Volg ons

Hoofdklasse

VERSLAG | NSC boekt ruime zege bij terugkeer in de hoofdklasse

VERSLAG | NSC boekt ruime zege bij terugkeer in de hoofdklasse

Na een jaar afwezigheid keerde NSC Nijkerk terug in de hoofdklasse B. In de eerste competitieronde werd De Dijk, dat degradeerde uit de derde divisie, op een 3-0 nederlaag getrakteerd.

In de eerste helft had NSC voetballend de overhand, maar het was De Dijk dat mede dankzij het fysieke spel overeind bleef. Een aantal kansen liet de thuisploeg onbenut, waar de Amsterdammers eigenlijk maar één keer voor de goal van Jan van Willige (foto) verschenen. De doelman, bezig aan zijn tweede seizoen in Nijkerkse dienst, hield zich echter zonder al te veel problemen staande.

Na de thee kreeg De Dijk als eerste de mogelijkheid om de score te openen, maar opnieuw had men het vizier niet op scherp. Aan de andere kant liet Mark Fennebeumer zien hoe je met een uitgelezen mogelijkheid omgaat. De 34-jarige aanvaller stifte de bal na de assist van Kevin van Essen over doelman Risheet Lal heen. Twee minuten later zorgde diezelfde Fennebeumer voor het absolute hoogtepunt van het duel. Hij nam de bal op een meter of 35 ineens op de wreef. Keeper Lal stond te ver voor zijn doel en de bal belandde precies in het dak van het doel. Daarna was het duel beslist.

In de slotfase deed ook Yordi Grovenstein nog een duit in het zakje. De linkeraanvaller zette goed door na een lange uittrap van doelman Van Willige en liet in twee instanties keeper Lal kansloos. De thuisploeg voetbalde het duel gemakkelijk uit en had de score zelfs nog hoger kunnen maken. Daar ontbrak de urgentie op de Nijkerkse Burcht voor. Zodoende begon de promovendus met een klinkende 3-0 zege.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Hoofdklasse