zondag, augustus 7, 2022
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVERSLAG | ODIN’59 verandert huisstijl maar scoort niet tegen FC Lisse

VERSLAG | ODIN’59 verandert huisstijl maar scoort niet tegen FC Lisse

ODIN’59 is de laatste jaren beroofd van goede trainers – Mark Evers, Richard Plug en Anthony Correia – en zag ook legio talenten vertrekken. De op dit niveau onervaren Alex Geernaert moet een geheel maken van de som der delen. Eerste aanpassing het heilige 5-3-2 of 5-2-3-systeem lijkt voltooid verleden tijd. 4-3-3 is de nieuwe huisstijl van de Heemskerkers. Zaterdag werd het 0-0 tegen FC Lisse.

4-3-3
Achterin lijkt de ploeg nog wel degelijk. Zeker nu ex-prof Kick Groot van Telstar de gelederen is komen versterken. En voorin kan Luke Vahle zijn kans pakken. Twee jaar geleden overgekomen van HBC, daar al twee jaar op rij topscorer en een spits voor in de zestien, zo weet ook zijn ex-trainer Jasper Ketting. ,,Luke is groot en sterk, heeft een goede techniek en scoort makkelijk. Daar zijn er niet veel van. Verder kan hij ook sleuren als het nodig is. Hij kan in een twee- of driespitsen systeem spelen, al heeft hij voornamelijk in een driespitsensysteem gespeeld.”

Sam Aarts
ODIN’59 miste de licht geblesseerde Mart Willemse en spits Joey Kooge, waardoor Vahle kon spelen. Ex-Katwijker Sam Aarts, die jaren kampte met blessureleed, ziet Odin’59 als rehabilitatie voor een pijnlijk verleden en is de man waar alles om draait op het middenveld. Hij moet in het nieuwe systeem de vleugels Ahmed al Mahdi en Clifton Gorissen bedienen. Het was een duel met weinig kansen. Odin 59 heeft dan weliswaar slechts twee punten uit vier duels, Joost Meendering incasseerde slechts vijf treffers. Een kwartier voor tijd vielen Mart Willemse en Joey Kooge nog wel in. FC Lisse pakte het vierde punt in vier duels en staat in de middenmoot.

Marengo
FC Lisse kan dit seizoen een beroep doen op Ludcinio Marengo. De aanvaller zat na een avontuur bij het Bulgaarse FK Tsarsko Selo Sofia zonder club. Marengo is een ex-prof van FC Volendam en ADO Den Haag en Go Ahead Eagles. In het buitenland speelde hij voor Brann en het FK Tsarsko Selo Sofia.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS