vrijdag, 23 februari 2024
Voetbal247.nlClubsADO'20VERSLAG | Mike Grim redt OFC bij ADO’20 door magnetiserende handen en...

VERSLAG | Mike Grim redt OFC bij ADO’20 door magnetiserende handen en voeten

Duels tussen Roy van der Mije en Pieter Mulders staan garant voor passie en strijd. Helemaal als Van der Mije ook tegen zijn oude ploeg speelt. OFC scoorde voor rust twee mooie goals, maar ADO’20 was vaak dichtbij de gelijkmaker. Doelman Mike Grim  redde in blessuretijd de punten voor OFC: 1-2.

Systeem
Twee verschillende speelstijlen botsten tegen elkaar in Heemskerk. Van der Mije is bij ADO’20 afgestapt van het heilige 4-3-3-systeem en speelt nu 5-3-2. ,,Ik ben uitgegaan van de kwaliteiten in onze selectie. Wij hebben buitenspelers die meer in hun kracht zijn als ze lopende zijn. Dan is het niet logisch om met drie aanvallers te spelen, waardoor de buitenspelers bij wijze van spreken tegen de lijn aan geplakt staan.’’

De vijf verdedigers waren zondag Ruben Doesburg, Sem Kroon, Luc Schuffelen, Marvin Boom en Danny Lute. Zij moesten zich ontfermen over de drie gevaarlijke spitsen van de gasten: Glenridge Prijor, Niels Butter en Niels Spinger. Waarbij één van de vijf verdedigers in het middenveld moest duiken.

Samba
Pieter Mulders kwam met een ijzersterke ploeg in het veld. Rano Burger kwam over van Jong Almere, Max Veerman en Darryl Bäly van Jong FC Volendam en goalie Mike Grim van RKC. En dan zaten Joey Groenbast en Derwin Martina, vertrok bij Noordwijk, nog niet eens bij de selectie. Bij ADO’20 was het vooral oude wijn in nieuwe zakken.Aan de gebroeders Prijor had de thuisploeg voor rust de handen vol. Vleugelspits Glenridge acteerde vorig seizoen ook in Oostzaan en nu zijn broer Denzel als linksback erbij is gekomen swingt de ploeg van Mulders helemaal van de sambabewegingen. Met de 21-jarige Rano Burger kon hij 4-3-3 spelen maar ook 3-4-3. Hij speelde een aantal jaar in de jeugd van FC Groningen en recentelijk bij Almere City.

Treffer
De eerste treffer in de 24ste minuut was een beauty. OFC gaf de thuisploeg een lesje in effectiviteit. Milan Klopper en Raymond de Waard hadden eerder al twee kansen voor ADO’20 om zeep geholpen. Een assist van Niels Springer bereikte Glenridge Prijor die Bjorn Haggerty wel met zijn hoofd verschalkte.

Vlak voor rust leek het duel al gespeeld toen back Denzel Prijor ruim dertig meter kon doorlopen naar de goal van Haggerty en vanaf zestien meter raak schoot. Het karakter van de trainer zit – bij vlagen – in de selectie van de ezels. Milan Klopper schoot voor rust de waakvlam van de hoop weer aan door 1-2 te scoren.

Tactiek
Tijdens de thee zat Roy van der Mije al tactieken uit te denken hoe hij de wedstrijd kon kantelen. En het moet gezegd: hij haalde alles uit de kast. ADO’20 eindigde het duel met vijf spitsen. Gestart met Milan Klopper en Raymond de Waard, eindigde ADO’20 met rechtsbuiten Djamal Werkzam, De Waard, Luc Schuffelen en Klopper, met Sead Mazreku erachter. Daarnaast haalde Van der Mije onder andere verdediger Marvin Boom eraf en bracht Welboren, Opoku en Hidde Postma.

Magneet
Het zat de thuisploeg niet mee. Keeper Mike Grim verkeerde in bloedvorm. Raymond de Waard had zijn vizier niet op scherp staan of de pass van Milan Klopper was net iets te hard. In de blessuretijd kreeg Rano Burger van OFC de rode kaart en zette de thuisploeg nog zeven minuten een tandje bij. Maar het was wederom Grim die over magnetiserende gaven leek te beschikken. Eerst op een vrije trap van Ted Amson en later pakte hij ook de inzet van Luc Schuffelen.

Beginopstelling ADO’20: Haggerty, Doesburg, Kroon, Schuffelen, M. Boom, Lute, Doowah, Amson,  Mazreku, Klopper en De Waard.

OFC: M. Grim, Akouili, Burger, Van den Heuvel, D. Prijor, Van der Linde, M. Veerman, Burger, G.Prijor,  Butter, Springer.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD