dinsdag, 16 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieVERSLAG | MVV wint van FC Den Bosch en zet zegereeks voort

VERSLAG | MVV wint van FC Den Bosch en zet zegereeks voort

MVV heeft op bezoek bij FC Den Bosch een belangrijke zege in de wacht gesleept. Ex-FC Den Bosch-aanvaller Anthony van den Hurk was uiterste effectief en bezorgde met zijn twee doelpunten de Limburgers een krappe overwinning: 1-2.

Den Bosch vergeet zichzelf te belonen
Beide ploegen begonnen strijdvaardig aan de wedstrijd, wat resulteerde in een doelpunt aan Limburgse kant. Het was nota bene oud-FC Den Bosch spits Anthony van den Hurk die de bal in alle vrijheid kon binnentikken bij de tweede paal. Joeri Schroijen liet de Bossche defensie zijn hielen zien om vervolgens de bal voor het doel en keeper Wouter van der Steen langs te steken op Van den Hurk. Aandachtig toeschouwer John Stegeman, trainer van Go Ahead Eagles, zag hoe de spits de score opende.

Het was een evenwichtig duel waarin FCDB wel wilde ten aanvallen wilden trekken maar niet bij macht was om de Maastrichtse achterhoede open te breken. Over en weer zorgden beide teams voor kansen maar dit bleef slechts bij speldenprikjes. De kansen voor Us MVV’ke waren op één hand te tellen, maar als de elf van Ron Elsen er uitkwamen zorgde dat voor gevaar. Koen Kostons was met een afstandsschot dichtbij de 0-2 maar de vuisten van Van der Steen dachten daar anders over. De ploeg van Wil Boessen werd tegen het rustsignaal wel sterker op de eigen De Vliert maar pogingen van Omar en Beltrame werden niet verzilverd. De Sterrendragers waren toe aan de rust, zo ook goalie Luuk Koopmans die met pijn en moeite een gemakkelijke bal maar net over de lat wist te krijgen.

MVV komt goed weg in Brabant
De Blue White Dragons kwamen goed uit de kleedkamers, aanvallend en met de wil om de achterstand ongedaan te maken. Waar het in de eerste drie kwartier aan ontbrak, een Bosch doelpunt, werd Den Bosch nu beloond voor het werk. Beltrame zocht met een scherpe steekpass zijn buurman Sappinen, maar MVV’er Dimitri Lavalée verschalkte zijn eigen doelman. De gelijkmaker bracht de spanning terug in de wedstrijd en zorgde voor impulsen aan beide kanten. De thuisploeg liet zich niet wegspelen voor eigen publiek en ging vol aan de bak. Door het inbrengen van Jort van de Sande en Vincent Vermeij werd er vol op de aanval gespeeld met als gevolg dat er ruimtes vielen achterin.

Tegen de verwachtingen in was het MVV dat opnieuw de leiding pakte in ’s-Hertogenbosch. Invaller Jérôme Deom maakte optimaal gebruik van de ruimtes en ging op avontuur. Deom vond Schroijen op de linkerflank en de man van de assist kreeg voor de tweede keer de assist achter zijn naam. De nummer elf van de Maastrichtenaren vond bij de tweede paal Van den Hurk die zijn ploeg op 1-2 schoot. Onder toeziend oog van Ruud van Nistelrooij was aanvoerder Verbeek nog dichtbij de 2-2 maar helaas voor de Blue White Army werd deze poging geen doelpunt.

De thuisploeg kon na de tweede tegentreffer geen echt gevaar meer stichtten, wat resulteerde in de vijfde zege op rij. Hierdoor staat MVV op een tweede plaats deze periode in de Keuken Kampioen Divisie en Den Bosch heeft al vijf duels niet meer gewonnen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD