Home Derde Divisie Derde Divisie Zaterdag VERSLAG | Noordwijk wint boeiende topper in Ermelo tegen DVS'33

VERSLAG | Noordwijk wint boeiende topper in Ermelo tegen DVS’33

DVS’33 en Noordwijk wisten het publiek in Ermelo iets meer dan negentig minuten te boeien. De koploper van de Derde Divisie ging er met de zege vandoor en het mocht daar zeker doelman Roy Rondeltap voor bedanken die meerdere keren een treffer van de thuisploeg wist te voorkomen (1-2). Door de zege van Noordwijk is het verschil tussen de twee ploegen nu opgelopen naar negen punten.

- Advertentie -

Kansen voor DVS’33
De eerste echte kans kwam na tien minuten spelen op naam van Noordwijk. Achefay wist de bal echter niet tussen de palen te krijgen, maar schoot deze ruim over het doel. Vijf minuten later was er gejuich te horen in Ermelo, Moro schoot de bal fraai achter doelman Rondeltap van Noordwijk, maar de dienstdoende scheidsrechter keurde de treffer af vanwege hands van de doelpuntenmaker. Even later kreeg Moro weer een mogelijkheid, maar nu wist hij slechts een rollertje te produceren. In de 24ste minuut wist Roemeon zijn tegenstander opzij te zetten, waarbij het de vraag was of er een overtreding gemaakt werd. De scheidsrechter oordeelde dat DVS’33 verder mocht waarna Roemeon zijn ploeggenoot Pilon in kansrijke positie plaatste. Zijn inzet werd vervolgens gepareerd door Rondeltap. Even later werd de eerste gele kaart getoond, Dylan Rietveld was de ontvanger nadat hij een stevige tik uitdeelde op de enkel van een tegenstander. Na iets meer dan een half uur spelen wist de thuisploeg wederom gevaar te stichten voor het doel van Noordwijk. Vanuit de counter was Öztürk gevaarlijk en even later werd Rondeltap getest door Moro, in beiden gevallen bleek de doelman van Noordwijk een sta in de weg.

Openingstreffer
De tweede helft was pas drie minuten oud toen DVS’33 weer dichtbij een treffer was. De inzet van Van Santen vanuit een goed genomen hoekschop werd van de lijn gekopt door een speler van Noordwijk. Even later was Moro met een afstandsschot gevaarlijk, maar Rondeltap kon de bal als het ware naast het doel kijken. In de 53ste minuut kwam Noordwijk aan de leiding in Ermelo (0-1). Aanleiding voor de openingstreffer was een fraaie actie van Denzel James op het middenveld die de bal paste naar Sabir Achefay, laatstgenoemde speelde een tegenstander fraai uit en schoot op het doel. De bal werd nog aangeraakt door een speler van DVS’33 waardoor deze in het doel verdween.

 

Rode kaarten en doelpunten
Negen minuten later kreeg de thuisploeg de volgende dreun te verwerken. Nu was de voorbereiding van Achefay die Nick van Staveren in staat stelde om de tweede van de middag te maken (0-2). Even na deze treffer greep de trainer van DVS’33 in en bracht Berry Powel in om voor de nodige onrust in de defensie van de tegenstander te veroorzaken. Met nog 23 minuten op de klok kreeg DVS’33 de kans om weer terug te komen in de wedstrijd, een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied van Öztürk verdween echter in de Noordwijk-muur waardoor er van echt gevaar geen sprake was. Even later nam Pilon de bal goed mee het strafschopgebied in, maar vond ook Rondeltap op zijn weg. Het laatste kwartier moest Noordwijk verder met één man minder, Overvliet kreeg na een overtreding op Powel zijn tweede gele kaart van de middag waardoor hij met rood moest vertrekken. Even later viel de aansluitingstreffer van DVS’33. Het door koppen was van Powel en nadat de eerste inzet nog werd gestopt door Rondeltap was het Roemeon die toch de 1-2 wist te produceren. DVS’33 ging op jacht naar de gelijkmaker, maar ook Noordwijk bleef gevaarlijk en kreeg een mogelijkheid om het duel te beslissen. In de absolute slotfase kwam DVS’33 ook met tien man te staan, Moro kreeg ook voor de tweede keer geel waardoor ook hij moest vertrekken.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES