woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlClubsDe TreffersVERSLAG | Kozakken Boys revancheert zich tegen De Treffers

VERSLAG | Kozakken Boys revancheert zich tegen De Treffers

Kozakken Boys heeft goede zaken na de nederlaag van vorig weekend. De Werkendammers wisten met 1-2 te winnen op sportpark Zuid. De wedstrijd kwam na rust echt tot bloei door onder andere een fraaie vrije trap, waardoor De Treffers nog wacht op hun eerste overwinning.

De nieuwste en opmerkelijke aanwinst van ploeg uit Werkendam is Royston Drenthe. De oud-speler van o.a. Feyenoord, Real Madrid en Everton kwam na zijn Spartaanse avontuur terecht bij de Boys. De Rotterdammer liet weten dat hij binnen twee à drie weken probeert in te stromen. Overigens was Drenthe tijdens de rust te gast bij de bekerloting, waar GVVV uit de koker kwam voor zijn nieuwe ploeg. De Treffers moeten naar Veghel voor het duel met Blauw Geel’38.

Keukens en De Boys favoriet
Voor Frenk Keukens was het een bijzonder duel. De verdediger uit Leuth speelt nu voor de Werkendammers maar kwam in het verleden uit voor de Groesbeekers. Na zijn mislukte avontuur bij TOP Oss, waar hij slechts 72 minuten speeltijd kreeg in zijn eerste seizoen, keerde hij weer terug naar het derde niveau in Nederland. Diezelfde Keukens liet na de verloren wedstrijd weten dat hij meer mogelijkheden ziet om in de top van de Tweede Divisie te gaan spelen bij zijn huidige team, dan bij zijn oude werkgever.

De Treffers kwamen op eigen veld nooit verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Kozakken Boys, vorig jaar verloren zij met 0-1 door een treffer van de naar IJsselmeervogels vertrokken Ahmed el Azzouti.

Valse start
Kozakken Boys ging vorige week thuis onderuit tegen promovendus TEC (0-1). De nieuwe coach Rick Adjei noemde de nederlaag ‘erg teleurstellend’ en ‘onfortuinlijk’, want naar zijn zeggen waren er genoeg kansen. Veel verbeterpunten voor de wedstrijd tegen de altijd lastige ploeg uit Groesbeek. Jan de Jonge begon net als zijn collega met een nederlaag aan het nieuwe seizoen. Hij zag zijn ploeg in de slotfase een gelijkspel uit handen geven tegen Rijnsburgse Boys. Beide ploegen willen deze ‘valse start’ zo snel mogelijk vergeten en de drie punten in de wacht slepen.

Kozakken Boys herstelt zich
De thuisploeg speelde het duel in fraaie retroshirts. Het eerste gevaar was voor de besproken Frenk Keukens die net onder bal doorging, anders had hij de 0-1 op zijn hoofd. Het was een vroege wake up call voor de roodzwarten, die daarna het heft in handen namen. Kans na kans voor de ploeg van Jan de Jonge, die steeds hun pogingen op het aluminium zagen afketsen of Richard Arends was een sta in de weg.

Het leek er al snel op dat er het één en ander besproken was in de kleedkamer van De Boys. De woorden van Rick Adjei worpen al snel zijn vruchten af. Weliswaar kwam de 0-1 via de kluts tot stand maar kreeg Tyrone Conraad het doelpunt achter zijn naam. De score werd niet veel later verdubbeld door een uitstekende vrije trap die benut werd door Yasin Ouja. De elf uit Werkendam bleven nog op de deur bonken van Niels Kornelis, met name Kay Tejan, maar tot een derde goal kwam het niet meer. Waar het derde doelpunt uitbleef, was daar toch de aansluitingstreffer van Lowie van Zundert. De spits schoot na aangeven van Coen Maertzdorf zijn tweede doelpunt van het prille seizoen binnen. Echter was het ook dit weekend niet genoeg.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD