woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVERSLAG | Oppermachtig Katwijk bezorgt ASWH eerste nederlaag

VERSLAG | Oppermachtig Katwijk bezorgt ASWH eerste nederlaag

Een oppermachtig Katwijk heeft ASWH zaterdagmiddag de eerste nederlaag in de Tweede Divisie toegediend. De ploeg van trainer Jan Zoutman was heer en meester en bouwde door goals van Mike van den Ban, Joey Jongman en Marciano Mengerink een comfortabele 3-0 overwinning op. De Katwijkse formatie kent met 6 punten uit twee een foutloze start van het nieuwe seizoen.

Na de knappe 1-1 van vorige week tegen Spakenburg, stond de ploeg van trainer Rogier Veenstra zaterdagmiddag opnieuw voor een mooie uitdaging. Op een zonovergoten sportpark De Krom wachtte de ontmoeting met ex-kampioen VV Katwijk. Bij Katwijk was vooral de vraag of de spelers deze week wél allemaal op tijd zouden komen of, net zo als vorige week tegen Scheveningen, er weer spelers buiten de selectie gelaten zouden worden. Deze week was echter iedereen mooi op tijd en was iedereen weer welkom in de ploeg van Zoutman. Voor veel veranderingen in de basis zorgde dat echter niet. De enige verandering was dat captain Robbert Susan de wedstrijd aan zich voorbij moest laten gaan door een blessure. Zijn vervanger was de van Excelsior Maassluis overgekomen aanvaller: Marouane Afaker.

Katwijk begon, net zoals vorige week, de eerste helft als dominante ploeg. De Krombewoners hadden veel balbezit en drongen de bezoekers uit Hendrik Ido Ambacht tot ver terug op de eigen helft. Ondanks de dominantie van de thuisploeg vielen de kansen nog niet als rijpe appels van de boom. De eerste grote kans van de wedstrijd kwam op naam de eerder genoemde Afaker. Na een afgemeten voorzet van collega aanvaller Jordy Hilterman knikte de kleine aanvaller de bal goed richting goal, maar een uitstekende redding van ASWH-keeper Stefan Kok behoedde zijn ploeg voor een achterstand. Ook ASWH kroop wat meer de schulp uit en mocht, in de persoon van Sam van de Kreeke, ook haar eerste gevaar van de wedstrijd aantekenen. De spits krulde een vrije trap vanaf de rechterkant van het strafschopgebied bijna bij de tweede paal in het goal, maar tot opluchting van keeper Ricardo Kieboom vloog de bal net aan de andere kant van de paal over de achterlijn.

Katwijk bleef drukken en vond in de 30e minuut de voorsprong. Net als tegen Scheveningen was het Mike van den Ban die de ban brak en zijn ploeg op voorsprong zette, na goed voorbereidend werk door het duo Sinteur en Hilterman. Een minuut later mocht Van den Ban bijna alweer juichen, maar vond opnieuw de uitstekend keepende Stefan Kok op zijn pad. De keeper van ASWH hield er in de eerste helft zeker 3 zekere goals uit en was dé reden waarom Katwijk niet al veel ruimer op voorsprong stond.

Ook in de tweede helft ging het kat(wijk) en muis-spel gewoon door. ASWH had maar weinig in de melk te brokkelen en zag al snel de 2-0 op het bord verschijnen. Middenvelder Joey Jongman schoot een vrije trap vanaf randje 16 keurig in de korte hoek en bezegelde daarmee definitief de Katwijkse zege. De middenvelder speelde sowieso een fijne wedstrijd waarin hij geen millimeter in de weg werd gelegd om zijn controle over het middenveld uit te oefenen en daardoor constant met passen kon strooien. De ploeg uit Hendrik Ido Ambacht bracht nog wel aanvallers Abderrahim Loukili (die eindelijk speelgerechtigd was na zijn overstap vanaf DOVO) en Lester Pires, maar tot echt werk voor doelman Kieboom kwam dit echter niet.

Aan de andere kant was het nog wél één keer raak toen de ingevallen Marciano Mengerink, tien minuten voor tijd, met een droge knal de 3-0 aantekende en daarmee zijn doelpuntenaccount voor 2019/2020 opende. Qua vermaak was het tweede helft een stuk minder voor de neurale toeschouwer. Het niveau in kracht was simpelweg te groot en de nederlaag van ASWH was daarom ook zeker geen schande. De ploeg van Veenstra moet zich herpakken want volgende week staat de belangrijke wedstrijd tegen (concurrent) Scheveningen op het programma. Katwijk kan volgende week de perfecte score uitbouwen, maar dan moet eerst GVVV worden verslagen.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD