dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlClubsKatwijkVERSLAG | Noordwijk moet tegen Katwijk genoegen nemen met de complimenten

VERSLAG | Noordwijk moet tegen Katwijk genoegen nemen met de complimenten

Noordwijk wist op De Krom er tot het eind toe een wedstrijd van te maken, de ploeg van Kees Zethof gaf ondanks het kwaliteitsverschil niet heel veel kansen weg en als Katwijk kansen wist te creëren was de jonge doelman Lars Jansen een sta-in-de-weg. Desondanks stond er na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bronsvoort toch “gewoon” een 2-0 overwinning voor Katwijk op het bord. Die overwinning werd pas in de slotseconden van de blessuretijd definitief in veilige haven gebracht en was vooral te danken aan een ijzersterke defensieve organisatie, die onder leiding van Kay Blokland stond als een huis en het simpele feit dat Katwijk meer kwaliteit in de selectie heeft dan Noordwijk.

Waar Katwijk in staat is om een brede selectie neer te zetten met een mix van jonge talenten, die (nog) net tekort komen voor het betaalde voetbal, en ervaren topamateurs die het klappen van de zweep kennen, moet Noordwijk het vooral hebben van een goed scoutingsapparaat die een neusje heeft voor de pareltjes en ruwe diamanten in de lagere klassen van het amateurvoetbal. Die konden, aan de hand van de zwervende Thomas Reynaers, de Krombewoners zo af en toe wel verrassen in tactisch opzicht, maar ontbeerden ook nog vaak genoeg de rust en de handelingssnelheid om onder de druk van Katwijk uit te voetballen. Omdat die fases van balbezit te kort waren om de defensie van Katwijk uiteen te spelen en “kapstok” Emiel Wendt werd geneutraliseerd door het duo Kay Blokland/Paul Kok kwamen de bezoekers aanvallend niet verder dan één gevaarlijke schuiver van afstand voor rust en een kleine serie van hachelijke momenten voor het doel van Andre Krul na rust.

Bij Katwijk ging de bal over het algemeen wat soepeler rond dan bij de bezoekers. Met name voor rust wisten de Krombewoners via de tandem Oege Sietse van Lingen/Killian van Mil door te komen aan de linkerkant. Uit één van die combinaties viel, na twaalf minuten spelen, de openingstreffer. Van Mil kon opstomen richting het strafschopgebied en stelde met een lage voorzet, na een overstapje van Marciano Mengerink, Bart Sinteur in staat om met een droge schuiver de 1-0 op het bord te zetten. Dat het lang bij die ene goal bleef, kwam doordat Katwijk in de eindfase te vaak slordig was om het gaatje te vinden voor het doel van Jansen. En als dat gaatje wel werd gevonden, wist de Noordwijk-goalie zelf zijn doel schoon te houden. Vooral de reddingen op schoten van Sinteur, die na een prima combinatie met Lars Weistra en Ahmed el Azzouti van dichtbij kon schieten en Robbert Susan, die dacht binnen te kunnen tikken nadat hij vrij kwam bij de tweede paal, zijn het vermelden waard.

Mede dankzij die reddingen bleef de Noordwijkse hoop lang levend en kende die hoop een hoogtepunt toen er nog een kwartier te spelen was. De enige echte mogelijkheid in die fase kwam uit de inleidende corner, van waaruit Dylan Rietveld de bal richting het doel van Krul kon koppen, maar Blokland de bal voor de lijn kon keren. In de minuten erna volgden er nog een corner en een aantal voorzetten hoog voor de goal. Doordat de bal niet goed viel voor Noordwijk beperkte het gevaar zich tot onoverzichtelijke situaties en hachelijke momenten voor de neus van Krul. Met de nodige pijn en moeite wist de defensie van Katwijk deze fase door te komen en kwam de thuisploeg ook niet echt meer in gevaar, ondanks het feit dat Noordwijk aanvallend steeds meer risico ging nemen.

Sterker nog, Katwijk kreeg meerdere mogelijkheden om vanuit de omschakeling de wedstrijd definitief in het slot te schieten, maar deed veel te weinig met de geboden ruimtes. Het leverde behoorlijk wat onderlinge irritaties op bij de oranjehemden. Totdat in de absolute slotfase van de wedstrijd Weistra de diepte in gestuurd kon worden en de middenvelder invaller Mukhtar Suleiman bediende voor zijn eerste officiële doelpunt namens Katwijk, de 2-0 eindstand, versteviging van de koppositie en de eerste periodetitel. Noordwijk moest het doen met de complimenten en dat was, ondanks het feit dat de eindstand zeker niet onterecht was, een toch wat karige beloning voor het vertoonde spel.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD