zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlClubsKozakken BoysVERSLAG | Kozakken Boys verslaat Spakenburg in vermakelijke amateurklassieker

VERSLAG | Kozakken Boys verslaat Spakenburg in vermakelijke amateurklassieker

SV Spakenburg is er opnieuw niet in geslaagd om de eerste drie punten van het seizoen binnen te slepen. Een uiterste spannende wedstrijd werd laat in het tweede bedrijf beslist. Op bezoek bij Kozakken Boys werd de ploeg van John de Wolf verslagen met 4-2.

De amateurklassieker blijft lastig voor de Kozakken
Spakenburg is op jacht naar eerste overwinning. Verder dan een 1-1 tegen ASWH zijn de mannen van De Wolf nog niet gekomen. Kozakken Boys wist vorige week met 2-1 te winnen bij De Treffers. Het werd nog billen knijpen voor de Werkendammers, toen de Uien laat in de wedstrijd de aansluiting vonden. Deze clash stond al twintig keer eerder op het programma, waar Spakenburg de leiding pakt met acht overwinningen. De Boys wonnen net zo vaak als dat het gelijkspeelde; zesmaal. Echter dateert de laatste overwinning van Spakenburg in Werkendam van 16 januari 2016 (0-3).

Spakenburg probeert het tij te keren
John de Wolf was niet ontevreden over het spel tegen AFC (2-4 verloren) maar het was een verschil in kwaliteit. De trainer gaat dan ook maar graag verder met de manier van spelen. De Wolf was te spreken over het vertoonde spel maar Mike Vreekamp was minder te spreken. De defensieve middenvelder kwam tien minuten voor tijd in het veld en pakte een snelle gele kaart en scoorde ongelukkige eigen goal. Vreekamp vertrok naar verluidt na het laatste fluitsignaal met gierende banden van sportpark De Westmaat naar huis.

Nieuwste en bekendste aanwinst
Het was ook het debuut van Royston Drenthe bij de wedstrijdselectie. Drenthe is bij de Meuziken terecht komen door zijn neefje Tyrone Conraad, die deze zomer overkwam van SC Cambuur. Conraad hoefde Royston niet te overtuigen omdat de geboren Rotterdammer zelf vroeg naar de situatie bij De Boys. Waarna de linksbenig middenvelder bij Mark Veenhoven, die hij nog kent van zijn Sparta periode, het nummer van directeur Kees Spaan vroeg.

Knotsgek en amuserend
Aan sfeer geen gebrek op sportpark De Zwaaier: vuurwerk, confetti en doek met ‘De trots van Brabant’. Goede omstandigheden in Werkendam en dat hebben de teams geweten. Het was een eerste helft met een moordend tempo, wat resulteerde in veel fouten. Dat maakte het niet minder leuk. Arbiter Veekamp had het uiterst zwaar met alle duels die koste wat kost gewonnen moesten worden.

Kozakken Boys heeft de wil om te winnen, ze gingen door het vuur. Dat miste er de afgelopen twee duels aan. Het was wachten op doelpunten en vlak voor de rust was daar de thuisploeg met maar liefst twee doelpunten. Tyrone Conraad sprintte op Leon ter Wielen af en week uit naar de buitenkant, liep naast de goalie en gaf de bal op Kay Tejan die op zijn beurt de bal in een leeg doel schoof. Niet veel later ging het mis in de defensie van De Blauwen, waar Mark Veenhoven zich doorheen rommelde en de score verdubbelde.

Een ideale voorsprong voor de Meuziken maar de elf van Spakenburg lieten voor rust nog zich horen met de aansluitingstreffer in de naam van Marlon Versteeg. De spits nam de bal uit de lucht op de pantoffel en schoot fabuleus over Richard Arends heen en bracht zo de spanning weer terug in deze amateurklassieker. Arends acteerde eerder twee seizoenen in het blauw-witte shirt. Roy Castien wist een afgeslagen vrije trap te benutten vanaf de linkerkant, Arends werkte de bal goed naar de zijkant maar Castien haalde nogmaals uit en bracht de stand op 2-2. Iedereen was toe aan wat thee op de Zwaaier na deze knotsgekke laatste minuten van de eerste driekwartier.

Brabanders pakken de overwinning
Het enorme hoge tempo van de eerste helft had er zichtbaar ingehakt. De tweede helft was minder enerverend maar de wilskracht bij de thuisploeg was er niet minder om. Wat zich uiteindelijk uitte in opnieuw de voorsprong, ditmaal kwam het doelpunt op de naam van Frenk Keukens. Keukens schoot de bal vanuit een hoekschop achter Ter Wielen.

Even daarvoor was daar dan het debuut van Royston Drenthe en dat was een slimme zet van Rick Adjei. De invaller bediende Tejan voortreffelijk waardoor de spits de 4-2 binnen prikte. De ploeg uit Spakenburg was aangeslagen en kon geen vuist meer maken tegen de Boys. Waardoor John de Wolf en zijn mannen nog steeds op zoek zijn naar de eerste drie punten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD