Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | Kozakken Boys neemt afstand van FC Lienden en de degradatieplaatsen

VERSLAG | Kozakken Boys neemt afstand van FC Lienden en de degradatieplaatsen

Kozakken Boys heeft zichzelf een goede dienst bewezen met een 3-0 thuisoverwinning op FC Lienden. Tijdens de rentree van interim-coach Michel Langerak op de Zwaaier kwam de nummer twee van afgelopen seizoen nauwelijks in de problemen, maar bleef de voorsprong tot het einde minimaal. In de blessuretijd van de wedstrijd kwam aan alle onzekerheid een einde, dankzij goals van Gwaeron Stout en Sanny Monteiro.

Het eerste gevaar kwam nog wel op het conto van de bezoekers. Maurits de Baar stuurde Guytho Mijland de diepte in, de poging va Mijland ging echter voorlangs. Even later werd Mijland weer de diepte ingestuurd en was hij eerder bij de bal dan doelman Nils Den Hartog. Tijdens de passeeractie ging de bal wel langs de doelman van de thuisploeg, maar werd die weg voor Mijland geblokkeerd. De scheidsrechter vond echter dat er sprake was van een onschuldige botsing.

Het was het laatste echt noemenswaardige moment voor het doel van Den Hartog tot de rust. Kozakken Boys nam meer en meer het heft in handen en drukte de ploeg uit de Betuwe steeds verder terug op eigen helft. Het veldoverwicht leidde echter niet tot veel kansen. Na een goed half uur spelen kon Jeffrey Rijsdijk spits Ahmed El Azzouti in stelling brengen. Zijn schot werd echter gekeerd door Jan Schimmel. Kort voor rust liet Schimmel zich wel verrassen, toen Leon Bot vanaf rechts het strafschopgebied in kon dribbelen en met een lage schuiver in de korte hoek de thuisploeg op voorsprong schoot.

Gezien de prestaties van de afgelopen weken en het belang van deze wedstrijd moest Lienden na rust wel met een reactie komen. De ploeg werd daarbij geholpen door Tim Eekman, die na een minuut in de tweede helft tweede gele kaart pakte en weer richting kleedkamer kon vertrekken. Ook met een man meer kwam Lienden nauwelijks tot mogelijkheden. Pas een goed kwartier voor tijd was er een echt penibel moment in het zestienmetergebied. Michiel Hemmen zag zijn schot geblokt worden door Sanny Monteiro en claimde dat de verdediger hands maakte bij ie actie. De arbitrage ging niet mee in de claim van Hemmen, waardoor er geen strafschop kwam.

Voor dat moment had Kozakken Boys al een aantal mogelijkheden gekregen om de voorsprong te verdubbelen. El Azzouti ontsnapte even aan de aandacht van Shuremy Felomina en leek op weg te kunnen richting Schimmel. De lange centrale verdediger, afgelopen seizoen nog in dienst van Kozakken Boys, had nog een prachtige tackle in huis en daarmee neutraliseerde hij het gevaar. Een aantal minuten later dwong Rijsdijk doelman Schimmel tot een redding na een harde, lage vrije trap van een behoorlijke afstand. De laatste mogelijkheid tot de blessuretijd kwam op naam van Monteiro, die vrij werd gevonden door Sander Heesakkers, maar de bal naast het doel van Schimmel schoot.

Kort voor het einde van de wedstrijd wist de thuisploeg de voorsprong toch nog te verdubbelen. De goal was zo mooi dat het eigenlijk geen plaats verdiende in deze wedstrijd. Gwaeron Stout nam een matig uitverdedigde diepe bal met veel gevoel op zijn schoen en produceerde een geweldige boogbal over Schimmel heen. Diep in blessuretijd bepaalde Sanny Monteiro de eindstand met een gemakkelijke rebound in een leeg doel.

Met de 3-0 overwinning verschaft Kozakken Boys zichzelf wat lucht ten opzichte van de degradatieplaatsen en heeft het weer aansluiting met de middenmoot. Voor Lienden zijn de problemen alleen maar groter geworden. Niet alleen vanwege het resultaat, maar vooral vanwege het feit dat de laatste kampioen in de Topklasse zondag voor de derde wedstrijd op rij nauwelijks iets in de melk te brokkelen had. De doelcijfers 2-13 over die drie wedstrijden zeggen eigenlijk alles.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie