dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlClubsJong SpartaVERSLAG | Oppermachtig Katwijk geeft Jong Sparta een gevoelige tik

VERSLAG | Oppermachtig Katwijk geeft Jong Sparta een gevoelige tik

Katwijk – Jong Sparta was voor de aftrap om 15.30 uur de wedstrijd tussen de nummers één en twee van de Tweede Divisie. Toen een kleine twee uur later de stofwolken optrokken van sportpark De Krom stond op het scorebord een eindstand van 5-0. De nummer één van de ranglijst had in de tussenliggende tijd zijn macht getoond en liet niet alleen geen spaan over van de naaste belager, maar liet ook aan alle andere tegenstanders zien hoe goed ze kunnen zijn.

De eerste grote mogelijkheid was nog wel voor Jong Sparta, Achraf Madi werd voorbij de tweede paal gevonden en vond zelf uiteindelijk de vuisten van Andre Krul. Nadat de daaropvolgende corner werd uitverdedigd, had Katwijk aan twee briljante passes voldoende om Tim Freriks in staat te stellen om de openingstreffer op het bord te zetten. Rick van der Meer vond in twee instanties genoeg ruimte tussen de linies om Lars Weistra te bereiken, waarna de van een blessure teruggekeerde Weistra met een penseelstreek buitenkant schoen de bal achter het centrale verdedigingsduo van Jong Sparta en in de loop van Freriks legde. In de fase erna waren beide ploegen, mede doordat het tempo hoog lag, wat slordig in balbezit maar wel goed in staat om druk op de bal te houden.

Lesje in effectiviteit
Jong Sparta was, via een afstandsschot van Tariq Dilrosun na een afgeslagen corner na acht minuten, nog dicht bij de gelijkmaker, maar kreeg twaalf minuten later een les in slimheid en effectiviteit. Robbert Susan blokte een matig teruggetrokken bal op de rand van het zestienmetergebied net iets beter dan de jonge verdedigers van Sparta, de bal caramboleerde richting het doelgebied en daar was Ahmed El Azzouti alles en iedereen te slim af en tikte hij de 2-0 achter doelman Rijk Janse. Vanaf dat moment had Katwijk het heft volledig in handen en dat heft zou pas losgelaten worden na het laatste fluitsignaal.

De Krombewoners lieten niet alleen de spierballen zien tegen de technisch vaardige talenten van Sparta, maar gaven ook een masterclass in slimheid en hoe als team te opereren. Fases van hoog druk zetten en de tegenstander opjagen werden afgewisseld met momenten van even doseren en hergroeperen. Daarnaast werd Katwijk ook in balbezit steeds rustiger en bepaalde de ploeg van Anthony Correia wat er gebeurde op het veld. Jong Sparta, met een druk gebarende Geert Arend Roorda langs kant, deed verwoede pogingen om de regie in handen te krijgen, maar zou nog voor rust twee mokerslagen, en daarmee praktisch de knock out, te verwerken krijgen.

Honger
Na weer zo’n moment van collectief druk zetten van de thuisploeg werd er kinderlijk eenvoudig een corner weggegeven, die bij de eerste paal werd binnengekopt door Kay Blokland. Een minuut later trok El Azzouti de aandacht van de verdedigers naar zich toe en zorgde hij voor ruimte voor de vrijgekomen Kylian van Mil, die op aangeven van Robbert Susan de 4-0 kon scoren. Op dat moment stond de klok op 32 minuten en was de Katwijkse honger nog niet gestild. Maar ondanks het feit dat de oranjehemden de geslagen tegenstander overvleugelde werd er niet meer gescoord.

Ook na rust kwam er geen einde aan het machtsvertoon van de koploper, maar veranderde de honger van het eerste bedrijf langzaam maar zeker in lekkere trek. Katwijk koos steeds vaker en langer voor de controle, maar als het gas dan even verder open ging, werd Jong Sparta direct teruggedrukt tot in het eigen strafschopgebied. Het feestende thuispubliek moest echter tot twee minuten voor tijd wachten op de vijfde en laatste treffer. Invaller Mukhtar Suleiman kon vanaf de linkerkant in het zestienmetergebied komen en wist met een lage voorzet Rick van der Meer te vinden voor het slotakkoord. Vijf minuten later werd Jong Sparta uit zijn lijden verlost.

De wedstrijd die begon als een strijd om de koppositie eindigde in een demonstratie van macht van Katwijk en een deceptie voor de jonge Kasteelheren. De gehoopte krachtmeting werd een duidelijke afspiegeling van het krachtsverschil tussen beide ploegen. De, tot dan toe ongeslagen, Spartanen kregen een pak op de broek te verwerken en waren nadat scheidsrechter Serik voor het laatst floot een ervaring rijker, maar ook een illusie armer.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD