Volg ons

Jong FC Volendam

VERSLAG | Quick Boys begint te wennen aan de Tweede Divisie

VERSLAG | Quick Boys begint te wennen aan de Tweede Divisie

Een onderonsje tussen twee vissersdorpen stond er vandaag op het programma. Daar waar Quick Boys in de vorige speelronde te maken kreeg met Jong Sparta, waren vandaag de beloften van FC Volendam te gast op sportpark Nieuw Zuid. In de eerste helft snakte Quick Boys naar de rust, maar daarna liepen de ‘haringen’ gemakkelijk weg bij de ‘palingen’. De blauw-witten toonden in de tweede helft spierballen. Het lijkt erop dat men langzaamaan begint te wennen aan de Tweede Divisie. 

Zo druk als in het openingsduel tegen Noordwijk was het niet, maar toch waren er in de stromende regen nog zo’n 1900 toeschouwers op de wedstrijd afgekomen. Zij zagen Quick Boys in het eerste kwartier voorzichtig het initiatief nemen, zonder echte doelkansen te creëren. Het wisselvallige weer verdween na een kwartier, waarna het heerlijk toeven was in de duinpan van Katwijk aan Zee. Het zonnetje ging schijnen, voor de Quick Boys supporters was het moment daar om het spandoek te tonen. “Met Visser aan het roer, de derby naar zijn mallemoer!” Onder de hashtag fck combi verwezen de supporters naar het besluit van burgemeester Visser tot een verplichte buscombi in de dorpsderby over twee weken.

Het spandoek was nog geen vijf minuten verdwenen of de bal ging op de stip. Scheidsrechter Winkel had duidelijk wel zijn dag vandaag – in tegenstelling tot leidsman Rozendal in de vorige wedstrijd van Quick Boys tegen Jong Sparta. Tommy Bekooij beloonde zijn eerste basisplaats met een doelpunt vanaf de stip. Niet alleen het weer was intussen omgeslagen op Nieuw Zuid (na regen komt zonneschijn), maar ook binnen de lijnen veranderde de wedstrijd. De jonge voetballers uit Volendam trokken langzaamaan het initiatief naar zich toe. Quick Boys snakte naar de rust, want Paul van der Helm hield zijn ploeg drie keer op de been met puike reddingen.

De rust brak daarna aan. Quick Boys zag in de afgelopen twee wedstrijden een 1-0-voorsprong bij de pauze in rook opgaan. Deze keer was dat zeker niet het geval. Middenvelder Jeffrey Ket kreeg in een een-op-een-mogelijkheid de bal niet voorbij de doelman Barry Lauwers van Jong Volendam. Vijf minuten later was het wel bingo voor de thuisploeg, want een vrije schop van Tommy Bekooij werd prachtig in de rechterbovenhoek gekruld.

De gastheren konden hierna vrijuit voetballen. Martin van Eeuwijk – die voor de eerste keer een basisplek veroverde na zijn schorsing – zette Quick Boys op sleeptouw. Eerst gehaat bij de blauw-witte supporters, maar nu in de armen gesloten. Het is even wennen voor de supporters van Quick Boys. Uitgerekend Van Eeuwijk stuurde Bekooij op de doelman af en die rondde ijskoud af. Het was het derde doelpunt voor de aanvaller, die overkwam van VVSB.

Hoewel de ploeg van de zeer sympathieke trainer Berry Smit nog een strafschop kreeg – ook hier had scheidsrechter Winkel het bij het rechte eind – kwam de wedstrijd niet meer in gevaar voor Quick Boys. De ploeg van trainer Edwin Grünholz toonde in de tweede helft spierballen tegen het beloftenelftal. Met vier punten uit drie wedstrijden schaart de club uit Katwijk-Zuid zich in de brede middenmoot van de Tweede Divisie. Nog maar twee weekjes te gaan, dan is het weerzien met aartsrivaal Katwijk op sportpark De Krom. Slechts één horde rest Quick Boys nog op weg naar de dorpsderby: Kozakken Boys-thuis.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Jong FC Volendam