vrijdag, 23 februari 2024
Voetbal247.nlVerdwenen clubsJong VitesseVERSLAG | Kozakken Boys krijgt niet genoeg tegen Jong Vitesse

VERSLAG | Kozakken Boys krijgt niet genoeg tegen Jong Vitesse

Zaterdagmiddag bleven Kozakken Boys en Jong Vitesse na een interessant duel in evenwicht. De Werkendammers hadden een beter lot verdiend maar moesten genoegen nemen met een gelijkspel, dat voelde als een nederlaag. De Werkendammers en het Arnhemse beloftenelftal blijven allebei op een gelijke puntenaantal op de ranglijst door de 1-1.

Door de winderige weersomstandigheden op sportcomplex Papendal werkte het scorebord niet naar behoren, wat zorgen voor ‘tijdloze wedstrijd’, zo werd er gegrapt op de tribune. Aan de kant van de thuisploeg waren Thomas Beekman en Nikolas Agrafiotis gepasseerd voor dit duel, de spits zat zelfs niet bij de wedstrijdselectie. Lars ten Teije en Richie Musaba namen hun plek in. Bij Kozakken Boys startte Leon Bot in de basis, Jeffrey Rijsdijk moest plaatsnemen op de bank.

Geen kansen, wel de voorsprong
Het spel golfde op en neer in de openingsfase van het duel. Robert Mutzers zorgde als eerste voor gevaar, maar zijn poging smoorde in de defensie van Jong Vitesse. De jonge Arnhemmers hadden veel moeite met Mutzers en zijn kompaan in de voorhoede, Ahmed El Azzouti. Laatstgenoemde en tevens clubtopscorer werkte een voorzet van Mutzers in de handen van Jong Vitesse-doelman Bilal Bayazit.

De ploeg van trainer Joseph Oosting maakte een uiterst lastig eerste kwartier mee tegen de Boys uit Werkendam. Met name oud-FC Dordrecht-speler Mutzers was een plaag voor het jonge Vites. De in Oosterhout geboren aanvaller keek toe hoe opnieuw zijn schot niet in het doel belandde maar werd verwerkt tot hoekschop. Uit diezelfde corner was het verdediger Sanny Monteiro die, in alle vrijheid, zijn doelpoging op het aluminium uiteen zag spatten.

Ondanks alle offensieve acties van de Kozakken kwam Jong Vitesse op voorsprong uit een strafschop. Quentin Jakoba duwde opzichtig spits Lars ten Teije in de rug en liet arbiter Thijs Voncken geen keus. Hicham Acheffay schoot vanaf elf meter de brilstand van het scorebord af en opende de score.

Kozakken Boys ging niet bij de pakken neerzitten door onterechte tussenstand en bleef het Arnhemse doel veelvuldig onder vuur nemen. Leon Bot, die weer in basis startte, schoot kiezelhard op het geel-zwarte doel maar Bayazit kon de bal ternauwernood wegboksen. Door de voorsprong werd achterin de ‘bus geparkeerd’ door de thuisploeg. Het elftal van Michel Langerak bleef aandringen en was duidelijk op zoek naar de gelijkmaker, echter bleef de terechte gelijkmaker nog uit.

Kozakken Boys krijgt niet genoeg
Leon Bot ging verder met waar hij in de eerste helft was gebleven, maar nogmaals trof zijn inzet de handen van de Arnhemse goalie. Uit de standaardsituatie die daarop volgde, was Mark Veenhoven dichtbij een treffer, helaas tevergeefs voor de uitploeg. De rood-witten klopten nadrukkelijke op de Arnhemse deur, waardoor er ook ruimte ontstond voor de jongelingen van Vitesse. Richie Musaba was onderweg naar het doel van Nils den Hartog, alleen verzilverde Musaba de opgelegde kans op de 2-0 niet.

Kozakken-coach Langerak greep op tijd in en bracht twee aanvallende wissels in het veld, met de namen van Charlton Vincento en Don Bolsius, alsmede verdediger annex stormram Sven van Ingen. En tussen deze wissels zat de gouden wissel: Don Bolsius was de man van de gelijkmaker. Bolsius kwam naar binnen vanaf de linkerkant en schoot schitterend raak. Een opluchting bij het grote aantal meegereisde supporters, die 1-1 maar al te graag lieten horen aan alles en iedereen op Papendal. De nummer tien van de Tweede Divisie moest alle zeilen bijzetten om de Boys af te stoppen. Robert Mutzers was dichtbij de 1-2 maar ook hij raakte de paal. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel tussen de nummers tien en elf, een eindstand waar beide teams weinig mee opschieten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD