dinsdag, september 26, 2023
Voetbal247.nlClubsKatwijkVERSLAG | Messcherpe Van der Moot maakt het verschil tussen Rijnsburg en...

VERSLAG | Messcherpe Van der Moot maakt het verschil tussen Rijnsburg en Katwijk

Zoveel verschil zat er niet tussen Rijnsburgse Boys en Katwijk. Dat geldt al niet voor de afstand tussen beide sportparken (hemelsbreed twee kilometer), de kwaliteiten van beide ploegen en het verschil op de ranglijst. Dat laatste werd zelfs helemaal teniet gedaan door één van de weinigen die op Middelmors wel het verschil kon maken. Met twee goals was Dani van der Moot de gevierde man bij de Uien, die voor het eerst in tien jaar weer een derby tegen Katwijk wonnen, 2-0.

Doordat het allemaal zo dicht bij elkaar lag, wisten beide ploegen niet heel veel groot gevaar te creëren voor het doel van de tegenstander. Voor de openingstreffer was Katwijk nog het dichtst bij een doelpunt. Robbert Susan kon de bal uit een corner binnen koppen, maar vond Wesley Zonneveld  met een knappe redding op zijn weg. Tien minuten later leek Killian van Mil op weg naar de 0-1, maar zijn schot verdween over de reclameborden. Rijnsburgse Boys, dat Katwijk rustig de bal in bezit liet hebben, probeerde vanuit de omschakeling te prikken en was daar kort voor rust uiteindelijk succesvol in.

Nadat Katwijk vanuit een Rijnsburgse corner gevaarlijk kon worden via Van Mil, konden de Uien niet alleen het gevaar pareren, maar ook direct de tegenaanval zoeken. Linksback Rob Zandbergen werd vrijgespeeld en gaf vanaf links een panklare lage voorzet op Dani van der Moot: 1-0. Hoewel de voorsprong, en tevens de ruststand, enigszins tegen de veldverhoudingen was, was er niemand die de geel-zwarten een warm hart toedraagt, die daar om maalde. Sterker nog, na rust kwamen ook de verhoudingen op het veld zo te liggen dat het de stand op het bord meer eer aan deed. De Uien kwamen simpelweg scherper uit de kleedkamer en zagen Katwijk meer en meer met zichzelf worstelen.

Dat laatste had wellicht te maken met het nare bericht dat de ernstig zieke verzorger van Katwijk, Frans Albers, die ochtend op 68-jarige leeftijd was overleden. De Krombewoners, die afgelopen jaren toch al regelmatig een emotionele achtbaanrit te verstouwen kregen, hadden het dusdanig moeilijk met zichzelf dat de toeschouwers allemaal het idee hadden dat de spelers van Katwijk niet helemaal bij de les waren. Iets wat niemand te verwijten was, maar wat wel de derby tegen Rijnsburgse Boys kostte.

Na rust wisten de bezoekers nauwelijks iets te creëren en zagen ze tot overmaat van ramp dat Van der Moot voor een tweede maal liet zien dat hij een absolute topspits is. Van buiten het zestienmetergebied krulde hij de bal prachtig langs de gelijknamige Katwijkse goalie en besliste hij de derby in Rijnsburgs voordeel. In de slotfase verloren Robert Olijfveld en Robbert Susan beiden nog even het hoofd en mochten ze na een directe rode kaart vroegtijdig het veld verlaten.

Het deed allemaal niets meer af aan de terecht Rijnsburgse overwinning, die uitgebreid werd gevierd met het aanwezig thuispubliek. Katwijk droop na het laatste fluitsignaal af, denkend aan hun verzorger en het indrukwekkende eerbetoon dat hij in de 68e minuut kreeg van de supporters. Voetbal telde op dat moment eigenlijk niet meer.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD