maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVERSLAG | Oefennederlaag tegen AFC geeft IJsselmeervogels-coach Berry Smit stof tot nadenken

VERSLAG | Oefennederlaag tegen AFC geeft IJsselmeervogels-coach Berry Smit stof tot nadenken

IJsselmeervogels en AFC, die beiden op het allerlaatste moment geconfronteerd werden met afgelasting van hun wedstrijd wegens Corona, hebben van de nood een deugd gemaakt door een oefenwedstrijd tegen elkaar te spelen.

500 toeschouwers
Een wedstrijd die, ondanks dat er niks op het spel stond, bij redelijk veel mensen tot de verbeelding sprak. Op last van de gemeente mochten alleen maar geregistreerde toeschouwers het oefenduel bezoeken. In totaal waren er bij de wedstrijd 431 geregistreerde toeschouwers aanwezig, waarvan de komst bekend was. Het aantal toeschouwers dat op goed geluk naar de Westmaat waren gekomen zorgden ervoor dat ruim 500 toeschouwers de wedstrijd konden bijwonen.

Bijschaven
Zij zagen een wedstrijd die zeker niet onaardig was, maar waar na afloop nog wel het één en ander over viel op te merken. Over de gehele wedstrijd genomen – waar onbeperkt gewisseld mocht worden – maakte vooral duidelijk dat IJsselmeervogels onder leiding van trainer/coach Berry Smit nog veel moet bijschaven om de ploeg op het juiste niveau te brengen voor de competitie. In de eerste helft wist zijn ploeg slechts twee kansen te creëren. De Rooien lieten weinig creatief voetbal zien, leden veel balverlies, speelden veel foute passes en persoonlijke duels werden verloren. De wedstrijd vertelde daarentegen dat AFC over meer kwaliteiten beschikte, een goede spelopvatting had en eigenlijk weinig te vrezen had van De Vogels. Met nog een minuut te spelen voor de rust was een prima opgezette aanval over rechts er de oorzaak van dat Raily Ignacio vlak voor het doel kon weglopen uit de rug van zijn verdediger en de bal onhoudbaar binnen schoot: 0-1.

AFC klaar voor competitie
Na de rust had Berry Smit heel andere gedachten en meende met de inbreng van de meer geroutineerde spelers het tij te doen keren. In bepaalde fases lukte dat soms, maar echt gevaarlijk kon zijn ploeg niet worden. AFC daarentegen bleef de controle over de wedstrijd houden en was vooral op het middenveld veel beter dan de thuisclub. Gaandeweg zakte het spelpeil zienderogen en kreeg IJsselmeervogels weinig of geen mogelijkheden meer om de stand gelijk te trekken. AFC hield de zaak achterin goed gesloten, nam weinig risico’s en liet zien dat het zo goed als klaar is voor de competitie. IJsselmeervogels zal zeker twee tandjes moeten bijschakelen om straks mee te gaan doen om de prijzenkast bij te vullen. Trainer Berry Smit heeft genoeg zaken om over na te denken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD