woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVERSLAG | Noordwijk kampioen van de Derde Divisie na fraaie zege op...

VERSLAG | Noordwijk kampioen van de Derde Divisie na fraaie zege op Hoek

Noordwijk wist zich zaterdagmiddag in en tegen Hoek te kronen tot kampioen van de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal en zal komend seizoen dus actief zijn in de Tweede Divisie. De ploeg van succestrainer Kees Zethof was te sterk voor Hoek (2-3) dit mede door twee doelpunten van de sterk spelende Sabir Achefay. 

Sterke start
In de achtste minuut wist Noordwijk het net van de tegenstander te vinden, Achefay schoot raak, maar de dienstdoende arbiter keurde het doelpunt af vanwege buitenspel. Even later was Achefay weer gevaarlijk tien zijn inzet vanaf de rand van het strafschopgebied net naast het doel van Hoek verdween. Na achttien minuten spelen kreeg Noordwijk loon naar werken, Sabir Achefay liet doelman De Jonge kansloos (0-1). Even later was het weer raak, met een afstandsschot van Achefay van ongeveer 25 meter wist Achefay voor de tweede keer deze middag de doelman van Hoek te passeren (0-2).

Strafschop
Op dat moment leek er geen vuiltje meer aan de lucht voor de lijstaanvoerder, maar even later zag het er toch anders uit. Een overtreding in het strafschopgebied van Noordwijk door Bryan Brocker op Constansia werd door de scheidsrechter bestraft met een penalty tegen. Dit tot verbazing van de Noordwijk-spelers. Kyle Doesburg ging achter de bal staan en joeg deze vanaf de stip in de rechter bovenhoek (1-2). Er volgde een korte fase waarin Hoek op zoek ging naar de gelijkmaker en daarmee de defensie van Noordwijk onder druk wist te zetten. Na iets meer dan een half uur spelen wist Noordwijk toch weer gevaarlijk op te duiken voor het doel van de tegenstander, Nick van Staveren werd echter een halt toegeroepen door De Jonghe, de doelman van Hoek. Kort voor de pauze was Emiel Wendt dichtbij een treffer, een mooie pass van Brocker kwam bij de aanvoerder terecht maar de doelman wist een doelpunt te voorkomen.

Overwinning
De tweede helft was nog maar net gestart toen doelman Rondeltap redding moest brengen bij een aanval van Hoek. Na drie minuten spelen in de tweede helft moest Noordwijk noodgedwongen een wissel toepassen. Nick van Staveren kon door een blessure niet meer verder spelen en werd vervangen door Le Congé . Dit betekende wat omzettingen bij Noordwijk waardoor men even de grip op het duel verloor en Hoek gevaarlijker kon worden. Vervolgens kabbelde de wedstrijd wat voort en leek Noordwijk op weg naar een zege. In de zeventigste minuut kwam Hoek echter naast Noordwijk. Een heerlijke pass van Constansia kwam terecht bij Bannani die in de korte hoek raak schoot (2-2).  Lang duurde de blijdschap ten aanzien van deze treffer niet bij Hoek. Twee minuten later stond namelijk al weer de 2-3 tussenstand op het bord. De voorzet was van Le Congé en Emiel Wendt werd op het wedstrijdformulier gezet als zijnde de doelpuntenmaker. In de 84ste minuut was alles en iedereen van Hoek niet te spreken over een door de scheidsrechter genomen beslissing. Kyle Doesburg leek onreglementair gestuit te worden in het strafschopgebied van de tegenstander, maar er volgde geen penalty. In de slotfase leek Noordwijk ook de 2-4 nog te produceren, maar na een fraaie aanval schoot Emiel Wendt de bal net naast het doel.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD