dinsdag, 28 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieVERSLAG | Onmachtig Eemdijk onderuit tegen effectief Jong FC Groningen

VERSLAG | Onmachtig Eemdijk onderuit tegen effectief Jong FC Groningen

De lijdensweg van Eemdijk in de derde divisie neemt steeds grotere vormen aan. De thuisploeg leek het tegen de beloften van Jong FC Groningen op orde te hebben, maar twee defensieve fouten werden genadeloos afgestraft door de gasten. Eemdijk probeerde het in de tweede helft nog met de moed der wanhoop, maar typerend voor de aanvallende onmacht was het feit dat Eemdijk geen enkel schot tussen de palen kreeg.

In de beginfase zakte Eemdijk vooral in. Men liet Jong FC Groningen het spel maken, maar de bezoekers wisten zelden gevaarlijk te worden. Na een half uur was dat echter wel het geval, nadat Michel Goossensen door twee man op de huid werd gezeten. De 22-jarige middenvelder, in dit duel centraal in de verdediging geposteerd, verloor het fysieke duel van zijn directe tegenstander. Matthijs Hardijk strafte het genadeloos af en liet doelman Gerben Jan Ruizendaal in de lange hoek kansloos. Amper van de tegengoal bekomen, lag de tweede al achter de Eemdijk-goalie. Ditmaal was Daniel Bouman het eindstation na defensief getreuzel van Eemdijk: 0-2.

Met moed der wanhoop
Met Jasper Bolland en Syrano Morrison binnen de lijnen probeerde trainer Ruud van de Geest na de rust nog iets te forceren. Hoewel de thuisploeg optisch meer grip kreeg op het duel en het met de moed der wanhoop probeerde aan te vallen, kreeg Eemdijk geen enkele uitgespeelde kans. Jong FC Groningen werd wel eerder onder druk gezet dan in de eerste helft, maar dacht zenuwachtig werden de Noorderlingen niet. Daarnaast mocht Eemdijk van geluk spreken dat Ruizendaal een uitgespeelde aanval van de bezoekers onschadelijk maakte en zo zijn ploeg behoedde voor een nog grotere achterstand.

Het chagrijn op sportpark De Vinken nam steeds grotere vormen aan en de machteloosheid straalde van het veld af en was te horen op de tribune. Jong FC Groningen geloofde het verder ook wel en stapte uiteindelijk verdiend als winnaar van het kunstgrasveld in Bunschoten-Spakenburg. Door de achttiende nederlaag van het seizoen blijft Eemdijk op acht punten staan in de derde divisie.

Concurrenten verliezen ook
Geluk bij een ongeluk waren de nederlagen van De Dijk (tegen Ajax) en Achilles ’29 (tegen DVS ’33), waardoor de geplaagde Diekers op de ranglijst geen verdere averij opliepen. Voor Eemdijk is het echter zaak snel de juiste manier van spelen te vinden en aan een spelsysteem te werken. In maart wachten namelijk de cruciale duels met de eerder genoemde degradatieconcurrenten. In die duels wordt het buigen of barsten voor de Groenen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD