Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

VERSLAG | Onrustige week bij DVS’33 afgesloten met thuisnederlaag tegen Barendrecht

VERSLAG | Onrustige week bij DVS’33 afgesloten met thuisnederlaag tegen Barendrecht

DVS’33 is er zaterdagmiddag op het eigen sportcomplex niet in geslaagd om de onrustige periode rondom het vertrek van trainer Richard Plug af te sluiten met een goed resultaat tegen Barendrecht. Laatstgenoemde ploeg wist verrassend drie punten mee te nemen uit Ermelo (0-2). De thuisspelende formatie miste zaterdag vooral de benodigde scherpte in de voorhoede. 

Vroege tegentreffer
Voor de wedstrijd was de grote vraag of DVS’33 last zou hebben van de onrust die er deze week bij de club was met als klap op de vuurpijl het plotselinge vertrek van trainer/coach Richard Plug. Na twee minuten spelen stond de 0-1 al op het scorebord wat het vertrouwen in ieder geval niet zou vergroten bij de thuisploeg. DVS’33 verspeelde de bal nabij de middenlijn en wat volgde was een fraaie dieptepass van De Bruin op de Lange. Laatstgenoemde wist vervolgens door te stomen en nadat hij een verdediger van DVS’33 passeerde was vervolgens doelman Huiskamp aan de beurt (0-1). Enkele minuten later liet de ploeg uit Ermelo zich ook zien in het strafschopgebied van de tegenstander. Een schot van Öztürk vloog over het doel doordat een tegenstander de bal ook nog raakte. Even later dacht Barendrecht de voorsprong te verdubbelen, maar de assistent scheidsrechter constateerde dat de voorzet van Eekman werd gegeven toen hij in buitenspelpositie stond. Wat volgde was een periode waarin niet veel gebeurde op het speelveld tot aan de 34ste minuut toen DVS’33 de mogelijkheid kreeg om een scherpe counter uit te voeren, Pilon wist Roemeon echter net niet te vinden. Dit mede door goed verdedigend werk van Samseij.

Druk opvoeren
Zoals verwacht kon worden ging DVS’33 direct na de start van de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. In de 47ste minuut was er een schot van Öztürk, maar wist doelman Van der Ploeg de bal over de lat te tikken. Nadat even later Salem de bal over het doel schoot van DVS’33, was Joshua Patrick in de 57ste minuut dichtbij een treffer. Zijn schot verdween echter, nadat de bal aangeraakt werd door Husen, op de paal waardoor Barendrecht ontsnapte aan een tegentreffer. DVS’33 zocht nadrukkelijk naar een doelpunt, maar kreeg in de 69ste minuut het deksel op de neus. De Lange (foto) gaf een fantastische steekpass op Salem die scherper was dan de twee verdedigers die in zijn buurt aanwezig waren. Hij omsingelde daarna de doelman van DVS’33 en kon al juichend de 0-2 op het scorebord plaatsen.

Slotfase
Met nog een kwartier officiële speeltijd op het scorebord wist De Lange goed door te zetten in het strafschopgebied van de tegenstander, maar de doelman van DVS’33 wist reddend op te treden. Vijf minuten later was sluitpost Van der Poel tot twee keer op zijn hoede toen DVS’33 gevaarlijk opdook in het strafschopgebied. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Krolis de kans om het duel al in het slot te gooien. Hij kon al dan niet in buitenspelpositie alleen aflopen op doelman Huiskamp, laatstgenoemde wist op fraaie wijze een tegentreffer te voorkomen.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie Zaterdag