Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | Niemand een kater dankzij remise in Spakenburgse derby

VERSLAG | Niemand een kater dankzij remise in Spakenburgse derby

Er zullen weinig zondagochtenden zijn na een Derby waarop relatief zo weinig Spakenburgers een kater hebben. Immers, met het 2-2 gelijkspel kon vrijwel iedereen wel leven en doordat er geen winnaar kwam, zal de tap in de beide sporthallen ook minder liters bier spoelen dan bij een zege op de rivaal.

Welbeschouwd was het eerste kwartier in feite het beste en meest spectaculaire deel van de Derby tussen Blauw en Rood, na twee jaar afwezigheid weer terug op de kalender. Na een zenuwachtig begin, zeker bij de thuisploeg, was het echter Spakenburg dat al na acht minuten de leiding nam door een halve omhaal van Cendrino Misidjan van dichtbij: 1-0. Het antwoord liet slechts kort op zich wachten en was bovendien het absolute hoogtepunt van het duel. Met een weergaloze volley knalde Danny van de Meiracker de 1-1 tegen de touwen om vervolgens in de stijl van André Kemper en Christian Opschoor als een fladderende vogel te juichen.

Na die treffer werd het duel slordig en het aantal gevaarlijke momenten voor het doel spaarzamer. Een domme overtreding van Kevin de Visser bezorgde Spakenburg vlak voor rust een vrije trap aan de zijkant. De indraaide voorzet van Nick de Bondt belandde bij de tweede paal op het hoofd van Spakenburger Argjend Selimi:2-1. Een belangrijk moment voor de voorsprong, hoewel beide ploegen eigenlijk weinig voor elkaar onderdeden.

Na rust slaagde IJsselmeervogels er niet in om haar sterke eerste kwartier van de eerste helft een vervolg te geven. Het kwam nauwelijks meer via de rechterkant door en zag dat zowel Van den Meiracker als zijn kompaan Robbert Olijfveld nauwelijks bereikt werden en ongelukkig speelden. En juist op het moment dat coach Ted Verdonkschot serieus overwoog Olijfveld te wisselen, draaide de aanvaller om zijn bewakers heen en schoot de Rooien weer langszij: 2-2.

IJsselmeervogels leek in de slotfase net iets fitter nog en zodoende iets meer initiatief te nemen om te zoeken naar de zege, wellicht tevens vanwege haar positie op de ranglijst, maar tot een vlammend slotoffensief kwam het niet. Zo eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel, een te billijken resultaat in een onderhoudende wedstrijd met één absoluut hoogtepunt: de streep van Van den Meiracker.

Later op Voetbal247.nl reacties en nabeschouwingen op de Spakenburgse derby.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie