woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieVERSLAG | Oppermachtig FC Lienden laat tandeloos Goes kansloos

VERSLAG | Oppermachtig FC Lienden laat tandeloos Goes kansloos

FC Lienden heeft zichzelf een zeer sterke uitgangspositie bezorgd voor het bereiken van de volgende ronde van de play-offs en dus voor handhaving in de Tweede Divisie. De ploeg van Hans van de Haar was op bezoek bij Derde Divisie Zondag-ploeg vv Goes oppermachtig. Onder leiding van uitblinkers Guytho Mijland en Salim Mansouri domineerde de Liendense equipe de wedstrijd die ze al binnen de minuut hadden opengebroken. Door treffers van Versteeg, Uiterloo en Bellahsan stond er na 90 minuten een duidelijke 0-3 op het scorebord en lijkt de wedstrijd van aanstaande zaterdag overbodig te zijn.

Goes-coach Rogier Veenstra was na afloop van de wedstrijd van Lienden tegen VVSB not amused over de wedstrijdopvatting van de Liendenaren die een onthutsend zwakke wedstrijd “beloond” zagen worden met een 6-2 nederlaag. Dit was precies wat de ploeg van Hans van de Haar wilde, omdat ze op deze manier de op papier ‘mindere’ ploegen zouden treffen. De eerste tegenstander was woensdagavond dus vv Goes. De Zeeuwen die aan een uitstekende eindsprint van de competitie bezig waren en afgelopen zondag op eigen kracht de play-offs afdwongen. Goes leek al van tevoren onderschat te worden en dus moesten zij laten zien dat dit onterecht was.

Op een gezellig druk Het Schenge kon Rogier Veenstra zijn vertrouwde namen op het wedstrijdformulier zetten en dus waren het de bekende namen aan de aftrap. Hoe anders was dit bij FC Lienden. Hans van de Haar had zijn ploeg weer op verschillende plekken gewijzigd en had tevens maar de beschikking over drie wisselspelers. Wel keerde spits Marlon Versteeg terug op zijn vertrouwde plek centraal voorin. Heel lang had de spits, die volgend jaar actief is op blauwe zijde van de Westmaat, niet nodig om zijn visitekaartje in Zeeland af te geven. Al na 35 seconden had Versteeg namelijk al de bal in het netje liggen en daarmee deelde hij al vroeg een enorme dreun uit aan de thuisploeg. Versteeg kon in twee instanties de bal achter keeper Brian Meulmeester schieten nadat Guytho Mijland niet af te stoppen was voor de Goese verdediging. Een desastreuze start voor de thuisploeg die op deze manier al gelijk achter de feiten aan moest lopen. De rooien hadden het zeer lastig en het lukte niet om Lienden bij de keel te pakken. Ook het zeer matige speelveld deed de thuisploeg geen goeds. Zo raakte keeper Meulmeester na 7 minuten zo in de problemen dat hij een terugspeelbal op het hobbelige veld niet onder controle kreeg en de bal moest vastpakken. Scheidsrechter Vos gaf de keeper geel en Lienden mocht een indirecte vrije trap nemen. Tot grote opluchting van alles met een Goes-hart verdween de bal op de paal en bleef het een grotere achterstand bespaard. De Liendenaren waren de baas en lieten de thuisploeg eigenlijk geen ruimte voor gevaar. Als Goes al gevaarlijk werd, was het vooral uit pogingen van afstand van o.a. Hiep Nguyen. Ook spits Schalkwijk kreeg nog een goede mogelijkheid via een fraaie combinatie met rechtsback Jelle Klap, maar de aanval strandde in schoonheid en zo kon keeper Thom Jonkerman redding brengen.
Goes leek weer wat meer grip op de wedstrijd te krijgen en leek de 1-1 in de lucht te hangen. Echter sloeg Lienden aan de andere kant genadeloos toe. Na 32 minuten kon Rafael Uiterloo de bal op aangeven van Mansouri in het lege net tikken en zo de Zeeuwse kater verergeren. Zo werd de rust bereikt en was er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Van de Haar & Co.

Ook in de tweede helft begon de thuisploeg weer bijzonder matig aan de tweede helft. Lienden was heer en meester en verzuimde eigenlijk al om de wedstrijd van aanstaande zaterdag niet meer van belang te maken. Vooral spits Mijland was ongrijpbaar voor de Goese verdediging. Het is dat keeper Meulmeester goed redde, want de gehele verdediging was al gezien. Goes probeerde wel aan te vallen, maar leek niet in staat om het de Tweede Divisionist lastig te maken. Het blafte wel, maar had zeker niet de tanden om door te bijten. Na 52 minuten volgde domper 3 van de avond voor de thuisploeg. Uit wéér een snelle aanval van Lienden moest verdediger Jarreau Manuhuwa aan de rem trekken en ontnam Versteeg zodoende een goede kans. Scheidsrechter Vos trok onverbiddelijk een rode kaart uit zijn borstzak en dus moest Goes ook nog eens met 10 man verder.

Het geloof leek nu echt uit de ploeg van Veenstra te lopen en het leek eerder de missie om de 0-3 te voorkomen, in plaats van er zelf nog wat van te maken. Lienden vond dit uiteraard prima en speelde zeer degelijk voetbal waarbij vaak de vrije man werd gevonden. Het niveauverschil werd, ondanks de goede intenties van de thuisploeg, zeer duidelijk. De individuele kwaliteiten van de Liendenaren, vooral aanvallend gezien, waren Goes simpelweg te machtig. Een kwartier voor tijd had Schalkwijk de achterstand echter moeten verkleinen. De spits ontsnapte aan buitenspel en stond ineens oog in oog met keeper Jonkerman. De spits die de laatste weken zo makkelijk het net wist te vinden, schoot nu echter naast de goal. Als deze kansen er al niet in gaan, dan weet je dat het waarschijnlijk helemaal niet meer gaat lukken. De wedstrijd ging uit als een nachtkaars waar Lienden uitermate tevreden was met de comfortabele voorsprong en Goes het niet meer kon opbrengen om nog gas te geven. De wedstrijd waar ze bij Goes zoveel van verwachtte was eigenlijk maar 30 seconden een wedstrijd en mondde uit op een fikse domper. De gifbeker was echter nog niet helemaal leeg, want in de extra tijd knalde invaller Jawad Bellahsan, opnieuw op aangeven van Salim Mansouri, op een fraaie wijze ook nog de 0-3 in de kruising en zo werd de overmacht van Lienden ook in de score flink uitgedrukt.

Met de 0-3 nederlaag lijkt voor Goes de return op de Abdijhof een formaliteit te worden. De ploeg van Veenstra lijkt zich al te kunnen gaan richten op nog een jaar Derde Divisie. De stap naar de Tweede Divisie bleek vandaag veel te groot zijn. Echter hebben we dit jaar al veel ploegen uit de dood zien opstaan en is het aan Lienden om de spanning niet te laten terugkeren. Aanstaande zaterdagmiddag om 14:30 uur kruisen beide ploegen de degens weer en zal blijken of ook deze wedstrijd in dat legendarische rijtje komt.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD