Volg ons

Derde Divisie

VERSLAG | ODIN’59 stuurt ASWH met een nederlaag de winterstop in

VERSLAG | ODIN’59 stuurt ASWH met een nederlaag de winterstop in

Zaterdagmiddag heeft ODIN’59 goede zaken gedaan door met 1-3 te winnen van ASWH. Op een ijzig koud Sportpark Schildman kon de thuisploeg geen vuist maken tegen de Gele Leeuwen en liep het snel achter de feiten aan.

Binnen het kwartier was het al raak en kon doelman Stef Doedée de bal uit het net vissen. Mitchel Bormann was met het hoofd doeltreffend voor de club uit Heemskerk, na uitstekend voorbereidend werk van Milo Cremers. De verdediger kopte de bal terug naar de eerste paal waar zijn defensiegenoot Bormann klaar stond voor de 0-1.

De thuisploeg had de grootste moeite met de hoekschoppen van ODIN’59. Het was niet veel later namelijk de man van de assist, Cremers, die de bal op de lat mikte. ASWH was het eerste kwartier zoekende en had een lastige middag met ODIN maar ook met zichzelf. Aanvoerder Jesper van den Bosch was hier een voorbeeld van. De middenvelder kon in het begin voor weinig rust en controle zorgen bij de club uit Hendrik-Ido-Ambacht.

Na ruim half uur spelen kregen de elf van Agterberg meer grip op de wedstrijd wat resulteerde in de gelijkmaker. Van den Bosch was de doelpuntenmaker aan de zijde van ASWH. De middenvelder nam keurig de bal na een pass van achteruit aan. Eerst maaide de aanvoerder nog over de bal heen, maar zijn tweede poging was raak. Dit was voor hem een opluchting, want na zijn treffer speelde de ASWH’er een prima wedstrijd.

De elf uit Heemskerk waren niet onder de indruk van de tegenslag. Zij trokken snel naar het doel van de goalie Doedée toe. Terwijl aan de andere kant de nummer twaalf van de Derde Divisie niet verder kwam dan wat kleine speldenprikjes. Tegen de rust aan was het spits Bilal El Amrani die op doelman Barry van Dijk afstormde, maar de voormalig speler van ODIN’59 zag zijn poging gestrand na een harde ingreep van de defensie. Arbiter Te Brake liet veel toe in de duels, soms te veel. Niet veel eerder was het Bosscha die van geluk mocht spreken dat hij de negentig minuten heeft uitgespeeld. Zijn overtreding op Bormann had ook bestraft met een donkere kleur kaart.

Kort na de hervatting van het duel, was ODIN’59 al voor het doel te vinden. Bas Kansen had de voorsprong op zijn voet maar zag dat Belghar op de doellijn zijn inzet keerde. Met twintig minuten in de tweede helft was daar toch de 1-2 voor Plug en zijn team. Middenvelder Klijbroek was het die met een uitstekende afstandsknal Stef Doedée kansloos liet. ASWH liet na het doelpunt de touwtjes vieren waardoor met name het middenveld van de uitploeg oppermachtig was. Het vervolg hiervan was dat opnieuw Klijbroek een treffer op zijn naam kreeg, nadat invaller Nigel Hardenberg eerst de bal voor open doel op de lat plaatste.

ASWH probeerde het tij nog te keren in de laatste minuten maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet meer. Zo zorgt ODIN’59 ervoor dat ASWH nu op acht duels zonder overwinning blijft steken en staan de Heemkerkers van scheidend coach Richard Plug zelf op een gedeelde zeven plek.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie