vrijdag, december 3, 2021
HomeCompetitiesTweede DivisieVERSLAG | Michael de Niet goudhaantje voor Scheveningen tegen IJsselmeervogels

VERSLAG | Michael de Niet goudhaantje voor Scheveningen tegen IJsselmeervogels

Een ieder had wellicht vrede kunnen hebben bij de stand die na 90 minuten op het Arie de Jager-veld van Sportpark Houtrust op het scorebord stond. Er waren momenten die Scheveningen het voordeel konden geven, maar er waren ook voor het Scheveningse doel fases waarop de Vogels zich naar een driepunter hadden kunnen schieten. Echter, beide teams kwamen tot slechts 1 treffer toen de speaker omriep dat er minimaal 4 minuten bij zouden komen. En ergens halverwege deze periode plofte de bal voor de gretige Michael de Niet en die haalde verwoestend uit. Een voor Scheveningen heerlijke goal die ook op geen beter moment kon vallen. Om meerdere redenen.

Dreiging van het moeras
Gezien de stand op de ranglijst gold voor beide teams: winnen om weg te blijven uit het moeras dat degradatievoetbal heet. Bij beide clubs was dat proces tot dusverre duidelijk verschillend verlopen. Bij de Vogels was trainer Berry Smit al opgevolgd voor Gert Peter de Gunst, bij Scheveningen wordt John Blok nooit ingeruild en wordt het degradatiespook dus vanuit een andere gedachte bestreden.

Blessures
Wat de beide trainers vooraf wel gemeen hadden was een aantal blessures in de selecties. De Gunst had afgelopen dinsdag zelfs een oefenwedstrijd ingelast om een half elftal aan spelers die terugkwamen van blessures speelminuten te laten maken. Onder hen de langdurig geblesseerde spits Danny v.d. Meiracker, Eef van Riel en Darren Rosheuvel. Maar ook John Blok miste de nodige spelers, waaronder ook al langdurig Lex Immers, en voor deze wedstrijd daarnaast onder meer ook Kevin Gomez-Nieto, Robert van Koersveld en Mitchell de Vlugt. Beide teams startten in een 5-3-2 opstelling waarbij al naar gelang de aanval werd gezocht uiteraard wijzigde in 3-5-2 of nog aanvallender.

Gezapig eerste half uur
De intenties ten spijt; in het eerste half uur was er weinig te genieten voor de toeschouwers. Dat was niet vreemd gelet op het belang van de wedstrijd; niet verliezen stond voorop. De beide verdedigingen waren dan ook heer en meester in het eerste half uur. Pas in de 28e minuut ontstond iets dat op doelgevaar leek toen Scheveningen twee hoekschoppen achter elkaar mocht nemen en die beiden voor wat consternatie in de doelmond van Jaimy Schaap zorgden.

Uit het niets 1-0
Na 33 minuten viel uit het niets de 1-0 voor Scheveningen. IJsselmeervogels liet zich op het middenveld in de omschakeling verrassen en de Schollenkoppen wisten Barry Rog op rechts de ruimte in te spelen. Zijn voorzet was onhaalbaar voor onderschepping door Schaap, maar viel wel precies op het hoofd van de inkomende Michael de Niet. Hij miste niet: 1-0. IJsselmeervogels trachtte zich te herstellen maar kwam voor de pauze niet meer tot een noemenswaardige aanval. Wel was er nog een blessure van centraal verdediger Marciano van Leijenhorst, die na de pauze niet meer in het veld terug kwam.

Levendige tweede helft
De voor de rust opgelopen schade werd door de Vogels kort na rust gerepareerd. Wingback Daniel van Son stoomde via de rechtervleugel op en legde de bal achter de Scheveningse verdediging waar Khalid Tadmine goed was meegelopen om zijn vierde seizoenstreffer te scoren. De score was daarmee gelijk en het was de vraag of de verdedigende stellingen weer voorrang zouden krijgen. Zeker, de verdedigingen deden het ook in de tweede helft aan beide kanten prima, maar er kwamen toch wat meer mogelijkheden dan voor rust. Wellicht had dat ook te maken met het wat onrustige beeld dat ontstaat als teams meer gaan wisselen, zoals bijvoorbeeld bij IJsselmeervogels gebeurde toen na 60 minuten Van den Meiracker werd gebracht. De spits bracht meteen meer schwung in de aanvalsopzet van de Spakenburgers, vooral ook omdat hij zich regelmatig liet uitzakken om het spel met lange passes naar de andere veldhelft te verplaatsen. Ook Blok wisselde de nodige keren. Zo kwam Aldogan voor V.d. Putten en even later Van Eijk voor de met geel belaste Tim Peters.

Op de paal
Langzaam maar zeker trok IJsselmeervogels het spel meer naar zich toe. Nadat Aldogan namens de thuisclub nog een afstandsschot op het dak van het Spakenburger doel mikte kwamen de gasten het dichtst bij de mogelijkheid op voorsprong te komen. Een aanval via Langedijk en Poepon kwam bij v.d. Meiracker terecht. Zijn geniale hakje kwam bij Poepon terecht, die echter de buitenkant van de paal vond. Even later kwam v.d. Meiracker nogmaals goed voor de goal maar kon hij de voorzet vanaf links niet voldoende drukken. Het waren achteraf de momenten die bepaalden dat IJsselmeervogels deze wedstrijd niet ging winnen.

Toch nog een doelpunt
Uiteindelijk leek de wedstrijd op 1-1 te worden afgesloten toen de speaker 4 minuten extra aankondigde. Het moet gezegd, ook in die allerlaatste fase zochten beide teams nog naar een mogelijke tweede treffer en daarmee de zege. Die viel ook, met name omdat IJsselmeervogels achterin niet meer voldoende dekking gaf en Scheveningen vanaf de rechterkant de vrijstaande Michael de Niet vond. Zijn schot vloog keihard in de benedenhoek van het doel en daarmee behaalde Scheveningen in extremis alsnog de drie punten binnen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS