een kwartier voor tijd was het toch raak, nadat Jeffrey Jongeneelen een scherp aangesneden voorzet van Maikey Parami kon binnenkoppen. Hetzelfde duo was verantwoordelijk voor de laatste grote kans voor de thuisploeg, kort voor tijd. Dit keer was Parami het eindstation van de combinatie, maar Olij stond op zijn post na een lage schuiver uit de draai.

In de verlenging ging de vermoeidheid aan beide kanten meespelen, waardoor de ruimtes op het veld groot werden, maar echt grote kansen uitbleven. Optisch had Rijnsburgse Boys het meeste recht op de winnende treffer, maar de precisie ontbrak, waardoor strafschoppen het uiteindelijke verdict moesten geven in dit duel. Aan de kant van TOP Oss miste Rick Stuy van den Herik, maar omdat bij de Rijnsburgers invaller Frank Tervoert en Masies Artien de zenuwen niet in bedwang hadden, kwam TOP Oss met de schrik vrij op sportpark Middelmors. De profs bekeren daarmee door en voor Rijnsburgse Boys rest niets meer dan de complimenten over het vertoonde spel.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie