zondag, maart 7, 2021
Home Clubs Jong Sparta VERSLAG | Moeten inspireert meer dan 'mogen' bij Katwijk – Jong Sparta

VERSLAG | Moeten inspireert meer dan ‘mogen’ bij Katwijk – Jong Sparta

Lang moest Katwijk worstelen en strijden voor een overwinning tegen Jong Sparta, maar zes minuten voor het einde ontplofte De Krom van vreugde en werd de doelpuntentune gestart. Het schot van Joey Jongman dat de feestvreugde inleidde, ging echter rakelings naast de goal van Jomar Gomes. Zes minuten later wist verdediger Bart Sinteur echter alsnog het gaatje te vinden, waar Katwijk zo lang en zo nadrukkelijk naar zocht. De ploeg die moest won daardoor bij het sluiten van de markt van de ploeg die mocht, 2-1.

- Advertentie -

De goal van Sinteur was het slotakkoord van een middag die voortvarend was begonnen door Katwijk. Al na twee minuten voetballen knalde Marciano Mengerink zijn 100e doelpunt namens de Krombewoners en de eerste van de middag achter Gomes. In de eerste 25 minuten creëerde de thuisploeg voldoende mogelijkheden op een voorsprong van meer dan één doelpunt, maar deed het veel te weinig met die mogelijkheden. Met name Guus van Weerdenburg liet na tien minuten een unieke kans op een verdubbeling van de voorsprong liggen, nadat hij een prima voorzet van Mike van den Ban dramatisch inschoot. Ook waren er mogelijkheden voor Roland Bergkamp en Marouane Afaker, maar zij zagen hun inzetten goed gered worden door de jonge Sparta-goalie.

Naarmate de eerste helft vorderde, ging de energie die Katwijk tot dan toe in de wedstrijd had gestopt de thuisploeg wat parten spelen en konden de, goed voetballende, jonge Kasteelheren ook wat gevaar voor het doel van Ricardo Kieboom stichten. Zo miste spits Mohammed Tahiri twee keer net de scherpte om een veelbelovende voorzet om te zetten in een gelijkmaker. Ook na rust bleef Jong Sparta goed voetballen en had Katwijk moeite om continu druk op de bal te houden. De gelijkmaker van Karim Loukili was zeven minuten na rust dan ook volledig conform de veldverhoudingen.

Tien minuten later kreeg Jong Sparta nog één grote kans om de wedstrijd volledig op zijn kop te zetten, maar Tahiri moest in een 1 op 1-duel zijn meerdere erkennen in Kieboom. Even daarvoor was Mengerink met een machtige lob dichtbij wereldwijde roem, omdat de poging een metertje over het doel van Gomes verdween moest de spits het doen met een welgemeend applaus van de toeschouwers op De Krom. Waar de poging van Mengerink nog een vervolg zou krijgen in de rest van het duel, bleek de kans van Tahiri een breekpunt voor de bezoekers.

Dat had eigenlijk alles te maken met het feit dat uitgesproken titelkandidaat Katwijk zich geen puntenverlies kon veroorloven in eigen huis en de beloften van Sparta die noodzaak niet voelden. De Krombewoners drukten de jonge Spartanen meer en meer terug en waren, naast de eerder gememoreerde poging van Jongman, ook al dichtbij via Afaker en van den Ban. Juist op het moment dat het slotoffensief meer en meer veranderde in een wanhoopsoffensief kreeg Katwijk toch nog de beloning voor de inspanning.

Bart Sinteur werd in de 91e minuut de gevierde man, nadat de bal in het zestienmetergebied voor zijn voeten viel en hij De Krom in vuur en vlam zette. Het verschil tussen Mogen en Moeten is er eentje van details en motivatie, maar in de wedstrijd tussen Katwijk en Jong Sparta vooral het verschil tussen drie punten en lege handen.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES